علیرضا قربانی

علیرضا قربانی

متولد : 1351-11-14

علیرضا قربانی (زادهٔ ۱۵ بهمن ۱۳۵۱) خوانندهٔ موسیقی ایرانی است. 

 

بیوگرافی نویسنده

سوابق کاری

کیف انگلیسی فرهاد فخرالدینی
۱۳۷۹ اشتیاق فرهاد فخرالدینی
۱۳۸۲ شب دهم فردین خلعتبری
۱۳۸۳ سرود کتاب و سرود دانش فرهاد فخرالدینی
۱۳۸۴ از خشت و خاک صادق چراغی
۱۳۸۵ فصل باران مجید درخشانی
۱۳۸۶ روی در آفتاب صادق چراغی
سوگواران خموش پژمان طاهری
۱۳۸۷ سرو روان علی قمصری
منظومه‌های سمفونیک هوشنگ کامکار
۱۳۸۸ رسوای زمانه همایون خرم
آلبوم کنسرت بزرگداشت رودکی کوهیار باباییان/سعید خاور نژاد
۱۳۸۹ قاف عشق اسحاق چگینی/حمیدرضا خبازی/علیرضا قربانی
۱۳۹۰ جلوه گل داریوش طلایی
بر سماع تنبور گروه شمس
۱۳۹۱ حریق خزان مهیار علیزاده
هم آواز پرستوهای آه سیاوش ولی پور
۱۳۹۲ ری تا روم سعید نایب محمدی
۱۳۹۳ رفتم و بار سفر بستم علی تجویدی
قطره‌های باران گروه شمس
ماهور کبیر خسرو سلطانی
۱۳۹۴ سودایی سامان صمیمی
من عاشق چشمت شدم فردین خلعتبری
دخت پری‌وار مهیار علیزاده
آلبوم کنسرت حریق خزان مهیار علیزاده
۱۳۹۶ فروغ سامان صمیمی
۱۳۹۸ افسانه چشمهایت مهیار علیزاده
۱۳۹۹ با من بخوان حسام ناصری
۱۴۰۰ صداها و پل‌ها احسان مطوری
راز-آواز

 

توضیحات

علیرضا قربانی از سال ۱۳۷۸ به عنوان خواننده ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی برنامه‌های متعدد در داخل و خارج از ایران اجرا کرده‌است.

زندگی

وی از دوران کودکی به مدعلیرضات چندین سال به فراگیری قرائت قرآن نزد استادان مختلف پرداخت، بطوریکه حتی در دوران دانشجویی به مقام دوم مسابقات دانشجویی کشور در رشته قرائت نائل آمد. از سال ۱۳۶۳ به‌طور جدی به فراگیری ردیف آوازی، تلفیق شعر و موسیقی، بینش و زیبایی‌شناسی در آواز ایران مشغول شد. وی در این راه از محضر خسرو سلطانی، بهروز عابدینی، مهدی فلاح، حسین عمومی ا حمد ابراهیمی و نورالدین رضوی سروستانی بهره‌مند گردید. از سال ۱۳۷۸ به عنوان خواننده ارکستر ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی به اجرای برنامه‌های متعدد در داخل و خارج از کشور پرداخته‌است.

فعالیت حرفه‌ای

وی فعالیت حرفه‌ای خود را به عنوان خواننده موسیقی ایرانی از اواسط دهه ۷۰ آغاز کرد و در سال ۱۳۷۸ یکسال پس از شروع فعالیت رسمی ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی و بعد از کناره‌گیری محمدرضا شجریان از ارکستر ملی، با معرفی حسین عمومی و علی تجویدی همکاری خود را به عنوان خواننده ثابت ارکستر ملی ایران آغاز کرد.

علیرضا

یکسال بعد اولین آلبوم صوتی او با نام «اشتیاق» به آهنگسازی فرهاد فخرالدینی و اجرای ارکستر ملی ایران منتشر شد. قربانی تا سال ۱۳۸۸ و تا پیش از تعطیل شدن ارکستر ملی به صورت ثابت با آن همکاری داشت. سپس با بازگشایی ارکستر در سال ۹۰ به رهبری بردیا کیارس در چند اجرا آن را همراهی کرد و پس از آن از ارکسترهای دولتی کناره گرفت.

علیرضا قربانی به موازات ارکستر ملی ایران، از سال ۱۳۷۵ فعالیت‌هایی در زمینه موسیقی اصیل ایرانی انجام داده‌است. «فصل باران» به‌آهنگسازی مجید درخشانی، «از خشت و خاک» و «روی در آفتاب» به‌آهنگسازی صادق چراغی، «سوگواران خموش» به‌آهنگسازی پژمان طاهری و «سرو روان» به‌آهنگسازی علی قمصری از جمله آثاری هستند که قربانی در بین سال‌های ۸۰ تا ۸۷ در زمینه موسیقی ایرانی خوانندگی آن را برعهده داشته‌است.

وی در عرصه بین‌المللی و در بسیاری از فستیوال‌های دنیا در آسیا، اروپا و شمال آفریقا حضور داشته‌است. دو آلبوم او به نام‌های «جلوه گل» با همراهی داریوش طلایی و «سودایی» به‌آهنگسازی سامان صمیمی در اروپا منتشر شده‌اند. همچنین همکاری مشترک او با خواننده تونسی (درصف حمدانی) به نام سرمستی (Ivresses) بر روی رباعیات خیام نیشابوری در اروپا با استقبال مواجه شد و در تعدادی از فستیوال‌های دنیا به‌اجرا درآمد.

علیرضا

او همچنین دو همکاری مشترک با گروه شمس به نام‌های «برسماع تنبور» و «قطره‌های باران» را منتشر کرده‌است. دو همکاری او با مهیار علیزاده، به‌نام‌های «حریق خزان» و «دخت پری‌وار» مورد استقبال قرار گرفتند. اثر دیگر او به‌نام «هم‌آواز پرستوهای آه» با آهنگسازی سیاوش ولی‌پور و بر اساس اشعاری از مهدی اخوان ثالث، از دیگر آثارش با آهنگسازان موسیقی ایرانی است.

دو آلبوم دیگر ارتباط دارد به بازخوانی آثار آهنگسازان معروف و قدیمی ایرانی. اولی بر اساس ساخته‌های همایون خرم به‌نام «رسوای زمانه» که سال ۱۳۸۸ و دومی بر اساس ساخته‌های علی تجویدی به‌نام «رفتم و بار سفر بستم» که در سال ۱۳۹۳ منتشر شد.

آلبوم مشترک او و فردین خلعتبری «من عاشق چشمت شدم» نام دارد که مجموعه‌ای از همکاری‌های این دو هنرمند در زمینه موسیقی فیلم و تیتراژهای مجموعه‌های تلویزیونی است.

علیرضا

آلبوم «فروغ» نیز به‌آهنگسازی سامان صمیمی از طرف مؤسسه فرهنگی هنری آهنگ اشتیاق وابسته به خود او منتشر شده‌است.

پروژه با من بخوان

با من بخوان یک پروژه موسیقی الکتروآکوستیک است که علیرضا قربانی به‌همراه حسام ناصری آن را از اواخر سال ۹۷ با انتشار قطعه‌ای به نام نیست شو آغاز کردند. در ادامه قطعه «روزگار غریب» با شعری از احمد شاملو و حمید خلف بیگی منتشر شد که محتوایی عاشقانه-اجتماعی داشت. تور کنسرت‌های این پروژه از اردیبهشت ۹۸ در تالار وحدت آغاز شد و در تابستان و کاخ سعدآباد ادامه پیدا کرد. مجموعاً نزدیک به ۴۳ شب پروژه با من بخوان در تهران اجرا شد و جمعیتی بیش از ۲۵ هزار نفر از آن دیدن کردند. همچنین این پروژه در قابل یک تور کنسرت در بعضی از شهرستان‌های ایران هم به روی صحنه رفته‌است. آلبوم با من بخوان در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ توسط مؤسسه آهنگ اشتیاق منتشر شد.

منابع : ویکی پدیا