ارسال به دیگران پرینت

تزریق سه دُز واکسن آسترازنکا را توصیه نمی‌کنیم

بهترین واکسن‌ کرونا برای تزریق دُز سوم چیست؟

آمیتیس رمضانی درباره جایگزینی واکسن آسترازنکا در دُز سوم گفت: تزریق سه دُز واکسن آسترازنکا را توصیه نمی‌کنیم و این موضوع نه تنها در کشور ما، بلکه کشورهای دیگر هم موافق با تزریق سه دُز واکسن آسترازنکا نیستند. چراکه واکسن‌هایی که بر پایه وکتور آدنوویروس هستند نباید خیلی تکرار شوند.

بهترین واکسن‌ کرونا برای تزریق دُز سوم چیست؟

آمیتیس رمضانی درباره جایگزینی واکسن آسترازنکا در دُز سوم گفت: تزریق سه دُز واکسن آسترازنکا را توصیه نمی‌کنیم و این موضوع نه تنها در کشور ما، بلکه کشورهای دیگر هم موافق با تزریق سه دُز واکسن آسترازنکا نیستند. چراکه واکسن‌هایی که بر پایه وکتور آدنوویروس هستند نباید خیلی تکرار شوند.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی درباره خطر تزریق ۳ دُز واکسن آسترازنکا و کمبود این واکسن گفت: تزریق واکسن‌هایی که بر پایه وکتور آدنوویروس هستند، نباید خیلی تکرار شوند زیرا با تکرار آنتی‌بادی مناسبی در بدن تولید نمی‌شود.

آمیتیس رمضانی درباره جایگزینی واکسن آسترازنکا در دُز سوم اظهار کرد: تزریق سه دُز واکسن آسترازنکا را توصیه نمی‌کنیم و این موضوع نه تنها در کشور ما، بلکه کشورهای دیگر هم موافق با تزریق سه دُز واکسن آسترازنکا نیستند. چراکه واکسن‌هایی که بر پایه وکتور آدنوویروس هستند نباید خیلی تکرار شوند.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه در بسیاری از کشورها زمانی که دو دُز آسترازنکا، فایزر یا مدرنا می‌زنند، تکنولوژی را عوض می‌کنند و ما هم به دو دلیل تزریق ۳ دُز از این نوع را توصیه نمی‌کنیم گفت: زمانی که واکسن آدنوویروسی را زیاد تزریق کنیم، کم‌کم بدن ما در مقابل این آدنوویروس شروع به نشان دادن برخی عوارض جانبی می‌کند و زیاد وارد شدن آدنوویروس باعث تحریک شدن سیستم ایمنی بدن ما خواهد شد و این موضوع عوارض زیادی ایجاد می‌کند.

چرا نباید ۳ دُز واکسن آسترازنکا تزریق کنیم؟

وی با اشاره به دلیل دوم این موضوع گفت: زمانی که آدنوویروس بیش از حد وارد بدن می‌شود، سیستم ایمنی بدن از کرونا ویروس به سمت آدنوویروس منحرف می‌کند و مفهوم آن این است که با تکرار آسترازنکا، سیستم ایمنی بدن بیشتر روی آدنوویروس متمرکز می‌شود تا کرونا، بنابراین آنتی‌بادی خیلی خوبی ایجاد نمی‌شود. پس با این اتفاق عوارض جانبی زیاد خواهد شد و سیستم ایمنی از کرونا به سمت آدنوویروس منحرف می‌شود.

رمضانی با بیان اینکه این دو دلیل باعث می‌شود که تزریق دُز سوم آدنوویروس‌ها مثل اسپوتنیک یا آسترازنکا توصیه نشود و به همین دلیل بهتر است تکنولوژی را عوض کنیم و از واکسن دیگری برای تزریق در سوم کرونا استفاده شود افزود: با تغییر نوع واکسن، هم پاسخ ایمنی بهتر می‌شود و هم آن مشکلات و عوارضی گفته شده ایجاد نمی‌شود. در همین راستا در کشور ما هم مردم می‌توانند از سینوفارم و واکسن بوستر پلاس پاستور که نوع‌ پروتئینی خوبی دارد استفاده کنند.

بهترین واکسن‌ کرونا برای تزریق دُز سوم چیست؟

وی ادامه داد: در حال حاضر این دو واکسن بهترین واکسن‌هایی هستند که به عنوان دُز بوستر می‌توانیم توصیه کنیم. همچنین دوز بوستر پاستور بهتر از سینوفارم خواهد بود، اما با توجه به اینکه در حال حاضر حجم تولید ما خیلی بالا نیست، بنابراین برای عموم مردم که آسترازنکا زده‌اند و خیلی شغل‌های پرخطر ندارند، همان سینوفارم به عنوان دُز سوم کافی است.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سوال که آیا توصیه می‌شود هموطنان تاکیدی بر روی تزریق دُز سوم واکسن آسترازنکا نداشته باشند گفت: اگر این کار را نکنند بهتر است و آن دسته افرادی هم که اقدام به این کار کرده‌اند، عوارض زیادی داشته‌اند و بر روی ایمنی بدن آن‌ها نیز مطمئن نیستیم. بهتر است بدانید که تغییر تکنولوژی واکسن باعث می‌شود سیستم ایمنی خیلی بهتر جواب دهد.

وی بیان کرد: ما دو نوع سیستم دایم، یکی سیستم واکسیناسیون همولوگ که در آن نوع واکسن‌ها یکی است و سیستم واکسیناسیون هترلوگ که نوع تکنولوژی آن عوض می‌شود.

آیا در حال حاضر در زمینه تامین واکسن پاستور در کشور مشکلی وجود دارد؟

فوق تخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سوال که آیا دُز بوستر پاستور کم است، گفت: در حال حاضر این نوع واکسن مقداری کم شده، چرا که تولید ما خیلی زیاد نیست که بخواهیم به آن مرحله‌ای برسیم که پاسخگوی این همه بوستر در کشور باشیم. اگر همه سینوفارمی بخواهند بروند به سمت بوستر پاستور، نمی‌توانیم جوابگو باشیم.

وی ادامه داد: به همین دلیل در حال حاضر صحبت ما این است که افرادی که شغل پرخطر ندارند، از تزریق واکسن آسترازنکا به سمت سینوفارم بروند، اما کسانی که پزشک یا کادر درمان هستند و با مریض در تماس خواهند بود و شغل آن‌ها پر خطر است، می‌توانند از بوستر پاستور استفاده کنند.

 

 

واکسن کرونا

واکسن کرونا در قاعدگی زنان اختلال ایجادمیکند؟

بدون هیچ شکی واکسیناسیون کرونا یکی از مهمترین نکاتی است که همه مردم در سراسر جهان باید برای آن تلاش کنند، روشی علمی که نه تنها نرخ مرگ بر اثر ویروس کرونا را کاهش می‌دهد، بلکه از شدت موارد ابتلا نیز می‌کاهد، اما دانستن این نکته مهم است که گاهی واکسیناسیون، برخی عوارض کوتاه مدت را نیز در برخی از افراد ایجاد می‌کند، که آگاهی از این نکته،


واکسن کرونا  در قاعدگی زنان اختلال ایجادمیکند؟
 

بدون هیچ شکی واکسیناسیون کرونا یکی از مهمترین نکاتی است که همه مردم در سراسر جهان باید برای آن تلاش کنند، روشی علمی که نه تنها نرخ مرگ بر اثر ویروس کرونا را کاهش می‌دهد، بلکه از شدت موارد ابتلا نیز می‌کاهد، اما دانستن این نکته مهم است که گاهی واکسیناسیون، برخی عوارض کوتاه مدت را نیز در برخی از افراد ایجاد می‌کند، که آگاهی از این نکته،

بدون هیچ شکی واکسیناسیون کرونا یکی از مهمترین نکاتی است که همه مردم در سراسر جهان باید برای آن تلاش کنند، روشی علمی که نه تنها نرخ مرگ بر اثر ویروس کرونا را کاهش می‌دهد، بلکه از شدت موارد ابتلا نیز می‌کاهد، اما دانستن این نکته مهم است که گاهی واکسیناسیون، برخی عوارض کوتاه مدت را نیز در برخی از افراد ایجاد می‌کند، که آگاهی از این نکته، ترس موهوم از واکسیناسیون را از بین می‌برد.

 

به نظر می‌رسد واکسن‌های کرونا، اندکی طول چرخه قاعدگی را تغییر می‌دهند، اما بر اساس مطالعه‌ای که تقریباً ۴۰۰۰ ساکن ایالات متحده را که از برنامه کنترل بارداری Natural Cycles استفاده می‌کنند، تجزیه و تحلیل می‌کند، این اثر معمولا جزئی و موقتی است.  

 

به طور خاص، هنگام مقایسه قاعدگی‌های افراد  واکسینه شده و واکسینه نشده، محققان دریافتند افرادی که این واکسن را دریافت کرده‌اند، دوره‌هایی کمی طولانی‌تر (کمتر از یک روز) از حد معمول داشتند.  البته دوره قاعدگی آن‌ها به همان اندازه باقی ماند و چرخه آن‌ها در عرض یک یا دو ماه به حالت عادی بازگشت.  

 

تأخیر در قاعدگی زنان با واکسن کرونا مرتبط است؟

 

دکتر هیو تیلور، متخصص زنان و زایمان در دانشگاه ییل، که در این مطالعه شرکت نداشت، می‌گوید، یافته‌ها می‌تواند به زنان اطمینان دهد که این واکسن‌ها بی‌خطر هستند، زیرا یک تغییر چرخه «از نظر پزشکی مضر نخواهد بود».  

دکتر آلیسون ادلمن، نویسنده اصلی این مقاله و متخصص زنان و زایمان در دانشگاه بهداشت و علوم اورگان، در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت: «مردم این اطلاعات را می‌خواهند تا بدانند وقتی واکسینه می‌شوند چه انتظاری داشته باشند».  این امر به ویژه برای آن دسته از افراد صادق است که برنامه بارداری دارند مدرک هر نوع تغییر در چه بارداری برایشان مهم است.

 

آنجایی که این مطالعه فقط از کاربران Natural Cycles پیروی می‌کرد، نتایج آن لزوماً نمی‌تواند برای همه افرادی که اختلال قاعدگی دارند، از جمله افرادی که از روش‌های هورمونی کنترل بارداری مانند قرص یا IUD استفاده می‌کنند، اعمال شود.  این مطالعه همچنین به مسائل خارج از چرخه قاعدگی و طول دوره، مانند دفعات تأثیر واکسن‌ها بر PMS یا لکه بینی، همانطور که زنان گزارش کرده اند، توجه نکرده است.

ادلمن به تایمز گفت، در حالی که به‌طور متوسط، واکسن‌ها روی زنان شرکت‌کننده در این مطالعه تأثیر چندانی نداشتند، برخی از زنان به طور قابل‌توجهی تحت تأثیر قرار گرفتند (برخی تا ۸ روز).

منبع : دنیای اقتصاد
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه