ارسال به دیگران پرینت

مقاطع مختلف تحصیلی | مکاتب و مدارس رسمی | دختران دانش‌آموز

بیانیه‌ای از «وزارت معارف» طالبان برای بازگشایی مدارس | بلاتکلیفی دانش‌آموزان دختردرافغانستان

گروه طالبان از دانش‌آموزان پسر و معلمان مقاطع مختلف تحصیلی در افغانستان خواست تا از روز شنبه ۲۷ شهریور (سنبله) به مدارس بازگشته و درس را از سر بگیرند.در بیانیه گروه طالبان هیچ اشاره‌ای به دختران دانش‌آموز نشده و معلوم نیست سرنوشت میلیون‌ها دختر در این کشور و حق تحصیل آنها در مقاطع مختلف چه خواهد شد.

بیانیه‌ای از «وزارت معارف» طالبان برای بازگشایی مدارس  |  بلاتکلیفی دانش‌آموزان  دختردرافغانستان

گروه طالبان از دانش‌آموزان پسر و معلمان مقاطع مختلف تحصیلی در افغانستان خواست تا از روز شنبه ۲۷ شهریور (سنبله) به مدارس بازگشته و درس را از سر بگیرند.

در بیانیه‌ای که «وزارت معارف» طالبان در روز جمعه منتشر کرد، خطاب به تمامی «مکاتب امارتی و خصوصی، مدارس رسمی و دارالعلوم‌های کشور» آمده است: «همان طوری که در مورد آغاز روند تعلیمی به تمامی مکاتب و مدارس رسمی تا صنف ششم اطلاع داده شده بود (...) به اطلاع تمامی مکاتب (مدارس) ابتدایی، لیسه (دبیرستان) و مدارس رسمی طبقه ذکور رسانیده می‌شود تا روند آموزشی خویش را از تاریخ ۲۷ سنبله (شهریور) روز شنبه آغاز نمایند.»

در بیانیه گروه طالبان هیچ اشاره‌ای به دختران دانش‌آموز نشده و معلوم نیست سرنوشت میلیون‌ها دختر در این کشور و حق تحصیل آنها در مقاطع مختلف چه خواهد شد.

پایگاه اطلاع‌رسانی طلوع‌نیوز افغانستان پیش از این از بلاتکلیفی دانش‌آموزان در این کشور خبر داده بود. این رسانه ماه گذشته با اعلام تعطیل شدن صنوف (کلاس‌های) بالاتر از هفتم از یک ماه قبل از آن نوشته بود که در همان زمان نزدیک به هفتاد درصد از نُه میلیون دانش‌آموز افغان از تحصیل باز مانده‌اند.

سعید خوستی، عضو کمیسیون فرهنگی کابینه موقت طالبان در همان تاریخ گفته بود که به زودی در مدارس به روی دانش‌آموزان بالاتر از کلاس هفتم نیز باز خواهد شد، اما او هم اشاره‌ای به سرنوشت دانش‌آموزان دختر و حق دسترسی آنان به تحصیل نکرده بود.

طالبان همچنین پیشتر با اعلام سیاست‌های جدید آموزشی در دانشگاه‌ها از حذف درس‌های متضاد با شریعت اسلامی خبر داده بودند.

گروه طالبان که با تسخیر کابل و سرنگونی دولت پیشین افغانستان هم اکنون قدرت را در این کشور در دست دارد، حکومت خود را نه «دولت» بلکه «امارت» می‌خواند.

با خروج آمریکا از افغانستان و روی کار آمدن طالبان، آمریکا و متحدان غربی‌اش همواره نگرانی خود را از رعایت نشدن حقوق زنان در این کشور ابراز کرده و برخی از مقامات غربی حتی این موضوع را خط قرمز خود برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان خوانده‌اند.

یونسکو نیز اخیرا درباره خطر عقب نشینی از دو دهه تلاش برای آموزش کودکان به ویژه دختران در حکومت طالبان هشدار داده است.

منبع : انتخاب
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      اون پفیوزهایی که میگفتن طالبان تغییر کرده ببینن خدا لعنت کنه کسانی که این وحشی ها رو کمک کردن

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه