ارسال به دیگران پرینت

تولید گوجه اصلاح شده ژنتیکی به عنوان منبع خوب داروی پارکینسون

دانشمندان گوجه فرنگی غنی از داروی L-DOPA بیماری پارکینسون را تولید کرده اند که می تواند منبع جدید و مقرون به صرفه یکی از ضروری ترین داروهای جهان باشد.

تولید گوجه اصلاح شده ژنتیکی به عنوان منبع خوب داروی پارکینسون

 تولید این نوع گوجه فرنگی اصلاح شده ژنتیکی می‌تواند برای کشورهای درحال توسعه که دسترسی محدودی به دارو دارند مفید باشد.

این استفاده جدید از گیاه گوجه فرنگی به عنوان منبع طبیعی L-DOPA برای افرادی هم که بعد از مصرف این دارو دچار حالت تهوع و مشکلات رفتاری می‌شوند، بسیار مفید است.

در این تحقیق، تیم پژوهش ژن مسئول سنتز L-DOPA را در چغندر که در تولید رنگدانه های بتالین نقش دارد، وارد کردند و گوجه فرنگی را از طریق این ژن اصلاح کردند.

L-DOPA از تیروزین، اسیدآمینه موجود در بسیاری از مواد خوراکی، تولید می‌شود. تیم تحقیق ژنی را رمزگذاری کردند که یک تیروزیناز است، آنزیمی که از تیروزین برای ساخت مولکول‌هایی مانند L-DOPA استفاده می‌کند.

بیماری پارکینسون یک مشکل رو به گسترش در کشورهای در حال توسعه است که بسیاری از مردم توانایی تهیه روزانه L-DOPA مصنوعی به قیمت ۲ دلار را ندارند.

L-DOPA پیش ماده اسید آمینه دوپامین عصبی-شیمیایی است و برای جبران کمبود میزان دوپامین در بیماران مبتلا به پارکینسون استفاده می‌شود.

L-DOPA یک درمان استاندارد طلایی برای بیماری پارکینسون است که از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان یکی از داروهای ضروری اعلام شده است.

رایج‌ترین شکل دارو از طریق سنتز شیمیایی تولید می‌شود، اما منابع طبیعی نیز در دسترس است. تنها چند گیاه به اندازه چند مولکول حاوی این داروی طبیعی هستند که عمدتاً هم در دانه‌ها یافت می‌شود.

 

منبع : مهر
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه