خلاقیت شغلی
اگر دوست دارید با عجیب و غریب ترین شغل ها، شغل هایی که بهطور غیرقابل باوری سرگرم کننده و لذت بخش هم می توانند باشند،آشنا شوید، به ادامه مطلب توجه کنید.

۵۵آنلاین :
سید محمد حسین کاظمی
پژوهشگر
با سپری شدن عصر کشاورزی در جهان غرب و صنعتی شدن و رشد و گسترش جوامع غربی پس از نیمه دوم قرن هجدهم میلادی، با افزایش میزان جابه جایی افراد از یک موقعیت اجتماعی به موقعیتی دیگر، طبقات اجتماعی شکل گرفتند. به تعبیر آلوین تافلر : به دنبال فرایند صنعتی شدن یعنی گذر از موج اول (کشاورزی) به موج دوم (صنعت)، نظام کارخانه ای متمرکز شده است و هزاران نفر در زیر یک سقف جمع می شوند و به انجام دادن کار (تولید صنعتی) مبادرت می کنند. پس از گسترش انقلاب صنعتی در جوامع غربی و رواج و گسترش آن در دیگر جوامع جهان، خانواده ها، روابط اجتماعی بین افراد و نوع برخورد آن ها با یکدیگر، دچار دگرگونی شد، به طوری که برخوردهای افراد با یکدیگر جنبه رسمی پیدا کرد و نوعی زمان بندی و تخصص گرایی شدید بر کار و حتی بر خلق و خو و روحیه افراد، سیطره یافت.
تخصصی شدن شغل، یعنی این که فرد شاغل، همه کوشش خود را بر یک وظیفه روشن و محدود، متمرکز کند و تمام ساعت های روز به تکرار آن بپردازد، اما بکوشد تا همه آگاهی ها و تجربیات حرفه ای مربوط به آن شغل را بداند و به کار ببندد و همه پرسش های مربوط به آن را پاسخ گوید.
کار و شغل، از ویژگی های اساسی و بارز انسان است. برخی از مردم شناسان معتقدند که کار، مهم ترین ویژگی انسان است و تکامل انسان در پهنه طبیعت و اجتماع، با به کارگیری نیروی اندیشه و بازوی او فراهم آمده است. کار انسانی، هر چند در طول تاریخ، دچار تغییر و تحول شده است.
در شرایط کنونی جامعه که بازار کار، اوضاع خوبی ندارد و نمی توان به پیدا کردن یک شغل خوب با درآمد کافی خیلی امیدوار بود، افراد بعضا به مسیرهای شغلی می روند که رهروان آن کم هستند و علاوه بر هیجان انگیز بودن شغل، میتوانند درآمدزایی خوبی هم داشته باشند. بی شک افراد خلاق، افراد موفقی هستند و می توانند بهگونه ای فکر یا کار کنند که هیچ گاه به ذهن عموم نمی رسد.
دلیل موفقیت آن ها هم دقیقا در همین نکته است، کاری که انجامش به ذهن هر کسی نمی رسد. کارهای عجیب و غریب قطعا می تواند درآمد خوبی داشته باشد، اما اغلب نیاز به خلاقیت، سعی و کوشش زیاد و تمایل به خطر کردن دارد. بعضی از این کارها درآمد خوبی دارند و برخی دیگر فقط از سر ناچاری و برای کسب درآمد اندک از سوی افراد انتخاب می شوند، در برخی از این کارها پول اصلی به جیب فرد دیگری می رود و در برخی دیگر که خلاقانه هستند تمام پول به جیب خود فرد می رود.
عبارت شغل جالب شاید در نگاه اول، عبارتی متناقض به نظر بیاد، چرا که بعضا افراد معتقدند که کارکردن اگر جالب بود که دیگر کار حساب نمی شد.
اگر دوست دارید با عجیب و غریب ترین شغل ها، شغل هایی که بهطور غیرقابل باوری سرگرم کننده و لذت بخش هم می توانند باشند،آشنا شوید، به ادامه مطلب توجه کنید.
پول در ازای آدرس پارکینگ؛
در ایران پارک کردن در جلوی شیرهای آتش نشانی ممنوع است و افرادی هستند که به اشتباه و یا از روی عجله این کار را انجام می دهند. این آقایان بدجنس هم، یک جایی کمین کردند و وقتی که افراد پارک کردند، با جرثقیل تماس می گیرند و جرثقیل ماشین را به پارکینگ می برد. وقتی که راننده به محل پارک بر می گردد و متوجه می شود که ماشینش نیست با موتور جلو می آیند و می گویند که ماشینت را جرثقیل برد و بیا تا به پارکینگ برویم و برای این کار چیزی حدود 30 تا 50 هزار تومان درخواست می کنند.
شغل سگ گردان؛
یکی از شغلهای عجیب در ایران و سایر کشورها سگ گردانی است. با این که این شغل هم به ندرت نصیب کسی می شود ولی برای خیلی ها سگ گردانی بهتر از سرگردانی است. سگ ها موجوداتی هستند که نیاز دارند روزانه پیادهروی کنند لذا افرادی که سگ خانگی دارند حتما این کار را انجام می دهند. با توجه به این که در سال های اخیر نگهداری حیوانات در ایران رونق پیدا کرده است، در نتیجه شغلی مثل سگ گردانی نیز جایگاه ویژهای پیدا می کند و معمولا افراد پیر یا پر مشغله از سگ گردان استفاده می کنند. البته باید گفت، سگگردانی یک کار پاره وقت است و گاه برخی دانشجویان این شغل را انتخاب می کنند تا بخشی از هزینه های خود را پوشش دهند.البته باید به این موضوع هم توجه کرد که سگگردانی یکی از شغل های عجیب اما پذیرفتهشده در کشورهای توسعهیافته می باشد که در ایران هم شیوع پیدا کرده است.
خط نگهدار تاکسی؛
کارش این است که مسافران را برای سوار شدن به تاکسی هدایت می کند. از نظر مسافران این کار مزاحمتی ایجاد نمی کند و حتی باعث رعایت کردن صف هم می شود. راننده های خطی هم از این موضوع راضی هستند. اما سوال اینجاست که چه چیزی نصیب این فرد می شود. این ها در ازای کاری که انجام می دهند از راننده های خطی و مسافران مبلغی مطالبه نمی کنند، بلکه منبع درآمد آن ها راننده های غیرخطی هستند. یعنی افرادی که مسافربر تاکسی یا شخصی دارند اما در خط خاصی کار نمی کنند. این افراد اگر بخواهند در خطی مسافر سوار کنند باید حق حساب خط نگهدار تاکسی را بدهند. عمدتا سر صبح و سر شب به دلیل ترافیکی که وجود دارد تاکسی های خطی نمی توانند به موقع به مبدا برگشته و دوباره مسافر سوار کنند. این است که صف های طویل مسافر شکل می گیرد و کار این افراد سکه می شود. آن ها از تاکسی ها یا شخصی های سواری 500 تا 700 تومان می گیرند و از رانندگان ون 1000 تا 2000 تومان به ازای سوار کردن مسافر دریافت می کنند. در برخی شرایط این افراد از خطوطی که مسافر کمتری دارند برای خطوط پرازدحام تاکسی می آورند که آن هم درآمد خاص خودش را دارد.
پلاک محو کن؛
کار این آدم ها این است که محدوده طرح ترافیک یا زوج و فرد بایستند و به راننده ها کمک کنند که به سلامت از برابر دوربین راهنمایی رانندگی بگذرند. وظیفه پلاک محوکن ها این است که پشت پلاک خودرو ها بدوند و در مقابل درآمدی کمتر از جریمه وارد شدن به محدوده طرح ترافیک از سرنشینان دریافت کنند.
جای پارک بگیر؛
جای پارک یکی از معضلات بزرگ کلان شهرهاست و برای همین خیلی از این نیاز مردم سواستفاده و به فرصت شغلی برای خود تبدیل کرده اند و به همین علت است که افرادی در کنار فروشگاه ها و رستوران ها و ... می ایستند و جای پارک نگه می دارند و در برابر آن دستمزد می گیرند.
نوبت گیر ها؛
نوبت گیر ها در کار خرید و فروش زمان هستند.. آن ها از زمان خود و وقت استراحت خود می زنند تا صبح زود نوبت بگیرند و نوبت گرفته شده اول را به افرادی که مشغله دارند و نمی توانند ساعت ها در صف بایستند می فروشند. در واقع کار آن ها خرید و فروش زمان است. نوبتگیرها در بانک ها حضور دارند و برای این که شما یک ساعت در صف نایستید نوبت خود را به شما می فروشند و در ازای فروش آن بین پنج تا 10 هزار تومان دریافت می کنند. این ها همه جا هستند، بهمن ماه که می شود در صف بلیت جشنواره می ایستند، یا نوبت خود را به شما می فروشند یا بلیتی را که خریده اند به چند برابر قیمت به کسی که فرصت ایستادن در صف یا نوبت را ندارد می فروشند. نوبت گیر ها در زمان برگزاری داربی بزرگ پایتخت هم فعال می شوند، هم فوتبال می بینند و هم کسب درآمد می کنند. هستند افرادی که اگر کاری هم نداشته باشند در خانه نمی مانند و برای کسب درآمد هر کاری می کنند.حتی زمان را می فروشند.
شاهد دادگاه؛
بر اساس قانون قضایی کشور، برای حکم صادر کردن در بسیاری از پرونده ها، داشتن شاهد بالغ الزامی است و اگر به این شاهدها دسترسی نداشته باشید، ممکن است حکم دادگاه به نفع شما نباشد و همین باعث می شود که برخی برای زودتر راه افتادن کارشان شاهد کرایه کنند.
گریه کن برای مراسم ترحیم؛
با توسعه شهرنشینی و وجود ترافیک و در حاشیه قرار گرفتن قبرستان ها، دیگر مراسم تشییع جنازه یا حتی برگزاری مراسم ختم، هفتم و چهلم مثل سابق با حضور فامیل های چند دست دورتر امکان پذیر نیست و ممکن است سالن های عزاداری خلوت تر از گذشته باشد. اما برخی افراد سنتی همچنان علاقه مند هستند که در مراسم آن ها جمعیت قابل توجه و پرشوری حضور داشته باشند. برای پاسخگویی به این نیاز موسسات خاصی وجود دارند. این موسسات توانایی این را دارند که مراسم عزا و تشییع را پرسوز و گداز برگزار کنند به نحوی که اطرافیان با خود بگویند فرد متوفی چقدر شناخته شده و محبوب بوده است. افراد حاضر در صحنه در اینگونه مجالس دو دستهاند، دسته ای که مثل سیاهی لشکر ها، فقط محیط را پر می کنند که ساعتی حدود 10 تا 20 هزار تومان گیرشان می آید. دسته ای دیگر هم گریه کن ها و شلوغ کن ها هستند که بسته به توانایی شان ساعتی از 25 هزار تومان به بالا نصیب شان می شود. برگزاری چنین مجلسی از حدود یک میلیون تومان تا هر قدر که صاحب عزا مایل باشد و بپردازد، جگرخراش تر می شود.
شغل آدم جمع کن؛
شغل واقعی این افراد، تدارک دیدن و مهیا کردن افراد برای حضور در همایش ها و مراسم هاست. به نحوی که بنا به خواسته کارفرما می توانند سالن یک همایش را در ظرفیتی بین 500 تا 1000 نفر پر کند. برای افرادی که در این مراسم حضور داشتند سرویس ایاب و ذهاب، یک وعده غذا و حدود 20 تا 30 هزار تومان برای هر نفر مطالبه می کند که قبل از ورود به سالن این مبلغ باید به افراد پرداخت شود. حق الزحمه آن فردی هم که این افراد را جمع کرده است، برای هر مراسم پنج میلیون تومان است. این افراد توانایی دارند تا در طبقه بندی های مختلف سنی، تحصیلی و حتی جنسیتی مهمانان را فراهم کنند. برای خود بانک اطلاعاتی مناسبی از افراد تهیه کنند و سامانه پیامکی دارند. شغل این افراد ساماندهی و مدیریت دیگران است و در زمان انتخابات کارشان سکه است. آن ها یکی از مهم ترین افراد برای گرم کردن میتینگ های سیاسی می باشند.
در پایان باید گفت که مشاغل عجیب در دنیا کم نیستند که ایجاد هر کدام از آن ها زاییده شرایطی است که در آن به سر می بریم. اگر قیمت لاستیک بالا می رود، افرادی پیدا می شوند که لاستیک اجاره بدهند، اگر نوسان ارز، قیمت خودرو را بالا می برد، افرادی خودرو اجاره می دهند تا کسانی که توان خرید آن را از دست داده اند، بتوانند کاری کنند بلکه نان بخور و نمیری به دست بیاورند.
هرچه شرایط سخت تر می شود، شغل های عجیب و غریب هم بیشتر می شود و از طرفی خلاقیت شغلی شکوفا می شود، همینطور مردم برای به دست آوردن درآمد مجبور می شوند که هر شغل کاذبی را امتحان کنند.
منبع : 55 آنلاین
دیدگاه تان را بنویسید