ارسال به دیگران پرینت

درخشان‌ترین لحظات کاوش مریخ‌نورد "استقامت" در سیاره سرخ

مدیر ماموریت مریخ‌نورد "استقامت" ناسا، درخشان‌ترین کاوش‌های این مریخ‌نورد در سیاره سرخ را بررسی کرده و چشم‌اندازی در مورد ماموریت‌های آینده آن ارائه داده است.

درخشان‌ترین لحظات کاوش مریخ‌نورد "استقامت" در سیاره سرخ

مریخ‌نورد "استقامت" (Perseverance) از زمان فرود آمدن روی "دهانه جیزرو" (Jezero Crater) در مریخ، اوقات پرمشغله‌ای را داشته است.

این مریخ‌نورد که به اندازه یک خودرو است، طی ۱۰ ماه پس از فرود خود موفق شده تا ۲/۹ کیلومتر مسافت را پشت سر بگذارد و رکورد طولانی‌ترین مریخ‌نوردی در یک روز مریخی را به نام خود ثبت کند. استقامت، بیش از ۱۰۰ هزار عکس گرفته و شش نمونه از سنگ و جو مریخ را جمع‌آوری کرده است که نهایتا برای بررسی بیشتر به زمین آورده می‌شوند.

درخشان‌ترین لحظات کاوش مریخ‌نورد "استقامت" در سیاره سرخ

سپس، "بالگرد مریخی نبوغ" (Ingenuity Mars Helicopter) که به همراه مریخ‌نورد استقامت به حرکت در سیاره سرخ پرداخته، با اثبات این که پرواز با قدرت و کنترل‌شده در جو مریخ امکان‌پذیر است، ۱۸ پرواز را ثبت کرد.

"جسیکا ساموئلز" (Jessica Samuels)، مدیر ماموریت عملیات سطی مریخ‌نورد استقامت در "آزمایشگاه پیش‌رانش جت" (JPL) ناسا، سال سرشار از اکتشافات پیشگامانه را بررسی کرده است. همچنین ساموئلز، مرحله بعدی ماموریت مریخ‌نورد استقامت را برای کشف دلتایی که میلیاردها سال پیش در دهانه جیزرو وجود داشته است، توضیح داد. این کاوش، براساس رسوباتی صورت می‌گیرد که توسط یک رودخانه باستانی به دریاچه‌ای که زمانی در دهانه وجود داشته است، منتقل شده‌اند.

ساموئلز گفت: احساس بسیار خوبی است که بخشی از تاریخ‌سازی و امکان‌پذیر کردن آغاز "ماموریت بازآوری نمونه مریخ" (Mars sample-return mission) باشیم. آن چه ما مهندسان و دانشمندان را برای کاوش در سیاره دیگری ترغیب می‌کند، فرصتی برای یادگیری بیشتر است.

درخشان‌ترین لحظات کاوش مریخ‌نورد "استقامت" در سیاره سرخ

جزئیات بیشتری در مورد ماموریت مریخ‌نورد استقامت

یکی از اهداف کلیدی ماموریت مریخ‌نورد استقامت در مریخ، اخترزیست‌شناسی است که جستجوی نشانه‌هایی از حیات میکروبی باستانی را شامل می‌شود. این مریخ‌نورد، زمین‌شناسی و اقلیم گذشته سیاره سرخ را مشخص می‌کند، راه را برای اکتشاف انسان در این سیاره هموار می‌سازد و نخستین ماموریت برای جمع‌آوری و ذخیره سنگ‌ها و سنگ‌پوشه‌های مریخ خواهد بود.

ناسا در ماموریت‌های بعدی که با همکاری "آژانس فضایی اروپا" (ESA) صورت می‌گیرند، فضاپیمایی را به مریخ می‌فرستد تا نمونه‌های مهر و موم شده را از سطح این سیاره جمع‌آوری کند و برای تجزیه و تحلیل دقیق به زمین بیاورد.

ماموریت "مریخ ۲۰۲۰" (Mars 2020)، بخشی از رویکرد اکتشافی ماه به مریخ ناسا است که ماموریت‌های "آرتمیس" (Artemis) در ماه را شامل می‌شود. این ماموریت‌ها، به آماده شدن برای اکتشاف انسان در سیاره سرخ کمک می‌کنند.

 

سفرمریخ نورد چینی‌ها به سیاره سرخ

تصاویر جدید از سیاره سرخ | پرواز مدارگرد به دور سیاره سرخ در یک مدار

در این تصاویر رنگی، پرواز مدارگرد به دور سیاره سرخ در یک مدار، پوشش یخی قطب شمال مریخ و بخش‌هایی از یک دشت خشک مریخ قابل مشاهده است.

تصاویر جدید از سیاره سرخ |  پرواز مدارگرد به دور سیاره سرخ در یک مدار
 

در این تصاویر رنگی، پرواز مدارگرد به دور سیاره سرخ در یک مدار، پوشش یخی قطب شمال مریخ و بخش‌هایی از یک دشت خشک مریخ قابل مشاهده است.

مریخ نورد چینی‌ها اخیرا تصاویر جدیدی از سفر خود به سیاره سرخ ارسال کرده است.

 

 سازمان ملی فضایی چین روز شنبه چهار تصویر ثبت شده توسط ماموریت مریخی"تیان ون ۱ " که شامل اولین عکس کامل از مدارگرد این ماموریت بود را منتشر کرد.

 

در این تصاویر رنگی، پرواز مدارگرد به دور سیاره سرخ در یک مدار، پوشش یخی قطب شمال مریخ و بخش‌هایی از یک دشت خشک مریخ قابل مشاهده است.

 

جدیدترین تصاویر از سیاره سرخ

 
 

کاوشگر رباتیک تیان ون۱ که در ژوئیه ۲۰۲۰ از مرکز پرتاب فضایی ون‌چانگ در استان هاینان پرتاب شد تاکنون در مجموع مسافتی در حدود ۴۷۵ میلیون کیلومتر را طی کرده است و قبل از ورود به مدار مریخ در ۱۰ فوریه چندین مانور مسیری را انجام داده است.

تیان-ون ۱ در ماه فوریه سال گذشته میلادی به مریخ رسید و در ماه مه، سطح نشین حامل مریخ نورد ژورونگ روی یک ناحیه به نام  "یوتوپیا پلانیتیا"(Utopia Planitia) که دشت وسیعی در نیمکره شمالی مریخ است، فرود آمد. گرچه مریخ نورد ژورونگ برای یک ماموریت سه ماهه طراحی شده بود اما این مریخ نورد عملکرد خوبی داشت و توانست بیش از زمان مد نظر محققان در مریخ کاوش کند که این موضوع محققان را شگفت زده کرد. در طی یک دوره چهار ماهه، این مریخ نورد توانست مسافتی در حدود بیش از ۱۰۰۰ متر از سطح مریخ را پیموده و از مناطق مختلف آن ناحیه بازدید کند.

 

سیاره سرخ

در ماه سپتامبر سال گذشته میلادی، ژرونگ توسط سازمان ملی فضایی چین(CNSA) به خواب زمستانی رفت. خورشید، فعالیت پروژه‌های جاری در سیاره سرخ را به تعویق انداخت و همه‌ی مریخ‌نوردهای موجود روی این سیاره به "حالت ایمن" وارد شدند. دلیل این کار این بود که خورشید در رویدادی به نام "مقارنه خورشیدی مریخ"(Mars solar conjunction) در حالت قرارگیری میان زمین و مریخ بود که این اتفاق، مانع از برقراری همه ارتباطات مستقیم می‌شد و ارتباط بین فضاپیما و زمین را به شدت مختل می‌کرد. در ماه اکتبر سال گذشته میلادی دوباره مریخ نورد چینی‌ها فعالیت خود را از سر گرفت و ۲۰۰ متر دیگر از سطح مریخ و مسیری که ممکن است زمانی خط ساحلی یک اقیانوس باستانی بوده باشد را پیمود.

 

تا صبح امروز، مریخ نورد ژورونگ با ارتفاع ۱.۸۵ متر و و وزن ۲۴۰ کیلوگرم ۲۲۴ روز روی سطح مریخ به کاوش پرداخته است که این زمان بسیار بیشتر از طول عمر سه ماهه آن بوده است. این مریخ نورد تاکنون مسافتی در حدود بیش از ۱۴۰۰ متر را طی کرده است.

سازمان ملی فضایی چین گفت: ماموریت تیان ون ۱ نزدیک به ۵۴۰ گیگابایت داده را جمع‌آوری و ارسال کرده است و در شرایط خوبی است.

 

 سیاره

 سیاره مریخ

 

تیان-ون-۱ هفت محموله علمی با خود دارد که شامل دوربین‌هایی با وضوح متوسط و بالا برای نقشه‌برداری از مناطق بزرگ مریخ و عکسبرداری از سطح این سیاره است. علاوه بر آن رادار کاوش زیرسطحی MOSIR و رادار صوتی به جستجوی یخ در زیر سطح سیاره سرخ می‌پردازند. اهدافی که مورد کاوش قرار می‌گیرند شامل دهانه‌های برخوردی، آتشفشان‌ها و دره‌ها است. تیان-ون-۱ با خود یک طیف‌سنج کانی‌شناسی نیز دارد که با آن ترکیبات سطح سیاره سرخ را مورد بررسی قرار می‌دهد.

منبع : ايسنا
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • برهان ارسالی در

      احمق ها مریخ را می خوایید چکار مواظب زمین باشید

      • امیرحسین مقدم ارسالی در

        مانده تا امثال تو درک کنند

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه