ارسال به دیگران پرینت

۳۵‌درصد محصولات کشاورزی در فرآیند صادرات از بین می‌رود

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات متحده عربی می‌گوید وقتی حمل‌ونقل با مشکل مواجه شود، عملا ضایعات جابه‌جایی محصولات نیز افزایش می‌یابد و از این‌رو می‌توان گفت تا رسیدن به بازار نهایی، ۳۵‌درصد از محصولات کشاورزی ایران، عملا از بین می‌رود.

۳۵‌درصد محصولات کشاورزی در فرآیند صادرات از بین می‌رود


فرشید فرزانگان در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: «لازم است مشکلات و موانع تجارت کشور به‌ویژه درحوزه صادرات کالاهای غیرتحریمی ازجمله محصولات کشاورزی مورد بررسی قرار گیرد. طی سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ تولید محصولات کشاورزی بیش از پیش رشد داشته و انتظار می‌رود این روند رو به رشد تولید در ‌سال ۱۳۹۹ نیز ادامه داشته باشد ولی با وجود مازاد تولید، اهمیت صادرات محصولات کشاورزی به‌طور کامل درک نشده و روند صادرات محصولات کشاورزی با ایجاد خودتحریمی‌های متعدد افزایش قابل انتظاری پیدا نکرد.»
به گفته او، با وجود آنکه در ماه‌های گذشته صادرات محصولات کشاورزی ایران به امارات افزایش ۱۶‌درصدی داشته اما با توجه به اهمیت استفاده حداکثری از ظرفیت کشاورزی و ثروت ملی مانند آب و خاکی که در آن استفاده می‌شود، چگونگی بهره‌بردن از منابع آن اهمیت فراوانی دارد.
رئیس اتاق ایران و امارات با اشاره به تأثیر شیوع ویروس کرونا بر افزایش هزینه حمل‌ونقل کالاهای صادراتی، بیان کرد: «با توجه به لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، در ماه‌های گذشته استفاده از کانتینرهای یخچال‌دار به جای لنج‌های سنتی رونق گرفته اما این درحالی است که درکشور با کمبود این کانتینرها مواجه هستیم.»
فرزانگان ادامه داد: «وقتی حمل‌ونقل با مشکل مواجه شود، عملا ضایعات جابه‌جایی محصولات نیز افزایش می‌یابد و از این‌رو می‌توان گفت تا رسیدن به بازار نهایی، ۳۵‌درصد از محصولات کشاورزی ایران، عملا از بین می‌رود. از سوی دیگر، نبودِ بسته‌بندی استاندارد و برند مشهور ایرانی که بتواند کیفیت محصول را تضمین کند نیز، در این بازار مشکل‌ساز شده است. بخش خصوصی بارها درخواست واردات این کانتینرها به کشور داده که در عمل به افزایش صادرات غیرنفتی کمک جدی می‌کند.»
او با تأکید بر اینکه بازارهای صادراتی یک‌شبه به دست نیامده‌اند که با تصمیمات ناگهانی بتوان آنها را مدیریت کرد، مدعی شد که شرایط دشوار بخش خصوصی در صادرات دیده نمی‌شود.
او خاطرنشان کرد: «ما از سویی با ضایعات محصول طرفیم، از سوی دیگر، با تحریم‌هایی که اجازه جابه‌جایی ارز را نمی‌دهد و از سوی دیگر با بازارهایی که در آنها صادرات به شکل ریالی اتفاق می‌افتد. دولت با نادیده‌گرفتن تمام این شرایط، صرفا به صادرکننده فشار می‌آورد که باید ارز خود را در سه‌ماه بازگرداند که از نظر ما برای بسیاری از شرکت‌ها و صادرکنندگان عمل به آن ممکن نیست و ما درخواست افزایش این مهلت به ٦ ماه را داریم.»
به گزارش ایسنا، با وجود شیوع ویروس کرونا، آمارهای ارایه‌شده از سوی سازمان توسعه تجارت نشان می‌دهد که صادرات محصولات کشاورزی ایران در ماه‌های گذشته افزایش یافته است. کشورهای حاشیه خلیج‌فارس اصلی‌ترین مشتریان محصولات کشاورزی ایران به شمار می‌روند.

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه