ارسال به دیگران پرینت

خداحافظی سایپا با پراید هاچ‌بک

سایپا بالاخره با یک مدل دیگر از سری خودروهای پراید خداحافظی کرد تا بتواند جا را برای عرضه خودروهای جدید باز کند. قرار است خودروهای شاهین، یک کراس‌اور جدید و دو خودروی فیس‌لیفت‌شده ساینا و کوئیک در سال ۹۹ از سوی این شرکت به‌بازار خودروی ایران عرضه شوند. مدیرعامل سایپا با اشاره به‌برنامه‌ریزی این خودروساز برای خروج انواع پراید از خط تولید، گفت: اعلام کرده بودیم تولید پراید۱۱۱ از محصولات خانواده X۱۰۰ برای تحویل به‌مشتریانی که این خودرو را پیشتر خریداری کرده‌اند تا پایان اردیبهشت ۹۹ ادامه خواهد داشت؛ اما با توجه به‌برنامه‌ریزی دقیق و افزایش تولیدی که در ماه‌های پایانی سال رونق تولید داشتیم، زودتر به تیراژ موردنظر رسیدیم و حدود یک ماه قبل از برنامه اعلام شده، توقف تولید این خودرو را اعلام می‌کنیم. سیدجواد سلیمانی افزود: پراید۱۳۱ نیز به‌عنوان آخرین مدل خانواده پراید تیرماه امسال از سبد محصولات سایپا خارج می‌شود تا داستان تولید پراید در ایران برای همیشه به‌پایان برسد. گفتنی‌ است تولید پراید۱۳۲ نیز در پانزدهم دی‌ماه سال گذشته پس از رفع تعهدات قبلی نسبت به‌مشتریان، متوقف شده بود.

خداحافظی سایپا با پراید هاچ‌بک

با توقف تولید پراید هاچ‌بک، به ‌این ترتیب دو مدل از مجموع سه مدل خودروهای سواری پراید برای همیشه از سبد محصولات سایپا در بازار ایران خارج شد.

پراید در سال‌های اخیر یکی از پرطرفدارترین خودروهای بازار ایران بوده است. البته دلیل این استقبال نه‌کیفیت بالا و نه‌جذابیت‌های منحصربه‌فرد ظاهری آن بوده است؛ بلکه تنها ارزانی این خودرو توانسته بود بسیاری از افراد کم‌درآمد را به‌سوی خود جذب کند.

در این سال‌ها از خودروی پراید به‌نام ارابه مرگ نیز یاد شده است، زیرا بیشترین حضور را در تصادفات جاده‌ای داشته و افراد زیادی را به‌کام مرگ فرستاده بود. مدیرعامل سایپا در همین‌باره اظهار کرد: پراید سال‌هاست که به‌حق یا ناحق، دستاویز انتقاد و حتی تخریب صنعت خودرو و وسیله‌ای برای مطرح‌شدن افراد مختلف در رسانه‌ها و ابزار جلب توجه در شبکه‌های‌ اجتماعی شده است؛ اما حالا که ما تولید آن را متوقف کرده‌ایم، باز هم عده‌ای پیدا شده‌اند که به‌بهانه ارزان‌بودن پراید نسبت به‌تمام خودروهای دیگر، طرفدار تداوم حضور پراید شده‌اند.

سلیمانی با بیان اینکه 90درصد منتقدان پراید، مالک یا حتی راننده این خودرو نبوده‌اند، تصریح کرد: پراید یک خودروی درون‌شهری در رده خودروهای اقتصادی با مصرف سوخت پایین بود که از نظر هزینه خرید و نگهداری ارزان‌ترین محصول صنعت خودروی ایران به‌شمار می‌رفت؛ اما متاسفانه‌ استفاده‌های غیرمنطقی از آن در جاده‌های برون‌شهری، رانندگی ناایمن با سرعت‌های بسیار زیاد و عدم‌رعایت قوانین راهنمایی‌ورانندگی باعث شد تا پراید به‌نماد تخریب صنعت خودروی کشور تبدیل شود. سایپا در این سال‌ها توانسته است خط تولید این خودرو را در برخی کشورهای همسایه راه‌اندازی کند و اکنون پراید در جاده‌های کشورهای سوریه، عراق و برخی همسایگان شمالی در رفت‌وآمد است.

جایگزینی برای پراید نیست

مدیرعامل سایپا گفت: مدیران پیشین، بارها از توقف تولید محصولات خانواده پراید به‌دلیل قدیمی‌بودن فناوری آن صحبت کرده بودند، اما هربار به‌دلایلی این کار عملی نشد. سلیمانی اظهار کرد: خروج پراید از خطوط تولید سایپا یکی از برنامه‌های اصلی ما در بدو ورود به سایپا بود که آن را به‌صورت جدی پیگیری، عملیاتی و اجرایی کردیم. او درباره جایگزین پراید نیز تصریح کرد: همانطور که پیش از این بارها مطرح کرده‌ایم، برای یک خودرو با حدود قیمت 2600دلار هیچ جایگزینی وجود ندارد؛ زیرا در شرایط فعلی و افزایش سرسام‌آور قیمت مواداولیه و نوسان بازار ارز، تحریم‌های ظالمانه و محدودیت‌های واردات قطعات، تولید هیچ خودروی دیگری با این قیمت امکان‌پذیر نیست. سلیمانی افزود: برنامه ما در سایپا تغییر جدی و ملموس در سبد محصولات این گروه خودروسازی ا‌ست و در همین راستا، همزمان با خروج پراید، تولید خودروهای به‌روز و جدید و ارتقای سطح کیفی محصولات قبلی را در دستور کار قرار داده‌ایم. او ادامه داد: تولید محصولاتی مدرن، باکیفیت و نزدیک به‌استانداردهای جهانی نیز محور اصلی برنامه‌های سایپا در توسعه محصولات خواهد بود. سلیمانی همچنین با اشاره به‌برخی اظهارنظرها درباره قیمت‌های 60 و 70میلیونی پراید نیز ابراز کرد: متاسفانه این ذهنیت بسیار اشتباه در جامعه شکل گرفته که قیمت‌های لجام‌گسیخته بازار آزاد به‌خودروساز مربوط است، در حالی‌که چنین نیست. او تاکید کرد: پراید در آخرین طرح فروش سایپا با قیمت حدود 40میلیون تومان عرضه شده و این خودرو مدت‌هاست که در برنامه فروش سایپا قرار ندارد؛ منطقی‌ است قیمت آن در بازار آزاد به هیچ‌عنوان به‌شرکت خودروساز مرتبط نباشد و مثل هر کالای دیگری نرخ آن را فروشندگان و مالکان کالا تعیین می‌کنند.

 

منبع : آرمان ملی
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه