ارسال به دیگران پرینت

خروج اتباع از ایران

خروج ۴۹۰ هزار تبعه غیرمجاز افغانستانی از ایران طی ۱۰۰ روز گذشته | اوج خروج اتباع افغانستانی؛ ۲۶ هزار نفر فقط در یک روز از مرز دوغارون عبور کردند

اوج خروج اتباع افغانستانی؛ ۲۶ هزار نفر فقط در یک روز از مرز دوغارون عبور کردند

خروج ۴۹۰ هزار تبعه غیرمجاز افغانستانی از ایران طی ۱۰۰ روز گذشته | اوج خروج اتباع افغانستانی؛ ۲۶ هزار نفر فقط در یک روز از مرز دوغارون عبور کردند

اوج خروج اتباع افغانستانی؛ ۲۶ هزار نفر فقط در یک روز از مرز دوغارون عبور کردند. معاون امنیتی-انتظامی استانداری خراسان رضوی اعلام کرد طی ۱۰۰ روز گذشته، ۴۹۰ هزار تبعه غیرمجاز افغانستانی با رعایت کرامت انسانی از مرز دوغارون تایباد از کشور خارج شده‌اند. به گفته او، روز گذشته (۱۳ تیرماه) با عبور ۲۶ هزار نفر، بیشترین میزان خروج روزانه اتباع ثبت شده است.انتظامی استانداری خراسان رضوی گفت: ۴۹۰ هزار تبعه افغانستانی غیرمجاز طی ۱۰۰ روز گذشته از مرز دوغارون تایباد، در کمال احترام و با حفظ کرامت انسانی کشور را ترک کردند.

 
 امیرالله شمقدری روز شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در مرز دوغارون افزود: پایانه مرزی دوغارون این روزها شاهد بیشترین حجم خروج اتباع افغانستانی از کشور است.
 
وی با بیان اینکه ۶۷ درصد خروج اتباع افغانستانی از کشور از طریق مرز دوغارون صورت گرفته است، بیان کرد: در روز گذشته شاهد اوج خروج اتباع بوده ایم، به طوریکه فقط دیروز (۱۳ تیرماه) ۲۶ هزار نفر از مرز عبور کردند که بخش قابل توجهی از آنان بدون مراجعه به اردوگاه و به صورت مستقیم به مرز مراجعه کرده‌اند.
 

معاون استاندار خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت محدود زیرساخت‌ها که برای پذیرش حدود چهار هزار نفر در روز در اردوگاه های استان طراحی شده است، از تلاش‌های اداره‌ کل اتباع استان برای مدیریت حجم بالای خروج قدردانی کرد.وی تأکید کرد: سیاست ایران حمایت از خروج داوطلبانه، انسانی و قانونمند است.

 
شمقدری با اشاره به بازدید خود از اردوگاه‌های «سفیدسنگ و حسن‌آباد» اعلام کرد: اتباع افغانستانی از خدمات ارائه‌شده در این اردوگاه‌ها رضایت دارند. اولویت در روند خروج با خانواده‌هایی است که خودمعرف بوده و دستگیر نشده‌اند.
 
وی با انتقاد از «رسانه‌های معاند» که با بازنشر اطلاعات نادرست تلاش در ایجاد فضای ضدایرانی دارند، از مردم و رسانه‌ها خواست تا برای کسب اخبار معتبر، تنها به منابع رسمی و مسوولان مشخص مراجعه کنند.
 

معاون استاندار خراسان رضوی همچنین بر مردود بودن «افغان‌ستیزی» از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد و پیوندهای فرهنگی و تاریخی عمیق میان دو ملت ایران و افغانستان را یادآور شد.وی گفت: در راستای تسهیل روند خروج، امکانات رفاهی مناسبی از جمله سرویس‌های بهداشتی در مرز و اردوگاه‌ها فراهم شده است، همچنین اقلام خوراکی مانند آب، نان، پنیر و خامه بین اتباع توزیع شده و خدمات بهداشتی و درمانی نیز با استقرار تیم‌های پزشکی ارائه می‌شود.

 
شمقدری افزود: بر اساس توافقات صورت‌گرفته با والی هرات وسایل همراه اتباع در آن سوی مرز تحویل گرفته می‌شود و مسوولان امر نیز به صورت میدانی بر روند تردد نظارت دارند.
 
جاسوسی اتباع افغانستانی، ترفند عملیات روانی دشمن است
 
معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی با رد اتهامات مبنی بر جاسوسی اتباع برای موساد به عنوان عاملی برای تسریع در خروج آنان از کشور گفت: این موضوع یکی از ترفندهای «عملیات روانی دشمن» برای ایجاد نگرانی و اتهام‌زنی به همه اتباع است.
 

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران پس از ساماندهی، زمینه را برای ورود مجدد اتباع به شکل قانونی و ضابطه‌مند فراهم خواهد کرد.شمقدری بر لزوم مقابله با جنگ نرم دشمن از طریق شناسایی چالش‌ها و ارائه راه‌حل با هم‌افزایی و حضور میدانی تأکید کرد.

 
وی با استناد به فرمایش حضرت علی (ع) مبنی بر اینکه «حق آن است که بگویی دیدم و باطل آن است که بگویی شنیدمَ»، ملاک عمل در حوزه امنیت و مواجهه با اتباع را حق‌محور دانست و بر تکریم انسان‌ها به عنوان رویکرد همیشگی نظام جمهوری اسلامی ایران تأکید ورزید.
 

در همین راستا، وی به نقش کنسولگری افغانستان در ایران اشاره کرد و خواستار فعال‌تر شدن آن در رسیدگی به امور اتباع و برداشتن محدودیت‌های زمانی شد.

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه