ارسال به دیگران پرینت

کوکو سیب‌زمینی | کوکو سیب‌زمینی شکم پر

با این غذا خوشمزه دیگه نگران ناهارت نباش! | طرز تهیه کوکو سیب‌زمینی شکم پر

اگر شما هم دنبال یک غذای خوشمزه و ساده هستید پیشنهاد ما به شما کوکو سیب‌زمینی شکم پر است. برای اطلاع از طرز تهیه کوکو سیب‌زمینی شکم پر در ادامه این خبر باما همراه باشید.

با این غذا خوشمزه دیگه نگران ناهارت نباش! | طرز تهیه کوکو سیب‌زمینی شکم پر

طرز تهیه کوکو سیب‌زمینی شکم پر 

اگر شما هم دنبال یک غذای خوشمزه و ساده هستید پیشنهاد ما به شما کوکو سیب‌زمینی شکم پر است. برای اطلاع از طرز تهیه کوکو سیب‌زمینی شکم پر در ادامه این خبر باما همراه باشید.

دیگه هیچوقت پیتزا از بیرون نگیر | طرز تهیه پیتزا در هواپز تو 10 دقیقه

تـاریخچــه سیب زمینــــی

پیـدایـش سیـب زمینــی در منطقـه کـوهستـانـی آنــدان ، آمـریکای جنـوبـی در بولیـوی و پـرو بـوده است . پـژوهشگران گمان می برننـد که حـدود 4000 تا 8000 سال پیـش در منـاطق خشک و خنک ، توسط سرخپوستانـی که در این منطقه زندگی می کردند کشت و کشف شد . دانشمنـدان دریافتنـد که سـرچشمه انـواع سیب زمینـی های امـروزی را می توان بـه یک گیـاه واحـد که بیش از 7000 سـال پیش در پـرو کشت شـد ردگیـری کــرد . بـرخلاف دیگر خوراکـی ها ، سیب زمینـی در ارتفاعـات بلند نیـز رشـد می کند . و این خـوراکی مشهـور برای مـردمـانی سخت کـوش بــود...
در" تمدن اینـکا " (سـده 13 ترسایی) لایـه های سیب زمینی خـام بـرای درمـان شکستگـی استخـوان و روماتیسـم کـاربـرد داشت. آنـان همچنیـن از مـراحـل پخت سیـب زمینـی به عنـوان واحـدهـای زمـانـی بـرای سنجـش زمـان استفــاده می کـردند . در جـهــان حــدود 5000 گـونه سیـب زمینــی وجـود دارد که 3000 گــونـه آن تنــهـا در آمـریکـای جنـوبی یـافت مـی شـونـد.
این گیــاه توسط پیـروزمنـدان اسپانیــایـی در سال 1570 از آمـریکـای جنـوبـی به آن کشورمنتقــل شد و کشت آن درسـراسـر اروپــا رواج و بعـدهـا توسط مستعمـره نشیـن هـای بریتــانیــایــی بـه آمـریـکـای شمـالی منتقـل شـد .
چون سیب زمینـی سـرشـار از ویتـامیـن سـی است ، بـرای پیشگیـری از بیمـاری اسکـوربـوک ( نوعی بیمـاری خـونـی نـاشـی از کمبـود ویتـامیـی سـی ) در اسپـانیـا از آن به طـور مـداوم استفـاده مـی شد. اسپـانیـا این محصول را به اروپـا معـرفی کـرد، در حالیـکه بعضـی از مـردم در ایتـالیـا و آلمـان آن را مصـرف می کـردنـد ولـی به صـورت گستـرده در اروپـا مصـرف نمـی شـد. در حقیقت این محصول در اروپـا شهـرت کمـی داشـت به انـدازه ای که مـردم تصـور می کـردند خـوردن آن سبـب بیـمـاری جـذام در انـسـان می شود !.
در ایـرلنـد سیب زمیـنی مـاده خـوراکی ارزان قیمـت بـرای اقتصـاد فقـیر ایـن کشور محسـوب می شـد . در سـال 1845 و 1846 در ایـرلنـد آفتـی همه محصـولات سیـب زمینـی را خـراب کـرد . ایـن امـر بـه نـام قحطـی سیـب زمینـی ایـرلنـد شهـرت یـافت . حدود 4.3میلیـون نفـر مـردند و صـدها هـزار نفـر بـرای یـافتـن این خوراک به کشـورهـای دیگـر چون ایالات متحـده مهاجـرت کـردند.
هر سـاله در حـدود 330 میـلیـون تـن سیـب زمینـی در سراسر جهان تولید و پس از گنـدم ، بـرنج و ذرت در مـرتبـه چهـارم جهـانـی قـراردارد. این گیـاه به شـرایط آب و هـوایی منـاطق مختـلف به گـونـه ای است که هـم اکنـون در بیـش از 140 کشـور جـهـان این محصـول را تـولـید مـی کننـد . بـاایـن حـال به شـوند اثـرات محـدود کننـده تنـش هـای مختلف نظیـر کـم آبـی و خشکـی و نیـز حـرارت بـالا ، بیشـتـرین میـزان تـولیـد و عملـکـرد این گیـاه در کشـورهـای منـاطق معتـدلـه حـاصـل می شـود . امـروزه ایـن محصـول یـکی از مشهـورتـرین خوراک هـا درسـراسـر جهـان است و آمریکـایـی ها پـول بیشتـری نسبت بـه دیگـر خـوراکـی هـای دیگـر بـرای ایـن محصـول مـی پـردازنـد.
تـولیـد کنندگـان اصـلی سیـب زمینـی در جهان : چین، هند ، روس، لهسـتـان وایـالت متـحـده هستنـد. ایران در این میان رتبه سیزدهم تولید کنندگان سیب زمینی را دارا می باشد.

ورود سیـب زمینــی به ایــران

دردیـرنکـده ( مـوزه ) لنـدن یک بشقـاب طلای زمـرد نشـان و یک خنجـر طلای بسیـار زیبـا وجـود دارد که بعنوان پیشکش سـال نـو از طرف فتحعلـی شـاه قـاجـار به نمـاینـده کمپـانـی هنـد خـاوری (شرقی) داده شـده است . نمـاینـده هنـد در سـال هـای اولیـه پادشـاهـی فتحعـلـی شـاه در روز نوروز به حضور وی به دربـار رفت و به عنـوان پیشکش به شاه ، یک سیب زمینـی بـه شـاه تقـدیم کـرد. شـاه نیـز به وی بشقـاب و خنجـر را پیشکش کـرد. . ایـن سیب زمینـی اولیـن سیب زمینـی بـود که وارد ایـران شد و پیـش از آن در ایـران کسـی از وجود سیب زمینـی آگاهـی نداشت. و به همیـن شوند این پیشکش بسیـار مـورد توجـه ویـژه فتحعـلـی شـاه قـرار گرفت .( بریده روزنـامـه سـال 1335 خورشیـدی)
بــراسـاس نـوشتــه هـای بـرتـوهلـد لـوفـر ( مـردم شنـاس آلمـانـی –آمـریکــایی) در نیمـه اول سـده 19 تـرسـایی (میلادی) ، سیـب زمینـی نخستین بـار توسط سـرجـان ملکـم ، سیـاستمـدار اسکاتلنـدی انگلستــان وارد ایـران شـد . در زمـان ورود این محصـول به ایـران مـردم به آن "آلـوی ملـکـم" می گفتنــد . واژه سیب زمینــی بعدها رایـج شــد . هم اینـک هم در بعضـی از شهـرهـای ایـران سیـب زمینـی را به نـام آلـو مـی شنـاسنـد.! (در استان فـارس )
نخستین مکـانی که در ایـران سیـب زمینــی کـاشتـه شد ، روستــای پشنـد در استــان البـرز بوده است . به همین شوند همچنـان سیـب زمینـی پشنــدی در ایـران مشهـورشـد. در ایـران شهـرستان های اردبیل و اقلید فارس یکی از تولیدکنندگـان مهـم این محصول هستنــد.

سیب زمینــی در یک نـگــاه

سیب زمینـی یـکی از سبزیجـات نشـاستـه ای و با مـزاج سـرد و تـر محسـوب می شـود . چون حـاوی میـزان زیـادی آمیـدون( همـان نشـاسـتـه) است. ایـن مـاده خـوراکی سـرشـار از کـربـوهیـدرات هـای پیچیــده (کمپلکس) است و ویـتامیـن سـی زیـادی به بـدن می رساند. روش پخت و مصـرف آن در دریافت مـواد مغذی و همچنیـن جـذب نشـاسته آن نقش زیـادی دارد. سیب زمینی حدود 77 درصد آب دارد در حالیکه آب مـوجـود در سبـزیجات سبـز به 90 درصد نیـز می رسد. میـزان کـربـوهیـدرات این ماده خـوراکی 3 تا 5 بـرابـر بیشتـر از سبـزیجـات تـازه دیگـر است. این کربوهیـدرات ها نیـز از نشـاستـه 90% و میـزان کمی گلـوکـز ، سـاکـاروز و فـروکتـوز تشکیـل می شـود.

سیب زمینی سـرشـار از ویتـــامیـن سی

سیب زمینی را سرچشمه خوب و افتخـار آمیـز از ویـتامین سی بـدانیـد. هریک عدد سیب زمینی متوسط آب پز شده 180 گـرم حاوی حدود 10 میـلی گـرم از ایـن ویتامیـن است که یک هشتـم نیـاز روزانـه بـدن یک فـرد بـزرگسـال را تـامیـن می کنـد. سیب زمینـی هـای تـازه دوبـرابـر این میـزان ویتامیـن سـی دارند. با وجـود اینکـه میـوه هـا و آب مـیوه هـای سـرشـار از ویتامین سـی زیـاد است امـا در بیـن سبـزیجـات نشـاستـه ای هیچ کـدام به انـدازه سیب زمینی حاوی این ویتـامیـن نیستنـد. ویتـامیـن سـی نسبت به نـور و گـرما حسـاس است و در نتیجـه ی پخت و پـز زیاد از بیـن می رود. اما سیب زمینی پختـه شده به میـزان کـافـی از این ویتامین هـا را حفظ کرده و بـه بـدن می رسـاند. از ایـن گذشتـه ویتامین سی آنـتی اکسیـدان است و بـرخی از انـواع سیب زمینی ها که دارای گوشت زرد ، نارنجی یا بنفش هستنـد و به ویژه سیب زمینی شیـرین حاوی میزان بسیـار زیـادی از انـواع اکسیـدان هـای دیگـر مانند کاروتـن و فلاوونوییدهـا هستنـد.

سیب زمینــی سـرچشمـه خوب ویتامیـن هـا از خانـواده B6

بی شک می دانیـد که ویتامیـن هـای ب خـانـواده بـزرگی دارنـد. خوشبختــانه سیب زمینــی سرچشمـه بـرخـی از این ویتــامیـن ها است. یک عدد سیب زمینی متوسط آب پـز شـده 180 گـرم یک ششـم نیـاز روزانـه بـدن به ویتـامیـن هـای B6 , B1 و اسیـد فـولیک بـدن یک فـرد بـزرگسـال را تـامیـن می کنـد. ویتـامیـن های B در عملـکردهـای متعـدد بـدن مانند سوخت و سـاز کربـوهیـدرات هـا ، سلامت پـوست و به ویژه سلامت دستـگـاه عصبـی نقش دارند. اسیـدفولیک که برای رشد سلـول هـای بـدن ضـروری است . به همیـن دلیـل بانـوان پیش و حیـن بـارداری بـاید به میـزان مناسب این ویتـامیـن ها را جـذب کننـد. سیب زمینی سرچشمـه خوب از پـتاسیـم ، کمـی منیـزیم و آهـن است.

سیب زمینـی فـاقـد سـدیـم:

سیب زمینی عـاری از سـدیم است. پـژوهشـگـران نسبت به تاثیـر مصـرف نمـک زیـاد بـر تنـدرستـی هشـدار می دهند و باور دارند که ؛ بیـن مصـرف زیـاد سـدیـم و خطـر ابتـلا به فشـار خـون بـالا ارتبـاط وجـود دارد. میـزان سـدیـم دیـگـر مـواد نشـاسـتـه ای نیـز کـم است امـا میـزان پتـاسـیم مـوجـود در سیب زمینـی چشمـگیـر است که به کنتـرل فـشـار خـون کمک زیـادی می کنـد . در حقیقت میـزان بالای پتـاسیـم و میـزان کـم سـدیـم در یک مـاده خـوراکـی کمک زیـادی بـه افـرادی مـی کنـد که قصـد دارنـد فشـار خونـشـان را بیشتـر کنتـرل کنند. بی گمـان به شـرطـی که به سیب زمینـی نمک ، چاشنـی ها و یا سس شـور افـزوده نشـود .

ویـــژگــان خوراکــی و دارویـــی سیـب زمیــنــی

سیـب زمینــی سـرشــار از بتــاکـاروتــن (پیش سـاز ویتـامیـن آ ) است که وقتـی پختـه می شـود به آسـانـی جذب می شـود. سـاقه و برگ هـای سیب زمینـی نشـاستـه است که معمولا 9 تا 25 درصد آن را تشکیـل می دهد ، از این رو بـرای تـامیـن انـرژی مـاده سـودمنـدی است که نسبت به غلات کمتــر تحت تـاثیـر آفـات قـرار می گیـرد و پـرورش آن آسـانتـر است.
سیب زمینی تقویت کننده قلب، محکم کننده لثه ، مسکـن درد و زخم معـده است. سیب زمینی در بیـن سبـزیجـات حاوی ویتـامیـن سی بـالایـی است و بـرای تـامیـن ویتـامیـن سی مـورد نیـاز بـرای جلـوگیـری از خـونـریـزی لثــه سودمنـد است، ولـی نکتـه بسیـار مهـم این است که در اثر مـانـدن در انبـار و پخت نامناسـب مقـدار زیـادی از ویـتـامیـن سـی آن به هـدر مـی رود .
سیب زمینـی دارای مقـدار زیـاد ویـتـامـین ب 6 است . یک فنجـان سیب زمینی پخـته 21% " ب 6 " مـورد نیـاز روزانه شمـا را تـامین می کنـد . می دانیـد که بسیـاری از آنـزیـم هـای بـدن خصـوصـا آنـهـایـی که در تبـدیـلات پـروتیینـی درگـیـر هستنـد به ویتامین ب 6 محـتـاج هستنـد، در نتیجـه بـرای تـولیـد سلـول هـای جـدیـد احتیـاج به "ب 6" داریم.
ویـتـامیـن ب 6 بـرای ورزشکـاران بسیـار نقش کلیدی درفعالیت ها ورزشی پر قدرت و استقامتـی دارد و به آمـادگـی و بـازسـازی بـدنشـان کمک می کنـد. پس نیـک است در رژیمشـان از آن استفـاده کننـد. افـزون بر این بزرگسالان و افـراد مسـن حـداقـل هفتـه ای یـک بـار سیب زمینـی را جـایگـزیـن دیگـر مـواد نشـاستـه ای کننـد.
سیـب زمینـی تـازه و پـوست نـکنـده ،دارای مقـدار زیـادی پـروتییـن و ویتـامیـن بخصـوص ویتـامیـن سـی است . سیب زمینی اگر بـرای مـدت طولانی انبـار شده یا بـرای مصرف پوست کنـده شـده باشـد تـا حدودی خاصیت خـود را از دست می دهد. با این توصیف سیب زمینـی سـرخ کـرده همچنـان حـاوی پتـاسیـم و ویتـامیـن سی است.
ویتـامیـن سی یک آنتی اکسیـدان است و به تـولیـد پـروتیینی به نـام "کـلاژن"
که تشکـیـل دهنـده استخـوان ، غضـروف مفاصـل، عضـلات و رگ هـای خـونـی است کمک می کنـد.

از دیگـر ویـژگی هـای سیب زمینـی :

  • سیب زمینی ادرار را زیاد می کند، در نتیجه بـرای کلیه ومثانه سودمنـد است.

  • سیب زمینـی دارای آنـزیم هـایی است که بـرای بهبـود زخـم هـای معده بسیـار سودمنـد و بـرای تسکـین مواضع مـتـورم خارجـی ، پختـه آن را گـرم بـر روی محل آسیب دیـده می گـذارنـد که سبب تسکـین خواهد شد. مـرهم خـام آن را بـرروی محـل سـوختـگـی و پلک ورم کـرده می گـذارنـد ( بی شک باید کامل استریل بـاشد) و بسیـار تسکـین دهنـده است.

منبع : میوری
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه