ارسال به دیگران پرینت

بیت‌کوین | استخراج بیت‌کوین

فایننشال تایمز از ترفندهای پاکستان برای دنبال جلب نظر ترامپ می‌گوید | از رمزارز تا وعده نوبل صلح

پاکستان با طرح‌هایی غیرمعمول، از معرفی خود به‌عنوان قطب استخراج رمزارز تا پیشنهاد اعطای جایزه صلح نوبل به ترامپ، تلاش می‌کند روابط با واشنگتن را بهبود بخشند و از فشارهای تجاری بکاهند.

فایننشال تایمز از ترفندهای پاکستان برای دنبال جلب نظر ترامپ می‌گوید | از رمزارز تا وعده نوبل صلح
پاکستان در تلاش است با معرفی خود به‌عنوان مرکز استخراج بیت‌کوین، منبعی از عناصر کمیاب و حتی حمایت از اعطای جایزه صلح نوبل به دونالد ترامپ، نظر رئیس‌جمهور آمریکا را به خود جلب کند؛ تلاشی که در راستای جلوگیری از اعمال تعرفه‌های سنگین تجاری و تقویت روابط با کاخ سفید صورت می‌گیرد.
 

فایننشال تایمز نوشت: پاکستان در تلاش است با معرفی خود به‌عنوان مرکز استخراج بیت‌کوین، منبعی از عناصر کمیاب و حتی حمایت از اعطای جایزه صلح نوبل به دونالد ترامپ، نظر رئیس‌جمهور آمریکا را به خود جلب کند؛ تلاشی که در راستای جلوگیری از اعمال تعرفه‌های سنگین تجاری و تقویت روابط با کاخ سفید صورت می‌گیرد.

وزارت دارایی پاکستان در تلاش برای دستیابی به توافق تجاری با ایالات متحده، بزرگ‌ترین شریک صادراتی این کشور است و می‌کوشد جلوی تعرفه‌هایی را که قرار است از ۹ ژوئیه تا سقف ۲۹ درصد اعمال شود، بگیرد.

مقامات اسلام‌آباد و تحلیل‌گران می‌گویند پاکستان امیدوار است که محور قرار دادن رمزارز، استخراج معادن و نامزدی ترامپ برای جایزه صلح نوبل بتواند به نزدیکی با رئیس‌جمهور آمریکا کمک کند.

مایکل کوگلمان، پژوهشگر ارشد بنیاد آسیا-پاسیفیک در کانادا، می‌گوید: «پاکستان باهوش عمل کرده و توجه دولت آمریکا را با بهره‌گیری از علایق جهانی آن‌ها در حوزه رمزارز و مواد معدنی حیاتی جلب کرده و پیشنهادات خودش را ارائه داده است.»

ایالات متحده حدود یک‌پنجم صادرات پاکستان را جذب می‌کند، کشوری که یکی از تولیدکنندگان بزرگ پوشاک در جهان است.

شوک به ایرانی های مهاجر | شوک به ایرانی‌ها با تصمیم جدید دولت کانادا

هیات مذاکره‌کننده پاکستانی، از جمله «وزیر رمزارز» این کشور، دوشنبه وارد واشنگتن شدند تا با جیمیسان گریر، نماینده تجاری آمریکا، مذاکره کنند. مقامات پاکستانی می‌گویند توافق احتمالی می‌تواند شامل تعهداتی برای خرید پنبه و دانه سویا با منشأ آمریکایی و همچنین مشارکت «استراتژیک و سرمایه‌گذاری» در بخش معدن باشد. کاخ سفید از اظهارنظر درباره ادعای پاکستان مبنی بر احتمال حصول توافق طی همین هفته خودداری کرده است.

در ماه گذشته، عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، در ضیافتی با ترامپ درباره تجارت و ظرفیت پاکستان برای استخراج بیت‌کوین و مواد معدنی کمیاب گفتگو کرد. بر اساس بیانیه‌های رسمی، گفته می‌شود در این دیدار به منیر کلاه MAGA (شعار ترامپ: آمریکا را دوباره عظیم کنیم) و کلید نمادین کاخ سفید اهدا شده است. این دیدار نقطه اوج یک کارزار چندماهه برای جلب نظر سرمایه‌گذاران و نزدیکان رئیس‌جمهور آمریکا بود.

رمزارز و امید به نجات اقتصاد بیمار

مقامات پاکستانی معتقدند رمزارز و استخراج معادن می‌تواند راهکاری برای نجات اقتصاد بحران‌زده کشور، اشتغال‌زایی برای جوانان و جذب سرمایه خارجی باشد تا بتوان از شر بدهی‌های فزاینده عمومی رهایی یافت.

پاکستان گفته است که قصد دارد یک ذخیره استراتژیک بیت‌کوین ایجاد کند — مشابه آنچه ترامپ در ماه مارس تأسیس کرد — و ۲۰۰۰ مگاوات برق را به استخراج رمزارز اختصاص دهد.

در فوریه، پاکستان شورای رمزارز خود را برای قانون‌گذاری دارایی‌های دیجیتال و فناوری بلاک‌چین راه‌اندازی کرد. در آوریل، دولت پاکستان چانگ‌پنگ ژائو، مدیرعامل پیشین بایننس را که به دلیل تخلف در مبارزه با پول‌شویی در آمریکا به چهار ماه زندان محکوم شده بود، به‌عنوان مشاور استراتژیک در حوزه رمزارز منصوب کرد. ژائو اکنون به دنبال دریافت عفو از دونالد ترامپ است.

در ماه مه، وزارت دارایی پاکستان اعلام کرد که نهادی برای نظارت بر زیرساخت‌های مالی مبتنی بر بلاک‌چین تأسیس خواهد کرد.

اسلام‌آباد همچنین یک «نامه تفاهم» با بنیان‌گذاران گروه رمزارزی World Liberty Financial — که مورد حمایت ترامپ است — امضا کرده است. یکی از این افراد زک ویتکاف، پسر استیو ویتکاف، نماینده ترامپ، است.

ترامپ، رئیس‌جمهوری که رمزارز را نجات داد

در ماه مه، بلال بن‌ثاقب، وزیر رمزارز پاکستان و مشاور WLF، در مراسمی در لاس‌وگاس که در آن معاون رئیس‌جمهور آمریکا جی‌دی ونس و پسر ترامپ اریک ترامپ نیز حضور داشتند، گفت: «می‌خواهیم دونالد ترامپ را به‌عنوان رئیس‌جمهوری که رمزارز را نجات داد، به رسمیت بشناسیم.»

ثاقب پس از آن به کاخ سفید رفت، با برندون لاتنیک، رئیس شرکت Cantor Fitzgerald و پسر وزیر بازرگانی آمریکا هوارد لاتنیک در نیویورک دیدار کرد و همچنین جاستین سان، بنیان‌گذار پلتفرم دیجیتال Tron با روابط نزدیک به خانواده ترامپ، را به پاکستان دعوت کرد.

او به فایننشال تایمز گفت: «دیپلماسی رمزارزی ما به ما اجازه داده که پاکستان را نه صرفاً به‌عنوان دریافت‌کننده، بلکه به‌عنوان سازنده در زیست‌بوم نوآوری جهانی بازتعریف کنیم.»

تمرکز بر ثروت معدنی در مناطق ناآرام

هم‌زمان با پروژه‌های رمزارزی، ژنرال منیر از سرمایه‌گذاران آمریکایی خواسته است به پاکستان برای بهره‌برداری از آنچه مقامات "تریلیون‌ها دلار ثروت معدنی" در استان‌های ناآرام غرب کشور می‌نامند، کمک کنند.

رابرت سیدن، وکیل نیویورکی که در حال لابی‌گری برای پاکستان است، می‌گوید واشنگتن و اسلام‌آباد در حال مذاکره برای تدوین توافقی در حوزه مواد معدنی هستند.

بسیاری از این ذخایر زیر مناطقی واقع شده‌اند که درگیر شورش‌های مرگبار هستند. مقامات پاکستانی و آمریکایی می‌گویند دولت آمریکا علاقه‌مند به ذخایر پاکستان از جمله آنتیموان است — عنصری که در تولید مواد ضدحریق و باتری‌ها کاربرد دارد.

زک ویتکاف در جریان سفر آوریل خود به لاهور گفت: «شما روی تریلیون‌ها دلار مواد معدنی کمیاب نشسته‌اید. با توکنایز کردن این ذخایر، می‌توانید بازار نقدشونده‌ای بسازید و ثروتی عظیم برای نسل جوان کشور ایجاد کنید.»

نتیجه چه باشد، کانال باز شده است

مایکل کوگلمان در پایان می‌گوید: «چه این اقدامات نتیجه‌ای داشته باشند چه نه، تلاش‌های پاکستان در حوزه رمزارز و معدن، راهی برای یافتن جای پا در واشنگتنِ دوران ترامپ است — تا در رادار بماند و راه را برای مذاکرات آتی باز نگه دارد.»

 

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه