ارسال به دیگران پرینت

سلامتی | تغذیه

میوه‌ ای خوشمزه‌ که زخم‌های سخت را التیام می‌بخشد

بلوبری یا زغال اخته آبی می‌تواند به ایجاد نسل بعدی کرم‌های موضعی ترمیم‌کننده زخم کمک کند. نتایج تحقیق اخیر نشان داده است که عصاره موجود در این میوه می‌تواند بازسازی را در زخم‌های سخت بهبود بخشد.

میوه‌ ای خوشمزه‌ که زخم‌های سخت را التیام می‌بخشد

محققان دانشگاه مین ایالات‌متحده می‌گویند که این میوه فوق‌العاده به رشد رگ‌های خونی و مهاجرت سلول‌ها کمک می‌کند که هر دو فرآیند کلیدی برای بهبود زخم‌ها هستند.

محققان زخم‌های گروهی از موش‌ها را با عصاره فنولی زغال اخته وحشی درمان کردند که نتایج امیدوارکننده‌ای داشت. فنول‌ها ترکیبات طبیعی در برخی غذاها هستند که به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کنند و موجب جلوگیری یا معکوس کردن برخی از اشکال آسیب سلولی می‌شوند.

محققان می‌گویند: زغال اخته آبی می‌تواند به ویژه در کمک به بهبود زخم‌های مزمن ازجمله سوختگی، زخم‌های مرتبط با دیابت و زخم‌های فشاری مفید باشد. پزشکان اغلب این آسیب‌ها را به دلیل کاهش عروق خونی یا توسعه رگ‌های خونی غنی از مواد مغذی، به عنوان «غیر التیام‌بخش» دسته‌بندی می‌کنند.

محققان قبلا نشان داده بودند که این عصاره، عروقی شدن و مهاجرت سلولی را که مراحل حیاتی در روند بهبودی در سلول‌های بنیادی انسان است را بهبود می‌بخشد.

آنان آخرین تحقیقات خود را در مورد زخم‌های زنده در فیلادلفیا در نشست سالانه انجمن فیزیولوژیک آمریکا (APS) در Experimental Biology ۲۰۲۲ ارائه کردند.

11372589

در مقایسه با حیوانات تحت درمان با ژل پایه که حاوی عصاره فنولی نبود و گروه کنترلی که هیچ درمانی دریافت نکردند، گروهی که با عصاره زغال اخته تحت درمان قرار گرفتند، مهاجرت بهتر سلول‌های اندوتلیال به محل زخم را نشان دادند. آنها همچنین ۱۲ درصد افزایش در بسته شدن زخم را تجربه کردند.

زغال اخته وحشی پتانسیل افزایش مهاجرت سلولی، تشکیل عروق خونی جدید (رگ‌زایی) و عروقی شدن و تسریع بسته شدن زخم را دارد. این امر به ویژه در شرایطی که نیاز به بسته شدن زخم در بیماران مبتلا به زخم‌های مزمن مانند زخم‌های دیابتی، سوختگی و زخم‌های فشاری هستند مهم است.

زغال اخته سرشار از آنتی‌اکسیدان، اولین میوه‌ای بود که به‌عنوان یک ابرمیوه شناخته شد. این میوه ممکن است به پیشگیری از بیماری قلبی، تنظیم قند خون، بهبود بینایی و تسکین ناراحتی معده کمک کند.

 

علائم رایج زخم معده

تسکین زخم معده با مصرف برخی مواد غذایی

زخم معده یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی است که می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی آن را تسکین داد.

 تسکین زخم معده با  مصرف برخی مواد غذایی
 

زخم معده یکی از شایع‌ترین بیماری‌های گوارشی است که می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی آن را تسکین داد.

زخم معده یکی از بیماری‌هایی است که طی آن غشای داخلی معده دچار جراحت می‌شود. گرچه این بیماری می‌تواند افراد جوان را نیز درگیر کند، اما زخم معده در افراد بالای ۶۰ سال بسیار رایج است. همچنین این موضوع در مردان شایع‌تر از زنان است.

 

 

 

به گزارش مدیسن نِت،زخم زمانی بروز می‌کند که اسید معده که مسئول هضم غذاست به دیواره معده آسیب وارد می‌کند. اصلی‌ترین دلیل بروز این حالت نیز ابتلا به عفونت‌های باکتریایی به ویژه هلیکوباکتر است. دلیل دیگر زخم معده استفاده بلند مدت از دارو‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی است.

 
 

 

 

 

برای یک مدت طولانی تصور عمومی این بود که زخم معده ناشی از یک سبک زندگی خاص است. برای مثال، بسیاری تصور می‌کنند خوردن غذا‌های تند و استرس زیاد می‌تواند باعث بروز زخم معده شود. این درحالی است که تاکنون شواهد متقنی در این باره ارائه نشده است.

 

 

از آنجا که بخش میانی شکم محل قرار گرفتن چندین اندام مختلف است، برخی مردم در شناسایی زخم معده دچار تردید می‌شوند و گاهی آن را با مشکلات سایر اندام‌ها اشتباه می‌گیرند. علائم رایج زخم معده شامل موارد ذیل می‌شود:

- احساس ناخوشی در بین دو وعده غذایی

 

۲- درد معده به ویژه دردی که باعث بیدار شدن شما از خواب در طول شب شود.

۳- احساس سیری زودتر از حد معمول

 

۴- بروز نفخ شکم و یا احساس درد معده۵- دردی که به صورت متناوب برای روز‌ها و هفته‌ها بروز کرده و متوقف شود.

 

در صورتی که زخم معده پیشرفت کند، علائم شدیدتری همچون حالت تهوع، استفراغ خونی، وجود خون در مدفوع، درد در پشت و کاهش وزن بی دلیل بروز می‌کند که در این حالت مراجعه به پزشک ضروری است.

 

در کنار توجه به مراقبت‌های پزشکی و مصرف دارو، متخصصان همواره بر داشتن یک رژیم غذایی متناسب با زخم معده تاکید دارند. از توصیه‌های غذایی برای افراد مبتلا به زخم معده می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

 

 

۱- از رژیم غذایی حاوی فیبر مانند غلات کامل، دانه کتان، آجیل، پرتغال، سیب، و هویج تبعیت کنید.

 

۲- مواد غذایی غنی از ویتامین A مانند بروکلی، سیب زمینی شیرین، کلم و اسفناج استفاده کنید. ویتامین A باعث افزایش سطح مخاط تولید شده در مسیر دستگاه گوارش شده و مانع از آسیب جداره معده به وسیله اسید می‌شود.

 

 

۳- مصرف چای سبز یک روش طبیعی برای مبارزه با هلیکوباکتر که از عوامل بروز زخم معده است، می‌شود.

 

۴- مواد غذایی غنی از فلاونوئید مانند سیر، پیاز، کرنبری، توت فرنگی، بلوبری، و نخود فرنگی استفاده کنید. تحقیقات نشان داده است فلاونوئید می‌تواند مانع از گاستریت مزمن، عفونت‌های ناشی از هلیکوباکتر، و زخم معده شود.

 

۵- آب کرنبری نیز خطر رشد هلیکوباکتر را کاهش داده و از التهاب جلوگیری می‌کند‌.

در کنار موارد ذکر شده، مصرف برخی مواد غذایی مانند شیر، کافئین، برخی گوشت ها، غذا‌های تند و پرنمک، غذا‌های حاوی چربی زیاد و شکلات می‌تواند خطر بروز زخم معده را تشدید کند.

 

 

منبع : ايسنا
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • بینام ارسالی در

      از.ذغال.تخته.کهچیزی.ندیدیم.شاید
      ذغال.اخته.درستکنه.دراو.برای.درمان
      نمیتوان.خرید.بلکه.با.این.شعر.و.ورها
      ها.خودمانرا. در رمان.کنیم.انهم.بعید.است

    • ناشناس ارسالی در

      بلوبری،یا،زغال،اخته،آبی،داخل،میوه،ها،جایگزین،نمیکنید،داخل،تره،بار،تمام،شهرها،توزیع،کنید،تا،استفاده،کنند

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه