ارسال به دیگران پرینت

حذف زهرا نعمتی از مسابقات آسیایی ؛ چالشی برای شهامت پذیرش اشتباه ؟

آیا بعد از اخراج بازیکن تیم ملی فوتبال امید، این شجاعت هم وجود دارد که مقصر این حذف (هر کس که باشد) را به دلیل سهل انگاری به ایران بازگردانند؟

حذف زهرا نعمتی از مسابقات آسیایی ؛ چالشی برای شهامت پذیرش اشتباه ؟

۵۵آنلاین :

بعد از چند ساعت از حذف زهرا نعمتی کماندار تیم ملی ایران اظهار نظرهای نامسئولانه و ضد ونقیض همچنان ادامه دارد. حال این پرسش مطرح است که آیا بعد از اخراج محمد امین اسدی (بازیکن تیم ملی فوتبال امید ایران) این شجاعت هم وجود دارد که مقصر این حذف زهرا نعمتی (هر کس که باشد) را به دلیل سهل انگاری به ایران بازگردانند؟

امروز می توانست یک روز تاریخی برای دختر کماندار پارالمپیکی ایران تبدیل شود. زهرا نعمتی که با انگیزه فراوان برای اولین بار به جز بازی های پاراآسیایی در بازی های آسیایی هم حاضر شده بود، با یک اتفاق عجیب و نادر حذف تلخی داشت. شرح کل ماجرا این است:

« دور حذفی مسابقات تیراندازی با کمان در بخش ریکرو انفرادی زنان برگزار شد و زهرا نعمتی نماینده کشورمان در مرحله یک سی و دوم حریف پاکستانی خود را با نتیجه شش بر صفر برد و توانست به مرحله یک شانزدهم راه پیدا کند. او در مرحله یک شانزدهم نهایی رقیب قزاقستانی را با نتیجه 6 بر 5 از پیش‌رو برداشت تا در مرحله یک چهارم نهایی با کماندار اندونزیایی به رقابت بپردازد. حذف زهرا نعمتی و چالشی برای پذیرش مسئولیت اشتباه مسئولان ایران به نعمتی گفتند هنگام صرف ناهار است و مرحله بعدی ساعت 14 به وقت محلی آغاز می‌شود نعمتی هم با همین تصور برای صرف ناهار محل تیراندازی را ترک کرد که یک‌باره میلاد وزیری یکی از اعضای تیم با سراسیمگی به محل آمده و به نعمتی اعلام کرد رقبا در حال رقابت هستند، نعمتی را به محل برگزاری مسابقه آوردند اما کار از کار گذشته بود و نبود نعمتی به منزله انصراف او محسوب شد و مذاکره مسئولان یارارن با داور برای حضور نعمتی پشت خط نتیجه نداد و با اینکه حریف وی تنها یک تیر زده بود، داور کار را برای نعمتی تمام شده اعلام کرد.» پس از این اتفاق طبق معمول همیشه شاهد اظهار نظرهای متفاوت از سوی مسئولان هستیم و هر کدام تلاش دارند این اتفاق را عادی و معمولی جلوه دهند و در نهایت هم نعمتی خود مسئولیت این اتفاق را برعهده گرفت.

مریم دباغ، نایب رئیس فدراسیون تیروکمان پیش از همه اظهار نظر کرد و گفت: از این اتفاقات پیش می‌آید. ما در تایم اشتباه کردیم. به ما اعلام کردند که وقت استراحت است اما به نظر می‌رسد در اعلام تایم اشتباه کردند از این اتفاقات پیش می‌آید.

دباغ که به عنوان سرپرست بانوان در این اعزام حضور دارد به تنها موردی که فکر نمی‌کند مقصر بودن خودش است در حالی که اصغر رحیمی، معاون سرپرست کاروان ایران در بازی‌های آسیایی این مورد را یکی از وظایف سرپرستان عنوان کرده است. زهرا نعمتی در گوشه‌ای تنها شوکه از حذف - عکس عنایت حسینیان حذف زهرا نعمتی و چالشی برای پذیرش مسئولیت اشتباه اما مقصر این اتفاق چه کسی بود؟ سرمربی کره ای تیم ملی خودش را مقصر معرفی کرده و گفته باید زمان بندی بهتری انجام می داد: ۳۰ ثانیه به محل مسابقات دیر رسیدیم و طبق قانون زمانی که سوت مسابقات زده می‌شود، دیگر ا مکان شرکت در این مسابقات برای کماندار وجود ندارد. برای ورزشکاری که حاصل سال‌ها تمرین را در لحظاتی اینچنینی برباد رفته می‌بیند آیا هیچ مسوول یا مدیری وجود دارد که خود را در قبال این بی توجهی متعهد بداند و اعلام استعفا کند؟ مسولئیت چنین حذفی با چه کسی است؟ وقتی جواب سرپرست اعزام شده این است که «از این اتفاقات پیش می‌آید» باید به او گفت شما به تور گردشگری نرفته‌اید، شما با ورزشکاران اعزام شده اید که این اتفاقات پیش نیاید والا دلیل حضور شما چیست؟

مطرح شدن بحث 30 ثانیه تاخیر هم گویا بیشتر برای کم اهمیت نشان دادن فاجعه و پاس دادن نقص خودمان به سخت گیری بیش از حد عوامل برگزار کننده است.

پرسش این است: ورزشکار تمام ذهن و جسم خود را متمرکز مسابقه کرده است چه کسی باید به فکر زمان و دیگر اتفاقات مرتبط با آن باشد؟ قطعا این وظیفه خود ورزشکار نیست (حتی اگر نعمتی خود را مقصر بداند).

از رئیس فدراسیون، نائب رئیس فدراسیون، سرپرست تیم بانوان و مربی خانم نعمتی همگی مقصرند اما زهرا نعمتی بی تقصیر است، امیدوارم که او را به مصاحبه اجباری راضی نکنند تا تمام تقصیرات را بر عهده بگیرد! حذف زهرا نعمتی و چالشی برای پذیرش مسئولیت اشتباه سعید آذری مدیرعامل باشگاه ذوب آهن در صفحه شخصی اینستاگرامش نوشته است :« سرکار خانم زهرا نعمتی، اگرچه خود شما هم باید ساعت دقیق مسابقه خود را چک می‌کردید ولی بنده به عنوان یک مربی سابق و ورزشکار سابق از شما از طرف مدیران فدراسیون، مربیان شما، ریاست محترم فدراسیون و سرپرست تیم اعزامی عذر خواهی میکنم، باز هم بگذاریم بگذرد، نبردن دستکش بوکس، عدم اطلاع از زمان مسابقه و دیگر شاهکارهایی از این دست را گذاشتیم بگذرد که به اینجا رسیدیم. شاید وقتی دیگر، طلایی دیگر در انتظار شما قهرمان شایسته ایران باشد.» اگر در ژاپن بود، عذرخواهی از مردم حداقل کاری بود که مدیران انجام می‌دادند زیرا که قبول اشتباه و مسئولیت‌پذیری در چنین زمان‌هایی، حداقل کار یک مدیر با وجدان و متعهد است.

کدامیک استعفا خواهند داد؟ رئیس فدراسیون تیراندازی، نائب رئیس، سرپرست بانوان یا سرمربی؟ امیدوارم زهرا نعمتی نباشد!

پی نوشت: زهرا نعمتی به دلیل آمادگی بالا و حضور موفق در مسابقات پیشین یکی از شانس‌های مدال کاروان ورزشی ایران بود، او نخستین زن در تاریخ ورزش ایران است که موفق به کسب مدال طلا در سطح بازی‌های جهانی المپیک و پارالمپیک شده‌ است. در مراسم کمیته بین‌المللی المپیک در سال 2013 سن پترزبورگ روسیه مفتخر به دریافت جایزه معتبر ورزشکار برتر پارالمپیک ۲۰۱۲ لندن از سوی «بنیاد بین‌المللی اسپورت آکورد» شد. حذف زهرا نعمتی و چالشی برای پذیرش مسئولیت اشتباه حذف زهرا نعمتی و چالشی برای پذیرش مسئولیت اشتباه حذف زهرا نعمتی از مسابقات ؛ چالشی برای شهامت پذیرش اشتباه ؟

منبع : عصرایران
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه