ارسال به دیگران پرینت

غرق شدن جنگ روانی آمریکا علیه ایران در دریای عمان: چه کسی نفت‌کش‌ها را به آتش کشید؟

در حالی مدت زیادی از اعلام انفجار نفت کشها در الفجیره نمی گذرد که منابع خبری اعلام کردند صبح روز پنجشنبه دو انفجار مهیب در دریای عمان رخ داد و دو نفتکش در این حادثه دچار حریق شدند. نفتکش «فرانت آلتر»  با پرجم جزایر مارشال متعلق به نروژ از قطر «اتانول»‌ بارگیری کرده و «کوکوکا کوریجس»  با پرچم پاناما از «الجبیل» عربستان به مقصد سنگاپور، محموله «متانول» بارگیری کرده بود. این اخبار در حالی منتشر شده که یک سوال اساسی مطرح می شود و آن اینکه چه کسانی از این مسئله سود می برند و چرا در مقطع کنونی چنین مسئله ای روی داده است؟

غرق شدن جنگ روانی آمریکا علیه ایران در دریای عمان:    چه کسی نفت‌کش‌ها را به آتش کشید؟

۵۵آنلاین :

در حالی مدت زیادی از اعلام انفجار نفت کشها در الفجیره نمی گذرد که منابع خبری اعلام کردند صبح روز پنجشنبه دو انفجار مهیب در دریای عمان رخ داد و دو نفتکش در این حادثه دچار حریق شدند. نفتکش «فرانت آلتر» با پرجم جزایر مارشال متعلق به نروژ از قطر «اتانول»‌ بارگیری کرده و «کوکوکا کوریجس» با پرچم پاناما از «الجبیل» عربستان به مقصد سنگاپور، محموله «متانول» بارگیری کرده بود. این اخبار در حالی منتشر شده که یک سوال اساسی مطرح می شود و آن اینکه چه کسانی از این مسئله سود می برند و چرا در مقطع کنونی چنین مسئله ای روی داده است؟

واکنش آمریکایی ها

آنچه از سوی محافل رسانه‌ای و سیاسی غربی، بعضا عربی و صهیونیستی مطرح شده آن است که تلاش کرده اند تا این انفجارها را به جمهوری اسلامی نسبت داده و حتی به این بهانه پرونده ایران را در شورای امنیت باز نمایند.

دولت آمریکا بدون ارائه شواهد مستند، ساعاتی بعد از این حادثه ایران را به دست داشتن در این حادثه متهم کرد. «مایک پومپئو»، وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که ارزیابی دولت آمریکا این است که ایران عامل این حمله بوده است. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با متهم کردن ایران به دست داشتن در این حملات در عین حال گفت کشورش همچنان خواهان آن است که مقام‌های تهران «در وقت مناسب» به میز مذاکره با واشنگتن بازگردند.

وزیر خارجه آمریکا بدون اشاره به جزئیاتی در مورد این حملات گفت که «با توجه به اطلاعات به دست آمده در مورد نوع سلاح به کار رفته در حمله و پیچیدگی عملیات» این نتیجه به دست آمده که این اقدام کار ایران بوده است. مایک پومپئو همچنین با اشاره به این که این حملات بخشی از فعالیت‌های ایران برای «افزایش تنش» در منطقه بوده است، تأکید کرد که از نماینده کشورش در سازمان ملل متحد می‌خواهد تا این مورد را در شورای امنیت مطرح کند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز با تکرار این ادعا مدعی شد که ایران پشت پرده حادثه دریا عمان است.

«پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا نیز گفت در پی حملات به نفتکش‌ها در دریای عمان، دولت آمریکا به دنبال ایجاد اجماعی بین‌المللی است. وی که در جمع خبرنگاران در پنتاگون صحبت می‌کرد، افزود که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا و «مایک پومپئو» وزیر امور خارجه آمریکا درباره این هدف توافق دارند. در همین حال وزیر خارجه انگلیس نیز ایران را متهم به دخالت در این انفجارها نمود. برخی کشورهای عربی در کنار صهیونیست‌ها نیز ذوق زده به تکرار اتهامات ضد ایرانی آمریکا پرداختند.

واکنش جهانی

ادعاهای آمریکایی و شرکایشان در حالی مطرح می‌شود که جهانیان اذعان دارند همزمان با این انفجارها نخست وزیر ژاپن در تهران بوده است و لذا هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد که ایران نقشی در این انفجارها داشته باشد که این کشتی ها متعلق به ژاپن بوده‌اند.

در همین چارچوب در رد ادعای آمریکایی‌ها سفیر کویت در سازمان ملل متحد که کشورش رئیس دوره‌ای شورای امنیت است در مورد روایت آمریکایی‌ها در باره حادثه دو نفتکش در دریای عمان تشکیک کرد و گفته است: اثبات این که قایق موجود در فیلمی که آمریکایی‌ها منتشر کرده‌اند، متعلق به ایران باشد، سخت است.«یاتاکا کاتادا»، مالک یکی از نفتکش‌های ژاپنی که روز پنجشنبه در دریای عمان دچار حادثه شد، گفت که روایت واشنگتن درباره نحوه حمله به نفت‌کش‌ها در این دریا اشتباه است. طبق گزارش «دیلی‌بیست»، مالک این کشتی در جریان یک کنفرانس خبری در توکیو روز جمعه، سخنان «مایک پومپئو»، وزیر خارجه آمریکا را زیر سوال برد.

به نوشته دیلی‌بیست آقای کاتادا در فیلمی که نیروی دریایی آمریکا منتشر کرده و در آن ادعا شده یک قایق کشتی ایرانی در حال جدا کردن یک مین عمل‌نکرده از بدنه نفتکش ژاپنی به نام «کوکوکا» است، تشکیک کرده است. مالک نفتکش ژاپنی گفته بر خلاف ادعای آمریکا کشتی کوکوکا توسط یک شی پرنده هدف قرار گرفته نه توسط مین. او گفت: «به نظر می‌رسد یک شی به سمت آنها پرواز کرد. این شی، باعث ایجاد حفره مورد نظر [در بدنه کشتی] شد. گزارشی که من دریافت کردم این است.» وی در ادامه هدف قرار گرفتن نفت‌کش توسط اژدر را هم رد کرد. او گفت: «به نظر می‌رسد به احتمال زیاد این کشتی‌ها توسط یک شی پرنده هدف قرار گرفته‌اند. محل اصابت، کاملاً بالای آب است. فکر نمی‌کنم اژدر بوده باشد.»

«ناتالی توچی»، از مشاوران ارشد «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن تشکیک در ادعاهای آمریکا مبنی بر دست داشتن ایران در حادثه دو نفکش گفت: «ما قبل از اینکه کسی را مقصر کنیم به ادله موثق نیاز داریم.»این مقام اروپایی با بیان اینکه ایرانی‌ها بازیگرانی بسیار معقول هستند گفت اینکه آن‌ها در زمان حضور «آبه شینزو»، نخست‌وزیر ژاپن در تهران به یک کشتی ژاپنی حمله کنند «کار چندان معقولی نیست.» «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان نیز در واکنش به حادثه صبح جمعه برای دو نفتکش در دریای عمان گفت: ویدئویی که توسط آمریکا ارائه شده برای اثبات این موضوع که ایران پشت حمله به تانکرهای نفتی در خلیج عمان بوده کافی نیست.راشاتودی نیز در گزارشی نوشت که با وجود اتهامات واشنگتن عیه ایران، هیچ دلیلی درباره نقش تهران برای حمله به تانکرهای نفتی در دریای عمان وجود نداشته و این حادثه مشکوک، به جای کمک به ایران به آن آسیب می‌رساند.

حقایقی از انفجار نفت کشها

با توجه به این شرایط باید به دنبال مولفه‌ای دیگر در باب عاملان این انفجارها بود. طی هفته های اخیر آمریکایی ها از رئیس جمهور گرفته تا مقامات نظامی و امنیتی اش، تاکید کرده‌اند که به دنبال توسعه نظامی در منطقه هستند و همزمان نیز کشورهایی را که با ایران ارتباط داشته باشد با تهدید به تقابل کرده است. جالب توجه آنکه آمریکایی‌ها تاکید دارند که برای مقابله با ایران اقدام به فروش تسلیحات به کشورهای عربی می‌کنند.

نکته دیگر آنکه ائتلاف سعودی- امریکایی طی هفته های اخیر به رغم بخورداری از تسلیحات گسترده نتوانسته‌اند در برابر مقاومت یمن ایستادگی کنند. یمنی‌ها اخیرا سیاست دفاعی چشم در برابر چشم، فرودگاه در برابر فرودگاه را اجرا کرده‌اند که نمود آن هدف قرار دادن فرودگاه ابها است این مسئله شکستی سنگین برای سعودی قلمداد می شود که خود را ارتش برتر منطقه معرفی می کند. البته پرونده سیاه سعودی در جنایت علیه بشریت نیز برکسی پوشیده نیست چنانکه فعالان شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ای یمن اقدام نظامیان ائتلاف سعودی در شکنجه شهروند یمنی در استان المهره را محکوم کردند.

نکته بعدی آنکه رژیم صهیونیستی اکنون از یک سو با بحران شدید داخلی مواجه است و از سوی دیگر طراحی آن برای اجرای معامله قرن ناکام مانده که عدم اجرایی بودن نشست منامه نمودی از آن است. مجموع این سه مسئله در حالی روی می‌دهد که هم آمریکا و هم سعودی و صهیونیست‌ها سابقه‌ای طولانی برای بحران سازی جهت پنهان سازی شکست‌هایشان و البته تحقق اهدافشان دارند. نفت کش‌ها در حالی با انفجار مواجه شده‌اند که تمرکز واحد این جمع به ادعای ضد ایرانی و فرافکنی های رسانه‌ای نشانگر نقش آنها در این انفجارهاست. آنها باردیگر با سناریوی هراس و بحران و ناامن سازی منطقه به دنبال پنهان سازی شکست‌هایشان هستند رویکردی که نشان می دهد رفتار آنها ئه از روی قدرت بلکه از روی ضعف و ناتوانی است.

نکته قابل توجه آنکه مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا در تازه ترین اظهارات خود، از تلاش این کشور برای استفاده از ظرفیت شورای امنیت سازمان ملل برای بازگرداندن ایران پای میز مذاکره خبر داده است. مسئله مهم در اظهارات پومپئو فاصله گرفتن از رویکردهای یک جانبه و توسل به چند جانبه گرایی در نظام بین الملل است.اظهارات اخیر پمپئو نشان می دهد که ترامپ پس از دو سال و نیم اصرار بر یکجانبه گرایی، هم اکنون برای فرار از مخمصه ای که به دست خود ایجاد کرده ، متوسل به سازمان ملل متحد و شورای امنیت شده است! در همین حال پومپئو اعلام می‌کند که این انفجارها پیچیده بوده و لذا کار ایران است. این امر خود اذعان به توانایی ایرانیان است و واهی بودن ادعای ضعف ایران و نیز واهی بودن ادعای فرمانده نیروهای آمریکایی مبنی بر فوتوشاپ بودن موشک های ایرانی را آشکار می سازد.

سخنان قاطعانه و حکیمانه رهبر معظم انقلاب در دیدار نخست وزیر ژاپن و نوع واکنش ایشان که حتی حاضر به پذیرش پیام شفاهی ترامپ نیز نشدند، مقامات آمریکایی را متوجه این واقعیت کرد که اتخاذ راهبرد «مقاومت فعال» از سوی ایران نه یک «تاکتیک لفظی»، بلکه یک «استراتژی پایدار» در مقابله با دولت دونالد ترامپ محسوب می شود.در این شرایط می‌توان دریافت که چرا ائتلاف آمریکایی، اروپایی، عربی و صهیونیستی به صورت همزمان جو رسانه ای مقصر نشان دادن ایران در انفجارهای دو نفتکش در دریای عمان را در پیش گرفته اند. آنها با این ادعاهای واهی بر آن بوده اند تا فضای افکار عمومی را از ناکامی‌های خود در برابر جمهوری اسلامی منحرف سازند

منبع : 55آن‌لاین
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه