ارسال به دیگران پرینت

اومیکرون

2 خبر خوش درباره سویه خطرناک اومیکرون

رئیس بخش عفونی بیمارستان ولیعصر(عج) گفت: جدیدا دو خبر در مورد امیکرون منتشر شد که باعث مسرت بود؛ طبق بررسی‌ها از افرادی که دز بوستر یا دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند نتایج مسرت بخشی به دست آمد.

2 خبر خوش درباره سویه خطرناک اومیکرون

مسعود ضیایی گفت: جدیدا دو خبر در مورد امیکرون منتشر شد که باعث مسرت بود؛ طبق بررسی‌ها از افرادی که دز بوستر یا دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند نتایج مسرت بخشی به دست آمد.

وی با بیان تحقیقات آزمایشگاهی بر روی افرادی که دز بوستر فایزر را تزریق کرده بودند، افزود: طبق بررسی‌ها، حدود 40 برابر توان خنثی سازی آنتی بادی‌های تولید شده ناشی از تزریق دو دز واکسن فایزر بر روی سوی امیکرون نسبت سویه بتا کاهش پیدا کرده بود، اما افرادی که دز سوم را تزریق کردند 25 برابر افزایش در قدرت خنثی سازی نسبت به وضعیت افرادی که دو دز تزریق کرده‌اند پیدا می‌کنند و توانایی کافی را برای جلوگیری از ابتلا دارند.

این متخصص عفونی با بیان اینکه این نتایج نشان می‌دهد دز بوستر به حد کافی موثر است، افزود: خبر دوم که شادی بخش بوده این است که در میان افرادی که به علت ابتلا به امیکرون در بیمارستان بستری هستند، تعداد افرادی که ادامه درمانشان باید در آی سی یو دنبال شود یک سوم موج دلتاست.

ضیایی بیان کرد: در موج دلتا، 24 درصد افراد بستری‌ کارشان به آی سی یو می‌کشید که در سویه امیکرون این مقدار حدود 8 درصد است.

وی با بیان اینکه هنوز علت را دقیق نمی‌دانیم و شاید ناشی از ایمنی سازی در این موج، بیشتر بودن ابتلای قبلی بیماری زایی و شدت بیماری ضعیف تر از جمله علت‌ها باشد، یادآور شد: تزریق هر سه دز واکسن کرونا، رعایت پروتکل‌ها، دوری از دورهمی‌ها و همچنین استفاده از ماسک ضروری است.

کیت های تشخیص سویه اومیکرون ویروس کرونا

هزینه تست غربالگری اومیکرون چقدر است ؟

رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کووید ١٩ انستیتو پاستور گفت: کیت های تشخیص ویروس اومیکرون به صورت رایگان توزیع ولی ممکن است هزینه هر تست به ۵۰ هزار تومان برسد.

هزینه تست غربالگری اومیکرون چقدر است ؟
 

رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کووید ١٩ انستیتو پاستور گفت: کیت های تشخیص ویروس اومیکرون به صورت رایگان توزیع ولی ممکن است هزینه هر تست به ۵۰ هزار تومان برسد.

مصطفی صالحی وزیری، رئیس آزمایشگاه مرجع کشوری کووید ١٩ انستیتو پاستور ایران، گفت: کیت های تشخیص سویه اومیکرون ویروس کرونا، به میزان کافی در کشور تامین شده و در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته است.

صالحی معتقد است که، مراکز تشخیصی و آزمایشگاه های خصوصی هم می توانند این کیت ها را تهیه کنند.

 

اولین مورد ابتلا  به اومیکرون در کشور ۲۸ آذر ماه شناسایی و عبدلی دانشیار گروه ویروس‌شناسی پاستور از شناسایی اولین مورد ابتلا به اومیکرون در ایران خبر داده و  تا امروز یک دی ماه موارد ابتلا به این ویروس به هشت مورد رسیده است.

 

روش استاندارد شناسایی جهش های ویروس تعیین توالی است، اما با توجه به ویژگی هایی که واریانت اومیکرون دارد می توان از کیت هایی براساس PCR آنها را از سایر واریانت ها افتراق داد، این جمله را صالحی وزیری می گوید.

 

صالحی وزیری می گوید که کیت هایی که انستیتو پاستور ایران و شرکت های داخلی طراحی کردند می توانند از جهش های پیچیده این واریانت پیشگیری کند و فناوری این کیت ها را مهندسی معکوس و مشابه خارجی معرفی می کند.

 

سازمان جهانی بهداشت در ۲۶ نوامبر امیکرون را پنجمین نوع نگران کننده اعلام کرد. محققان با کمک آزمایش‌های مختلف در تلاشند تا دریابند این جهش جدید چقدر مسری است، افراد چقدر به آن مبتلا می‌شوند و اثربخشی واکسن‌ها در برابر این نوع ویروس چقدر است.شواهدی وجود دارد که اومیکرون می‌تواند بسیار مسری باشد و همچنین تا حدی آنتی بادی‌های تولید شده توسط عفونت یا واکسیناسیون را فریب دهد.

«تفاوت عمده این کیت ها نسبت به مشابه خارجی تشخیص ۲ جهش ژنی است» و «نمونه خارجی ۱ نوع جهش ژنی را تشخیص می دهد» این دو مورد را صالحی وزیری دو ویژگی متفاوت کیت های تشخیص کرونا می داند.

 

به گفته ی این مقام مسئول، این کیت ها به صورت رایگان در شبکه های آزمایشگاهی توزیع می شود و اگر مبلغی از افراد دریافت شود هر تست غربالگری اومیکرون نهایتا ۵۰ هزار تومان می شود.

 

 
منبع : مشرق
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه