ارسال به دیگران پرینت

جولان روانشناسان قلابی در فضای مجازی

با استفاده روزافزون از شبکه‌های اجتماعی شاهد رشد قارچ‌گونه روانشناسان قلابی نیز هستیم؛ عده‌ای که تنها ادعای آگاهی و آشنایی نسبت به این امر را دارند و در عمل نظراتی غیرکارشناسی‌شده ارائه می‌دهند که این خود می‌تواند بعضا عاملی برای کاهش اعتماد مردم به روانشناسان واقعی و متعهد شود. چه‌بسا به‌دليل رهنمودهاي اشتباه روانشناسان قلابي افراد با مشکلات عديده‌اي مواجه شوند. بيماري‌هاي رواني نيز مانند بيماري‌هاي جسمي نياز به درمان دارند، چراکه در غير اين صورت به‌يقين پيامدهاي منفي جبران‌ناپذيري گريبانگير فرد بيمار خواهد شد. از اين‌رو برخي از افراد براي رهايي از بيماري‌هاي خود به مشاوران قلابي در فضاي مجازي روي مي‌آورند، چراکه ديگر نه هزينه‌اي پرداخت مي‌کنند و نه نياز به حضور در کلينيک و يا مطب‌هاي روانشناسان وجود دارد!

جولان روانشناسان قلابی در فضای مجازی

۵۵آنلاین :

وضعيت اقتصادي و معيشتي

امروزه متاسفانه در برخي از موارد شاهد افزايش ويزيت مشاوران و يا روانشناسان هستيم که اين خود با توجه به افزايش مشکلات معيشتي براي بسياري از مردم سخت و چه‌بسا غيرقابل‌پرداخت ‌باشد و همچنين برخي نيز تمايل چنداني به حضور در مطب‌هاي روانشناسان و روانپزشکان ندارند چراکه بر اين گمان نادرست هستند که از قضاوت‌هاي ديگران هراس دارند؛ به‌گونه‌اي که طبق بررسي‌هاي صورت گرفته بسياري از بيماران روحي و رواني و يا همراهان آنها تنها به دليل ترس از ليبل‌زني از مراجعه به روانپزشک واهمه دارند که اين خود نياز به بررسي و آسيب‌شناسي دقيق دارد.

تبليغات اغواکننده

با نگاهي گذرا به تبليغات به نسبت گسترده مشاوران و روانشناسان قلابي و غيرمتخصص در فضاي مجازي، به‌راحتي مي‌توان به اين مهم دست يافت که اين دسته از افراد براي جذب هرچه بيشتر بيماران و افرادي که با مشکلات روحي و رواني مواجه هستند از تبليغات اغواکننده و خيره‌کننده بسيار متنوعي استفاده مي‌کنند؛ تبليغاتي که مي‌تواند تمام افراد را حتي براي ثانيه‌اي جذب خود کند، به‌عنوان مثال «درمان وسواس فکري تنها در چند روز»، «بهبود روابط زن و مرد طي يک‌جلسه» و موارد ديگر که هر يک به‌تنهايي مي‌تواند براي افرادي که با اين مشکلات مواجه هستند بسيار جالب به نظر برسد، چراکه در حال حاضر براي از بين بردن مشکلات خود با استفاده از مشاوره و روانشناس متخصص نياز به گذشت زمان به نسبت طولاني دارند که اين مهم در تبليغات زرد و فضاي مجازي ديگر به چشم مي‌خورد. بنابراين به‌راحتي مي‌توان اين ادعا را داشت که افراد غيرمتخصص تنها براي جذب هرچه بيشتر بيماران روحي و رواني و کسب درآمد، نقاط ضعف روند درمان بيماري‌هاي روحي و رواني را نشانه گرفته‌اند تا جايي که از اين طريق افراد بيشتري را نيز توانسته‌اند جذب خود کنند که اين خود جاي بسي تأمل دارد. به اظهارنظر کارشناسان انجام اين روند مي‌تواند مبين اعتماد بيش از اندازه افراد به فضاي مجازي داشته باشد؛ اعتمادي که بدون هيچ‌گونه علم و يا بررسي صورت مي‌گيرد.

تب بالاي مدرک‌گرايي

تب بالاي مدرک‌گرايي را مي‌توان يکي ديگر از دلايل افزايش مشاوران و روانشناسان غيرمتخصص دانست، چراکه امروزه به دليل کيفيت پايين آموزش در برخي مراکز آموزشي افراد فارغ‌التحصيل از علم چنداني برخوردار نيستند که اين خود تاثير بسزايي در کم‌سوادي افراد فارغ‌التحصيل دارد به‌گونه‌اي که بسياري از اين افراد تنها براي کسب درآمد از طريق روش‌هاي ساده و بدون دردسر و يا تحت‌تاثير افراد سودجو اقدام به ارائه مشاوره‌هاي غير کارشناسي مي‌کنند که اين خود مي‌تواند باعث افزايش مشکلات روحي و رواني در ميان افراد جامعه باشد. به عبارت ساده‌تر هرگاه در جامعه‌اي سلامت روحي و رواني افراد تامين نشود به‌يقين آسيب‌ها و مشکلات اجتماعي در آن جامعه نيز روزبه‌روز افزايش خواهد يافت تا جايي که اعتماد در آن جامعه به‌طرز معناداري کاهش پيدا مي‌کند. عدم توجه افراد به مدرک تحصيلي مشاوران و روانشناس‌نماها خود در زمره مهمترين دلايل افزايش آنها در فضاي مجازي شده است، چراکه متاسفانه در حال حاضر بسياري از افرادي که نيازمند به خدمات مشاوره و يا روانشناس هستند تنها به عکس‌ها و متن‌هاي منتشرشده در فضاي مجازي اکتفا مي‌کنند و ديگر به دنبال مدرک تحصيلي اين افراد نيستند که اين خود مي‌تواند تاثير بسزايي در افزايش فعاليت اين‌گونه افراد سودجو داشته باشد. هرچند در اين فرصت بايد يادآور شد که متاسفانه برخي از افراد با ارائه مدارک تقلبي نيز سعي بر گمراه‌کردن افراد و ارائه مشاوره‌هاي غيرکارشناسي‌شده دارند که مي‌تواند سلامت جامعه را تحت‌تاثير قرار دهد.

معضل مشاوره‌هاي تلفني بدون مجوز

متاسفانه طي سال‌هاي اخير شاهد افزايش مشاوره‌هاي تلفني بدون مجوز هستيم که اين خود بساط سودجويي افراد فرصت‌طلب را گسترده‌تر کرده است، چراکه با نگاهي گذرا به شبکه‌هاي اجتماعي و تبليغات پيامکي و يا فضاي مجازي به‌راحتي مي‌توان به اين مهم دست يافت که امروزه افرادي که خود را به‌عنوان مشاور و يا روانشناس معرفي مي‌کنند و با راه‌اندازي خطوطي به ارائه خدمات مشاوره‌اي به افراد از طريق تماس‌هاي تلفني دارند که اين خود مي‌تواند باعث جذب هرچه بيشتر افراد نيازمند به اين‌گونه خدمات شود، اين در حالي است که بنا به اظهارنظر مسئولان تا حد امکان استفاده از خدمات مشاوره‌اي تلفني به هيچ‌عنوان توصيه نمي‌شود و در صورت لزوم نيز افراد بايد با شماره‌هاي رسمي اعلام شده از سوي سازمان‌هاي ذي‌ربط در تماس باشند و در غير اين صورت با هرگونه شماره‌اي که قصد ارائه مشاوره‌هاي تلفني دارند تماسي برقرار نکنند، چراکه متاسفانه در بسياري از موارد نه‌تنها مشکل فرد حل نشده است بلکه مورد سوءاستفاده نيز قرار گرفته که اين خود مي‌تواند تبعات منفي بسياري را نيز به دنبال داشته باشد.

در نهايت...

حذف تدريجي موازي‌کاري حاميان سازمان‌هاي ذي‌ربط براي ارائه پروانه کار مشاوره و يا روانشناسان خود مي‌تواند تاثير بسزايي در کاهش چشمگير روانشناس‌نماها داشته باشد، چراکه امروزه به دليل بوروکراسي اداري پيچيده افراد سودجو از شرايط موجود نهايت سوءاستفاده را دارند که اين خود مي‌تواند سلامت روان جامعه را تحت‌تاثير قرار دهد.

منبع : آرمان ملی
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه