ارسال به دیگران پرینت

خطرناک‌ترین ویژگی‌های سویه جدید کرونا

۳ ویژگی خطرناک سویه اُمیکرون

یکی از خطرناک‌ترین ویژگی‌های سویه جدید کرونا، تغییر در ساختار ژنی ویروس است.

۳ ویژگی خطرناک سویه اُمیکرون

یکی از خطرناک‌ترین ویژگی‌های سویه جدید کرونا، تغییر در ساختار ژنی ویروس است.

با استناد به نتایج نظرخواهی از متخصصان که توسط شرکت "هوان کوانگ" انجام شد، یکی از خطرناک‌ترین ویژگی‌های سویه جدید کرونا، تغییرات زیاد در ساختار ژنی ویروس است. به گفته ژانگ ونهونگ، مدیر بیمارستان بیماری‌های عفونی "هواشان" در دانشگاه فودان به دلیل تغییرات زیاد ساختاری، قدرت حیات ویروس بیش از سویه قبلی می‌شود.

 
 
 

یکی دیگر از ویژگی‌های سویه اُمیکرون سرعت شیوع آن است. به همین دلیل است که بسیاری از کشور‌ها سعی می‌کنند با بستن مرز‌ها مانع از ورود این سویه به داخل کشور بشوند.

سومین ویژگی سویه جدید ویروس کرونا، نابودی ایمنی ضدکروناست که در بدن شخص (پس از ابتلا یا واکسیناسیون) شکل گرفته است.

 
 

 

 

متخصصان چینی با بررسی داده‌های واکسیناسیون در بریتانیا و سایر کشور‌هایی که درصد بالای واکسیناسیون را داشته‌اند، ویژگی سوم را عنوان کردند.

به گفته محققان چینی، فعلا جمع بندی نتایج درباره خطرناک بودن اُمیکرون زود است و نیاز به وقت بیشتری برای مطالعه و بررسی این سویه جدید ویروس کرونا دارد.

 
 

به گزارش اسپوتنیک، گفتنی است اُمیکرون، نام یک سویه از ویروس کروناست که اخیرا در بوتسوانا در جنوب آفریقا شناسایی شده و به نظر می‌آید در این کشور به ویژه در استان شمالی گائوتنگ با دو کلانشهر پرتوریا و ژوهانسبورگ، شیوع یافته است. این سویه بسیار واگیردار با کدگذاری B.۱.۱.۵۲۹ شناسایی شده که سازمان جهانی بهداشت آن را اُمیکرون نامیده است.

 

 

شناخت دقیق سویه اُمیکرون

آیا اُمیکرون به سویه غالب تبدیل خواهد شد؟

اگر سویه اُمیکرون غالب و باعث بیماری خفیف‌تر شود، می‌تواند نقطه عطفی باشد تا این ویروس در نهایت به یک تهدید فصلی مانند آنفلوآنزا تبدیل شود.

 

اگر سویه اُمیکرون غالب و باعث بیماری خفیف‌تر شود، می‌تواند نقطه عطفی باشد تا این ویروس در نهایت به یک تهدید فصلی مانند آنفلوآنزا تبدیل شود.

 

سویه اُمیکرون که اکنون در جنوب آفریقا گسترش یافته و در بیش از ۳۰ کشور دیگر شناسایی شده، نگرانی هایی را به همراه داشته از جمله اینکه ممکن است به طور قابل توجهی اثربخشی واکسن ها در برابر بیماری کووید-۱۹ را تضعیف کند.

درحالیکه متخصصان و محققان علوم پزشکی همچنان در تلاش برای کسب اطلاعات بیشتر و شناخت دقیق سویه اُمیکرون هستند، برخی نیز این پرسش را مطرح می کنند که آیا سویه جدید کرونا ممکن است نسبت به نسخه های قبلی باعث بروز نوع خفیف‌تری از بیماری شود؟

 
 

 

 

محققان هشدار داده اند که هنوز برای نتیجه گیری در رابطه با سویه اُمیکرون خیلی زود است اما آنچه تاکنون در مورد این سویه شناخته شده به شرح زیر است:

 

داده های موجود چه اطلاعاتی را در مورد سویه نشان می دهند؟

شواهد موجود از موارد اولیه ابتلا به سویه جدید هنوز محدود است. بر اساس گزارش روز پنجشنبه مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها در اروپا، از میان ۷۰ مورد گزارش شده در این منطقه که شامل اطلاعاتی درباره شدت بیماری بود، مشخص شد نیمی از بیماران هیچ علامتی نداشته و نیمی دیگر علائم خفیف داشتند.

همچنین هیچ موردی از ابتلا به نوع شدید بیماری، بستری شدن در بیمارستان یا مرگ وجود نداشته است. با این حال، کارشناسان این مرکز اظهار کرده اند که برای ارزیابی دقیق عوارض بیماری به داده های مربوط به صدها مورد ابتلا نیاز است که ممکن است چندین هفته طول بکشد. علاوه بر این، تاکنون بیشتر موارد شناسایی شده در اروپا در افراد جوان بودند که به طور کامل در برابر ویروس واکسینه شده‌اند و این باعث می‌شود که آنها کمتر دچار نوع شدید بیماری شوند

 

 

در آفریقای جنوبی که تعداد روزانه موارد ابتلا به کووید-۱۹ در روز چهارشنبه دو برابر شد و به ۸۵۶۱ نفر رسید، علائم بیمارانی که مجددا به ویروس آلوده شده و افرادی که پس از واکسیناسیون به کرونا مبتلا شده اند خفیف به نظر می رسد.

یک کارشناس بیماری های عفونی در دانشگاه اموری ایالت آتلانتا گفت: برخی شواهد از آفریقای جنوبی نشان می دهد که ممکن است سویه اُمیکرون باعث نوع خفیف تر بیماری شود اما هشدار می دهم که ابتدا بسیاری از موارد ابتلا به کرونا در میان دانشجویان جوان بوده است.

 

منبع : اقتصاد نیوز
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه