ارسال به دیگران پرینت

بازی آنلاین | معایب بازی آنلاین

اعتیاد به بازی‌های آنلاین | تهدیدی برای سلامت جسم و روان کودکان

دکتر گوهریسنا انزانی، روانشناس هشدار داد که بازی‌های آنلاین علاوه بر مزایایی مانند افزایش خلاقیت و تمرکز، معایب خطرناکی برای کودکان و نوجوانان دارند.

اعتیاد به بازی‌های آنلاین | تهدیدی برای سلامت جسم و روان کودکان

دکتر گوهریسنا انزانی، روانشناس هشدار داد که بازی‌های آنلاین علاوه بر مزایایی مانند افزایش خلاقیت و تمرکز، معایب خطرناکی برای کودکان و نوجوانان دارند.

دکتر گوهریسنا انزانی: در دهه اخیر، علاقه به بازی‌های کامپیوتری به حدی رسیده که شاهد هستیم علاوه بر کودکان و جوانان، حتی سالمندان نیز بازی می‌کنند.

مزایای بازی‌های اینترنتی

وی با اشاره به اینکه بازی‌های آنلاین  معایب و مزایایی مختلفی دارند؛ افزود: این بازی‌ها باعث افزایش برخی مهارت‌ها، افزایش هماهنگی بین چشم و دست، تکامل شخصیت و رفتار می‌شوند.

انزالی ادامه داد که افزایش خلاقیت، افزایش دقت و تمرکز و یادگاری مسائل مختلف با روش‌های نوین، از جمله مزایای این بازی‌ها و فضاهای آنلاین است؛ بنابراین نمی توان گفت این بازی‌ها فقط معایب دارند.

معایب بازی‌های اینترنتی

این روانشناس با تاکید بر اینکه متاسفانه معایب این بازی‌ها بیشتر است؛ ادامه داد: در بررسی‌های علمی و دقیق مشخص شده که این بازی‌ها علیرغم مزایایی که دارند؛ معایب بسیاری نیز دارند که سلامت روحی و حتی جسمی افراد مخصوصا کودکان را به خطر می‌اندازد.

انزانی گفت: مشکلات چشمی، ستون فقرات، استخوان بندی، درد در مچ دست و گردن، حتی حالت تهوع و سرگیجه از جمله معایب بازی‌های اینترنتی برای سلامت جسمی افراد است. علاوه بر این، مشکلات چاقی نیز می تواند بخشی از این مشکلات باشد.

وی با اشاره به مشکلات روحی که ممکن است برای کاربران این بازی‌ها ایجاد شود؛ افزود: مشکلات روحی که این بازی‌ها می‌تواند برای کودکان و نوجوانان ایجاد کند؛ بسیار بیشتر و خطرناک‌تر از مشکلات جسمی است. به عنوان مثلا این بازی‌ها باعث افزایش خشم و عدم توانایی آن در کودکان می‌شود.

این روانشناس ادامه داد:علاوه بر این درون گرایی، از جمع گریزی و در کل انزوا گزینی در افرادی که آنلاین بازی می کنند، بسیار تشدید می شود. جدا شدن از گروه همسالان، ایجاد هویت‌های پنهان و غیره باعث می‌شود این افراد دیگر توانایی بازگشت به جامعه و برقراری ارتباط با دیگران را نداشته باشند. همچنین افسردگی، عدم سازگاری و سرخوردگی نیز از جمله معایب این بازی‌ها است.

انزانی اظهار کرد که علاوه بر تمام این مشکلات جسمی و روحی، اعتیاد نوین یا همان اعتیاد به فضای مجازی و بازی‌های اینترنتی نیز از مهمترین مشکلاتی است که ممکن است برای کودکان رخ دهد که قطعا ترک این عادت بسیار سخت خواهد.

وی درباره مشکلات تحصیلی افزود: اغلب این بازی‌ها به قدری وقت کودکان و نوجوانان را می‌گیرند که باعث می‌شود افت تحصیلی پیدا کنند و کمتر سراغ درس‌های خود مخصوصا دروس ریاضی و علوم می روند که این مسئله نیز بسیار اهمیت دارد. 

تفاوت فرهنگی در بازی‌های اینترنتی

این روانشناس ادامه داد: اکثر بازی‌هایی که کودکان ما بازی می کنند، بازی‌های خارجی هستند. در این بازی‌ها ممکن است تصاویری نشان داده شود که برای کودکان مناسب نباشد. همچنین فرهنگی که در قالب این بازی‌ها وجود دارد، با فرهنگ ما متفاوت است که این تفاوت فرهنگی نیز باعث می شود کودکان ما رفتارهایی را از بازی‌ها یاد بگیرند و تکرار کنند که اصلا مناسب شرایط فرهنگی ما نیست. 

انزانی گفت: این تفاوت‌های فرهنگی باعث ایجاد بلوغ‌های زودرس می شود و در پی این مسئله مشکلات زیادی ممکن است برای کودکان و خانواده‌هایشان رخ دهد. 

والدین؛ استعداد فرزندان خود را کشف کنند

وی افزود: والدین در مواجه با این کودکان علاقه‌مند به بازی‌های اینترنتی، معمولا مستاصل می شود اما با چند راهکار ساده می توان این علاقه کودکان را مدیریت کرد.

این روانشناس به والدین توصیه کرد: اولین اقدام این است که والدین باید استعداد فرزند خود را کشف کرده و در راستای پرورش آن اقدامات موثری انجام دهند. اگر والدین استعداد فرزند خود را کشف کرده و آن را پرورش دهند و آموزش‌های متناسب برای آنها فراهم کنند، قطعا اشتیاق کودکان به بازی آنلاین کمتر می شود. 

انزانی گفت: همچنین وقت بیشتر گذراندن با کودکان و ایجاد صمیمیت بیشتر نیز باعث می شود کمتر سراغ این سرگرمی‌های جدید بروند.

وی افزود: گنجاندن ورزش و مطالعه در برنامه‌های روزانه کودکان باعث می شود سلامت جسمی و روحی آنها نیز تامین می شود.

این روانشناس تاکید کرد که بعضی از پدرو مادرها دائما گوشی به دست هستند اما از کودکان خود انتظار دارند این کار را نکنند در حالیکه کودکان از والدین خود الگو می‌گیرند و والدین در ابتدا باید رفتارهای نادرست خود را اصلاح کنند و بعد از کودکان انتظار داشته باشند. 

در مجموع کودکان به خاطر جذابیت‌های این بازی‌ها جذب آنها می شوند و اگر ما می‌خواهیم این بازی‌ها را از آنها بگیریم قطعا باید چیز جذاب‌تری به آنها ارائه دهیم.

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه