ارسال به دیگران پرینت

منطقه ۴ شهرداری تهران

وضعیت غیر عادی در یکی از محله های پرتردد تهران

اگر ساکن تهران باشید حتما گذرتان به محله تهرانپارس افتاده است، منطقه 4 شهرداری تهران که یکی از محله های نسبتا قدیمی شهر به حساب می آید و در شمال شرق پایتخت واقع شده است. تهرانپارس بر اساس آمار یکی از پرتراکم ترین و شلوغ ترین مناطق شهر تهران به حساب می آید.

وضعیت غیر عادی در  یکی از محله های پرتردد تهران

اگر ساکن تهران باشید حتما گذرتان به محله تهرانپارس افتاده است، منطقه 4 شهرداری تهران که یکی از محله های نسبتا قدیمی شهر به حساب می آید و در شمال شرق پایتخت واقع شده است. تهرانپارس بر اساس آمار یکی از پرتراکم ترین و شلوغ ترین مناطق شهر تهران به حساب می آید.

"طی ماه ها و سال های اخیر براساس آمار نیروی انتظامی کیف قاپی و دزدی به دلیل مشکلات معیشتی به شدت رو به افزایش رفته است تا جایی که چندی پیش فرمانده انتظامی از مردم خواست در برابر زورگیری مفاومت نکنند، متاسفانه این کیف قاپی، موبایل قاپی یا زورگیری که پیش از این عمدتا مناطق جنوبی و حاشیه ای شهر را در بر می گرفت حالا دیگر شرق و غرب و شمال و جنوب نمی شناسد.

 

تهرانپارس و مشخصا چهارراه تیرانداز که حدفاصل فلکه اول و سوم تهرانپارس است به یکی از بورس های کیف قاپی و موبایل قاپی تبدیل شده تا جایی که کسبه و مردم از در آوردن موبایل یا حتی راه رفتن در پیاده رو های این منطقه هراس دارند، تعدادی از کسبه و مخاطبان نواندیش که ساکن این منطقه هستند در پیام هایی خواستار پیگیری موضوع از جانب ما شدند و به همین منظور خبرنگار اجتماعی نواندیش برای گفتگو با آن ها به این منطقه از تهران سری زد و با تعدادی از کسبه این منطقه در مورد مشاهدات شان گفتگویی ترتیب داد:

 
 
 
 
 

 

یکی از کسبه قدیمی چهارراه تیرانداز درباره مشاهدات خودشان از سرقت های این منطقه می گوید:

چه بگویم! باورتان می شود روزی حداقل 2 مورد موبایل قاپی یا کیف قاپی در مقابل مغازه می بینیم که واقعا اعصاب و روان ما را مختل کرده است! همین شب گذشته موبایل 3 نفر را موتور سواران از مقابل مغازه زدند یک دختر جوان، یک مرد و یک زن و نمی دانید که داد و فریادهای این بندگان خدا چه به روز اعصاب ما آورد. چرا راه دور برویم گوشی خود من و دو نفر از همکاران ما را هم زده اند.

 

این فروشنده پوشاک که خودش هم ساکن این منطقه است در مورد تاثیر این مساله بر کاسبی شان هم گفت:

 

مشخصا تاثیر دارد همین دیشب ما از ترس ساعت 8 نیم مغازه را تعطیل کردیم، خوب اگر به یکباره بیایند داخل مغازه و زورگیری کنند چه باید بکنیم؟! احتمالا نباید مقاومت کنیم! از شما می خواهیم فقط یک شب اینجا حضور پیدا کنید موتوری ها به صف با پلاک های مخدوش چشم می چرخانند تا طعمه مورد نظر خود را پیدا کنند.

 

بعد از گفتگو با ایشان به سراغ یکی دیگر از کسبه رفتیم، او هم با تایید اظهارات همکار خود گفت:

 

واقعا نمی دانم چه بگویم فکر نمی کنم هیچ جای تهران به این شکل باشد، روز گذشته همه تصمیم گرفتیم که با شماره 197 نیروی انتظامی تماس بگیریم و به آن ها هم گزارش دهیم قول رسیدگی دادند و فعلا امیدواریم، واقعا امیدواریم همانطور که در شلوغی ها شاهد حضور نیروهای زحمتکش انتظامی در چهارراه هستیم در حالت عادی هم این حضور را ببینیم بلکه حداقل امنیت کسب و کار ما فراهم شود.

وضعیت عجیب یکی از محله های پرتردد تهران؛ می ترسیم در خیابان راه برویم/ شب ها از ترس مغازه را زود می بندیم!

 

مردم عبوری هم با تایید این موضوع از حجم بالای کیف قاپی و زورگیری و موبایل قاپی در این منطقه از تهران گفتند و همه خواستار این موضوع شدند که نیروی انتظامی توجه ویژه ای به این منطقه داشته باشد، خلاصه شب های تهرانپارس شب های شلوغ و ترسناکی است، از دور دور اعصاب خورد کن و مزاحمت برای نوامیس گرفته تا کیف قاپی و موبایل دزدی که آرامش را از مردم سلب کرده است.

 

زنان | تهران | شهرداری تهران

شناسایی ۲ هزار نقطه ناامن برای زنان در تهران

مدیر کل امور بانوان شهرداری تهران گفت: شهروندان می‌توانند از طریق سامانه ۱۳۷ نقاط ناایمن را به ما اطلاع دهند و این در حالی است که عمده نقاط ناامن گزارش‌شده نیز با کمک بانوان شناسایی شده و یک نقشه کلی از این نقاط داریم.

شناسایی ۲ هزار نقطه ناامن برای زنان در تهران
 

مریم اردبیلی مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران صبح امروز ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۰ در نشست خبری با تشریح طرح جدید شهرداری در حوزه زنان با عنوان پویش «ریحان شهر» گفت: در فضای فعلی کشور نیاز است سطح حکمرانی مردمی و دوسویه بودن تعاملات ایجاد شود و در این فضا خانواده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که قلب این موضوع به زنان باز می‌گردد.

وی یادآور شد: زنان مسئله ما نیستند بلکه حلال مشکلات هستند. اگر مدیریت شهری قصد حل مشکلات شهر را دارد باید زنان را به شمار بیاورد و در این مسیر خانواده‌ها درک شوند.

 

اردبیلی افزود: در چنین دیدگاهی نیاز است این ارتباط مؤثر با حدود ۴ الی ۵ میلیون زن تهرانی را ایجاد کنیم و بهره‌گیری از گروه‌های کنشگر مردمی نیز راه‌حل این موضوع است. تمام آنچه به عنوان کنشگر مردمی مطرح است برای ما حائز اهمیتند.

 

جزئیات طرح ریحان شهر در شهرداری تهران
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران بیان کرد: در طرح ریحان شهر زنان و دختران شهر هستند که به ما می‌گویند که راه‌حل مسئله چیست و ما در این رویداد نقش حمایتگری و تسهیل‌کنندگی را خواهیم داشت.

 

وی ادامه داد: شهرداری یک شبکه دسترسی به شهروندان دارد که می‌تواند این شبکه را در جریان عمل بیاورد. از این به بعد یک سلسله رویداد خواهیم داشت.

 

اردبیلی افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از بانوان ما به دلیل ذات بهبوددهندگی، توانایی زنده کردن محلات و شهر را دارند. طرح ریحان شهر مبتنی بر این مسائل شکل گرفته است.

وی اظهار داشت: ریحان شهر یک جریان اجتماعی است که امیدوارم منشأ یک اتفاق مثبت در شهر شود.

 

چرا زنان فکر می‌کنند فرزندآوری محدودیت می‌آورد؟
مشاور شهردار تهران بیان کرد: چشم امید ما برای حل مسائل شهر تهران به زنان و خانواده‌ها ست. یکی از اشکالاتی که افراد تصور می‌کنند فرزندآوری دشواری دارد، محدود شدن برخی تفریحات است و ما برای پایان دادن به این تفکر غلط و ترویج این فرهنگ که ازدواج پایان خوشی‌ها نیست، تلاش‌هایی کرده‌ایم.

وی افزود: به عنوان مثال، در برخی پارک‌ها مظاهر آسیب‌های اجتماعی مانند معتادان باعث می‌شوند خانواده‌ها نتوانند از آن فضا استفاده کنند که شهرداری برای این موارد برنامه دارد و همه جای شهر باید فضایی برای خانواده و امن برای حضور زنان باشد.

 

ساخت ۲۰ مجموعه کوثر تا ۳ ماه آینده

اردبیلی با اشاره بر مجموعه‌های خدماتی ویژه بانوان تصریح کرد: ۵۲ مرکز کوثر، ۶۴ زیر ساخت کوثر، مجموعه‌های شهربانو و ۹ بوستان ویژه بانوان در تهران داریم که در دستور کار شهردار تهران، افزایش ۵ الی ۷ عددی بوستان‌های بانوان است. به علاوه طی ۳ ماه آینده ۲۰ مجموعه کوثر دیگر تأسیس خواهیم کرد و در سال آینده تعداد آنها ۲ برابر خواهد شد.

 

وی گفت: همچنین نمایشگاه زنان و تولید ملی از ۱۱ الی ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ در بوستان گفتگو راه‌اندازی خواهد شد تا بانوان بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند.

این مسئول اظهار داشت: طیفی از مجموعه‌های مددسرا و گرمخانه‌ها وجود دارد که تلاش می‌کنیم طی بازدیدهای دوره‌ای خود به آنها رسیدگی کنیم. اما به طور کلی تلاش خواهیم کرد کمتر تولید آسیب را داشته باشیم.

 

وی تصریح کرد: زنان سرپرست خانوار محور ما هستند که خدمت‌رسانی به آنها را ارتقا خواهیم داد. مشاوره، مددکاری کارآفرینی و توانمندسازی ازجمله اقداماتی است که به صورت ویژه برای این بانوان انجام خواهیم داد.

 

شناسایی ۲ هزار نقطه ناامن برای زنان در تهران
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران با اشاره به ایمنی زنان در شهر بیان کرد: ایجاد حس امنیت در امور و مرور شهری حداقل امری است که باید برای تهران رخ دهد اما فعلاً در همین سطح باقی مانده‌ایم. شهروندان می‌توانند از طریق سامانه ۱۳۷ نقاط ناایمن را به ما اطلاع دهند. عمده نقاط ناامن گزارش‌شده نیز با کمک بانوان شناسایی شده و یک نقشه کلی از این نقاط داریم.

وی ادامه داد: شهرداران مناطق نیز موظف به رفع آنها هستند. کوتاه کردن پوشش سبز محیط، ایجاد روشنایی در نقاط تاریک و غیره توسط شهرداران انجام می‌شود اما برخی نقاط بی‌دفاع نیاز به طرح پروژه از سوی شهرداری دارد. اعتبار ۱۴۰۰ به دلیل اینکه به مناطق منتقل نشده بود درصد کمی از پروژه‌ها را به سرانجام رساند.

اردبیلی خاطرنشان کرد: حدود ۲ هزار نقطه ناامن داریم که مستلزم اولویت‌بندی است. فرایند تأمین اعتبار این موارد را برای سال آینده در نظر گرفته‌ایم اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم. ایجاد ایمنی برای بانوان امری حداقلی است و برای رسیدن به مرحله‌ای که زنان احساس امنیت، شادی و غیره داشته باشند فاصله زیادی داریم.

وی در پایان تصریح کرد: در طرح ریحان شهر یک فراخوان می‌دهیم و هر مجموعه کنشگری در سطح شهر که ایده‌های برای بهبود فضای شهری با کمک زنان داشته باشد، از سوی شهرداری حمایت خواهد شد.

 
 
 
منبع : عصر ایران
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه