ارسال به دیگران پرینت

خانه موزه شهید رجایی تعطیل شد

خانه موزه شهید رجایی به دلایل نامعلوم تعطیل شده و امکان بازدید عموم از این مکان فرهنگی و میراثی وجود ندارد، مسوولان میراث فرهنگی می‌گویند متولی این مجموعه نیستیم ولی احتمالا نبود ایمنی باعث تعطیلی شده است.

خانه موزه شهید رجایی تعطیل شد

شهید محمدعلی رجایی امروز یکی از نام‌آورترین افراد در تاریخ کشور و انقلاب اسلامی محسوب می‌شود، رئیس‌جمهوری که از دستفروشی در محله شوش بر مسند ریاست جمهوری رسید و 29 روز بعد از انتصابش به عنوان رئیس‌جمهور در دفتر حزب جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسید.

محمدعلی رجایی 11 مرداد 1360 به عنوان رئیس‌جمهور ایران انتخاب شد و هر چند که مدت فعالیت وی به عنوان رئیس‌جمهور چندان طول نکشید ولی ساده‌زیستی و اقدامات وی در همین مدت کوتاه زبانزد خاص و عام است.

محمدعلی رجایی در میدان شهدای تهران، خیابان مجاهدین اسلام به سمت بهارستان سکونت داشت  و حدود 13 سال پس از شهادت آن خانه محل سکونتش تبدیل به موزه شد که هر ساله تعداد زیادی از ایرانی‌ها از این خانه‌موزه، دیدن می‌کنند.

البته همسر و فرزندان محمدعلی رجایی 13 سال پس از شهادت محمدعلی رجایی در این خانه زندگی می‌کردند ولی پس از آن، خانه ثبت ملی شد و به عنوان موزه شهید محمدعلی رجایی مورد استفاده قرار گرفت. این خانه قدیمی به صورت اندرونی و بیرونی بیش از 254 متر بنا دارد و با زیرزمین آن دو طبقه محسوب می‌شود.

میز، صندلی کار، همچنین وسایل شخصی، کتابخانه دست‌ساز شهید رجایی و آینه معروف او که قطعه‌ای از شیشه اتوبوس بوده از جمله وسایلی است که در این موزه به نمایش گذاشته شده است، همچنین صندوقچه ویترین، یادداشت‌های شخصی، کمد لباس‌ها و حتی دندان مصنوعی که باعث شناسایی این شهید هنگام شهادت شد از جمله آثاری است که در موزه به نمایش گذاشته شده است.

آثار هنری اهدا شده و بخش‌هایی از زندگینامه شهید رجایی نیز در این موزه در قالب قاب‌هایی برای بازدید عموم در نظر گرفته شده است.

خانه موزه شهید رجایی تعطیل شد

اما متأسفانه اخیراً این خانه‌موزه به دلایل نامعلومی تعطیل شده است و برخی از مخاطبان و شهروندان از طریق تماس با خبرگزاری درخواست بازگشایی مجدد این موزه را داشته‌اند.

درباره علت تعطیل شدن خانه‌موزه شهید رجایی به سراغ محمدرضاکارگر، مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی رفتیم.

میراث فرهنگی متولی خانه موزه شهید رجایی نیست

وی درباره تعطیلی موزه خانه شهید رجایی گفت:‌این موزه شخصی است و شهرداری یا خانواده ایشان متولی آن هستند.

مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی بیان داشت: میراث فرهنگی متولی خانه‌موزه شهید رجایی نیست ولی می‌‌توانیم این موضوع را از مسؤولان مربوطه پیگیری کنیم و دلیل تعطیل شدن آن باید مشخص شود.

مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی ادامه داد: تا جایی که من اطلاع دارم مشکل خاصی وجود ندارد که سبب تعطیلی این موزه شده باشد. این خانه موزه دارای سرایدار است و حفاظت‌های لازم نیز از خانه‌موزه شهید رجایی انجام می‌گیرد.

ایمن نبودن موزه سبب تعطیلی آن شد

یکی از مسؤولین میراث فرهنگی استان تهران نیز درباره تعطیلی این خانه‌موزه گفت: خانه‌موزه متعلق به بنیاد شهید است و علت تعطیلی را باید از بنیاد شهید پیگیری کنید.

وی با بیان اینکه قدمت این خانه قدیمی مربوط به پهلوی اول است، افزود:‌در سال‌های اخیر یکبار سرقت از این خانه‌موزه انجام گرفت و قرار شده است تمهیدات ویژه جهت نگهداری از خانه‌موزه به عمل آید. البته اگر میراث فرهنگی متولی این خانه‌موزه بود قطعاً تعطیلی آن هم باید توسط میراث فرهنگی مورد بررسی قرار می‌گرفت.

وی بیان داشت: به نظر می‌رسد، ایمن نبودن موزه دربرابر سرقت و کمبود اعتبار برای حفاظت آن سبب تعطیلی خانه موزه شده است.

درخواست شهروندان برای بازگشایی خانه موزه

یکی از اهالی محله خانه‌موزه شهید رجایی درباره تعطیلی این خانه‌موزه گفت: بیش از 6 ماه است که خانه‌موزه تعطیل شده و در اوایل ما گمان می‌کردیم به دلیل کرونا موزه تعطیل شده است ولی این چنین نیست چرا که سایر موزه‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی امکان بازدید برای عموم را در نظر گرفته‌اند ولی برای این موزه این چنین نیست.

وی بیان داشت: البته گاهی مواقع سرایداری که در خانه‌موزه زندگی می‌کند در خانه را باز کرده ولی امکان بازدید برای عموم وجود ندارد که به نظرم باید مسؤولان مربوطه حتماً‌ اقدامات لازم را جهت بازگشایی مجدد آن انجام دهند.

این ساکن محله قدیمی شهید رجایی خاطرنشان کرد:‌من خودم دو فرزند دانش‌آموز دارم و تا کنون بارها جهت بازدید از این خانه‌موزه به همراه فرزندانم مراجعه کرده‌ام ولی متأسفانه موزه مدت‌های زیادی است که تعطیل شده، فرزندانم تمایل دارند که با محیط خانه محمدعلی رجایی آشنا شوند چرا که در کتاب‌های درسی توضیحات زیادی در مورد ساده‌زیستی و اقدامات مؤثر این فرد در انقلاب اسلامی ارائه شده است.

ضرورت آشنایی جوانان و نوجوانان با سیره شهید رجایی

محمدعلی رجایی در سال ۱۳۱۲ در قزوین متولد شده و در سال ۱۳۱۶ پدرش را از دست می‌دهد و بقیه عمر را در کنار مادر و تنها برادرش سپری می کند. او ۱۳ سالگی به تهران عزیمت می کند و به علت فقر شدید اقتصادی در جنوب شهر درست در کنار کوره پزها ساکن می‌شود.  شهید رجایی پس از کسب علم و دانش بعدها وزیر آموزش و پرورش و مدتی بعد رئیس جمهور ایران می‌شود، زندگی این شهید الگوی مناسبی برای جوانان و نوجوان است و آشنایی با سیره این شهید می‌تواند نتایج موثری در سبک زندگی افراد داشته باشد که بخشی از آشنایی با سیره این شهید از طریق بازدید از خانه موزه آن امکان پذیر است و امیدواریم هر چه زودتر این موزه بازگشایی شود.

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه