ارسال به دیگران پرینت

وضعیت ایمنی سازه‌ای بیمارستان‌های قدیمی / اهمیت تاییدیه آتش‌نشانی در بیمارستان‌های نوساز

مدیر دفتر فنی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران ضمن تاکید بر لزوم و اهمیت لحاظ نظرات سازمان‌های استاندارد و بویژه آتش نشانی در ساخت بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، در عین حال درباره ایمنی سازه‌ای بیمارستان‌های قدیمی کشورگفت: بیمارستان‌های سطح کشور بعضا عمر بالایی دارند و به دلایل مختلفی نتوانستیم این بیمارستان‌ها را بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی کنیم.

وضعیت ایمنی سازه‌ای بیمارستان‌های قدیمی / اهمیت تاییدیه آتش‌نشانی در بیمارستان‌های نوساز

مهندس محمدحسین معین خیاط گفت: در حال حاضر در حوزه مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، ۱۷ بیمارستان در حال بهره‌برداری و خدمت‌رسانی و پنج بیمارستان در حال ساخت و هفت شبکه بهداشت و درمان داریم.

لحاظ نظرات سازمان‌های استاندارد و آتش نشانی در ساخت مراکز درمانی

وی درباره نحوه نظارت دانشگاه بر ساختمان‌های این مراکز، افزود: در بیمارستان‌هایی که فعال هستند، پایش‌های ما مداوم و به صورت هفتگی است، به این شکل که در صورت بروز هرگونه مشکلی طی تماسی که بیمارستان با مهندسان ما دارند، آنها اقدام به رفع مشکلات می‌کنند و در صورتی که توانایی حل مشکل وجود نداشته باشد، با شرکت‌های سازنده در تماس هستند تا مشکل برطرف شود. در خصوص پروژه‌های در حال احداث نیز مشاور پروژه مشکلات را برطرف کرده و بر اساس استانداردهای روز پیش می‌روند. نظرات سازمان استاندارد، سازمان آتش‌نشانی و... همگی در هنگام ساخت بیمارستان و مرکز درمانی لحاظ می‌شود.

معین‌خیاط درباره موارد پر اهمیت در بازدیدهای کارشناسان فنی از بیمارستان، تصریح کرد: حدود پنج سال است نرم افزاری به نام CMMS وارد وزارت بهداشت شده است که مدیریت نگه‌داشت بیمارستان‌ها را مدیریت می‌کند. این نرم افزار که از سوی وزارت بهداشت به تمام دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور ابلاغ شده است در بیمارستان‌های تحت پوشش هر دانشگاه اجرا می‌شود.

وی درباره نحوه فعالیت این نرم‌افزار و تاثیر استفاده از آن در نگه‌داشت بیمارستانی، اظهار کرد: طی برنامه روزانه، این نرم افزار مشخص می‌کند تکنسین مرتبط به هر بخش باید از چه محل‌ها و دستگاه‌هایی بازدید کند و چه قطعاتی باید تعویض شوند. تمام درخواست‌هایی که برای تعمیرات بیمارستان وجود دارد نیز باید از طریق همین سامانه ثبت شود و پس از انجام تعمیرات مورد نظر، گزارش آن در سامانه قید می‌شود. سامانه CMMS قابل رویت توسط بالادستی‌های بیمارستان است. با کمک این نرم افزار می‌توان پیش از خرابی یک قطعه یا محل، مدت زمان کافی برای حل مشکل را داشت.

الزام آسانسورهای استاندارد در پروژه‌های بیمارستانی در حال ساخت

معین‌خیاط درباره نحوه نظارت بر آسانسورها نیز بیان کرد: هر ساله شرکت‌های مختلف از سوی سازمان استاندارد آسانسورها را بررسی کرده و تاییدیه لازم را به آنها می‌دهند و در صورت عدم اخذ تاییدیه، بیمارستان نمی‌تواند با شرکت مورد نظر قرارداد بسته و آن را بیمه کند. در ساختمان‌های در حال احداث نیز یکی از مواردی که جزو نواقص محسوب می‌شود، نبود استاندارد آسانسور است که سبب می‌شود پروژه را از پیمانکار تحویل نگیریم. یکی از الزامات تحویل پروژه، اخذ استاندارد آسانسور توسط پیمانکار است.

اهمیت تاییدیه آتش‌نشانی در بیمارستان‌های در حال ساخت

وی افزود: یکی دیگر از موارد پر اهمیت برای ما تاییدیه آتش‌نشانی در ساختمان‌های در حال ساخت است که باید اجرا شود. در ساختمان‌های در حال بهره برداری نیز حدودا یک سال است که کارشناسان زیرمجموعه آتش‌نشانی وارد مجموعه بیمارستانی شده و بررسی‌های لازم را انجام می‌دهند و مواردی را که برای ایمنی بیشتر ساختمان است به ما تذکر می‌دهند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ساختمان‌های قدیمی‌تر که اکنون در حال بهره برداری هستند، ایمنی‌ِ سازه‌ای کافی دارند یا خیر، اظهار کرد: این موضوع یک فرایند تخصصی است، اما به نظر بنده بیمارستان‌های سطح کشور بعضا عمر بالایی دارند و به دلایل مختلفی نتوانستیم این بیمارستان‌ها را بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی کنیم که از این رو نمی‌توان گفت تمام بیمارستان‌ها از استحکام کافی برخوردار هستند. قطع به یقین اکثر این ساختمان‌ها نیاز به بهسازی و بعضا تخریب و نوسازی دارند که هزینه‌های زیادی به دنبال خواهد داشت. علاوه بر آن باید این امکان وجود داشته باشد که یک بخش از بیمارستان تعطیل شود تا اقدامات مقاوم سازی انجام شود.

خیاط افزود: اکنون سعی بر آن داریم تا توصیه کنیم محلی که می‌خواهند تعمیر کنند را مقاوم سازی‌ هم کنند تا بهسازی آن آغاز شود. البته با تدوین آیین‌نامه‌های جدید برای بیمارستان‌های در حال احداث، بعید می‌دانم مشکلی برای آنها پیش آید.

 

منبع : ايسنا
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه