ارسال به دیگران پرینت

روش‌های نوین کشف جرایم سایبری | کلاهبردار بزرگ دستگیر شد

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از کشف پرونده و دستگیری مجرم سایبری که با ایجاد یک سایت احراز هویت حساب های کاربری ارزهای دیجیتال در یک صرافی خارجی از شهروندان کلاهبرداری کرده بود، خبر داد.

 روش‌های نوین کشف جرایم سایبری  |  کلاهبردار بزرگ دستگیر شد

سرهنگ "داود معظمی گودرزی" اظهار داشت: با مراجعه یکی از شهروندان به این پلیس مبنی بر کلاهبرداری تحت عنوان احراز هویت حساب کاربری ارزهای دیجیتال، موضوع در دستور کار پلیس فتا پایتخت قرار گرفت.

این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: شاکی در اظهارات خود عنوان داشت باتوجه به اینکه حساب کاربری ام که در آن معادل ۳۰ میلیارد ریال ارز دیجیتال داشتم دچار مشکل شده بود، در فضای مجازی جستجو کردم و با یک سایت که در زمینه مشاوره در خصوص رمزارزهای مختلف و حل مشکلات ورود به پروفایل و احراز هویت کاربران ایرانی در صرافی های خارجی فعالیت داشت آشنا شدم.

وی بیان داشت: شاکی در ادامه توضیح داد با توجه به اینکه سایت مورد نظر نماد اعتماد الکترونیک نیز داشت بدون اطمینان از اصالت نماد اطمینان و هویت مدیران آن جهت رفع مشکل حساب کاربری خود تمام مشخصات و مدارک هویتی خود را به همراه ایمیل، نام کاربری و رمز عبور خود برایشان فرستادم و مبلغی را نیز برای کارمزد واریز کردم اما بعد از گذشت ۲ روز از طرف این سایت با بنده تماس گرفتند و اذعان داشتند امکان احراز هویت حساب کاربری بنده وجود ندارد.

گودرزی به نقل از شاکی افزود: در نهایت با بررسی بیشتر متوجه شدم نام کاربری و رمز عبور بنده تغییر کرده و تمام ارزهای دیجیتال داخل آن حساب کاربری سرقت شده است.

رئیس پلیس فتا پایتخت گفت: با پی‌جویی سرنخ‌های دیجیتال مجرمانه و استفاده از روش‌های نوین کشف جرایم سایبری و علیرغم استفاده از روش های پنهان‌ساز هویتی، ضمن احراز هویت واقعی متهم و شیوه و شگرد مجرمانه وی تیم عملیاتی این پلیس پس از تشریفات قضایی مجرم را در محل اختفای خود در یکی از محله های شمالی تهران بزرگ دستگیر و به همراه تجهیزات هوشمند به پلیس فتا منتقل کردند.

این مقام سایبری با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۵۰ نفر مالباخته شناسایی شده اند و تحقیقات همچنان در راستای شناسایی تمام شکات و کشف زوایای پنهان پرونده ادامه دارد، اظهار داشت: متهم پس از انتقال به پلیس فتا و مواجهه با ادله دیجیتال جمع آوری شده توسط پلیس به جرم خود اقرار کرد و گفت یک سایت احراز هویت حساب‌های کاربری ارز دیجیتال یک صرافی معتبر خارجی ایجاد کردم و با درج نماد جعلی اعتماد الکترونیک جهت جلب اعتماد مراجعه کنندگان، اطلاعات محرمانه و مدارک هویتی افراد را دریافت و پس از سرقت تمام ارزهای دیجیتال موجود در حساب‌های کاربری آنها، اکانت‌شان را نیز از دسترس خارج می‌کردم.

گودرزی با تاکید بر استفاده از یک ایمیل منحصر به فرد و گذرواژه‌ای قوی برای کیف پول و حساب‌های کاربری ارزهای دیجیتال افزود: اکثر مشکلات کاربران تنها به دلیل ناآشنا بودن افراد با این موضوع و در نتیجه عدم رعایت نکات امنیتی مربوط به آن است. در صورت بی‌توجهی به تنظیمات امنیتی کیف پول‌ها و درست نگهداری نکردن رمزهای خصوصی و عمومی خود و ... افراد با خطرات امنیتی جدی مواجه می‌شوند و احتمال اینکه سرمایه‌های خود را از دست بدهند، وجود دارد.

وی به شهروندان توصیه کرد: به هیچ عنوان به هویت‌ها در فضای مجازی اعتماد نکنند و اطلاعات محرمانه خود از جمله اطلاعات هویتی، ایمیل، نام کاربری و رمز عبور حساب‌های کاربری دیجیتال و ... را به هیچ عنوان در اختیار افراد ناشناس قرار ندهند و توصیه‌های پلیس فتا را جدی بگیرند.

گودرزی تاکید کرد: مردم همواره مراقب ترفند کلاهبرداران و سودجویان باشند و در صورت مشاهده موارد مشکوک موضوع را از طریق سایت رسمی پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir اعلام کنند.

 

منبع : ایرنا
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه