ارسال به دیگران پرینت

صبح زود از خواب بیدار شدن | روش های صبح زود از خواب بیدار

چگونه صبح زود از خواب بیدار شیم؟ | روش های سحرخیز شدن

صبح زود از خواب بیدار شدن موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد. هر فردی با هر شغل یا هدفی باید صبح زود از خواب بیدار شدن را تمرین کند، چه دانش‌آموز باشید، چه شاغل باشید و چه خانه‌دار باشید، صبح زود از خواب بیدار شدن به شما مزیت بزرگی می‌دهد. در ادامه با روش های صبح زود از خواب بیدار شدن آشنا شوید و این مشکل را برای همیشه برطرف کنید.

چگونه صبح زود از خواب بیدار شیم؟ | روش های سحرخیز شدن

صبح زود از خواب بیدار شدن

صبح زود از خواب بیدار شدن موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد. هر فردی با هر شغل یا هدفی باید صبح زود از خواب بیدار شدن را تمرین کند، چه دانش‌آموز باشید، چه شاغل باشید و چه خانه‌دار باشید، صبح زود از خواب بیدار شدن به شما مزیت بزرگی می‌دهد. در ادامه با روش های صبح زود از خواب بیدار شدن آشنا شوید و این مشکل را برای همیشه برطرف کنید.

مزایای سحرخیزی چیست؟

بسیاری از افراد موفق و ثروتمند را دیده ام که در یک عادت باهم مشترک  بوده اند و آن چیزی نبود جز سحرخیزی. اکثر آنها در ساعاتی بین 4 تا 5 صبح از خواب بیدار میشوند و به مطالعه و یادگیری می پردازند. یکی از مزیت های مهم سحرخیزی این است که در این ساعات عوامل مزاحم مانند پیامک ها و تماس های اطرافیان وجود ندارد و میتوان بر روی مسائل اصلی کاری تمرکز کرد. از طرف دیگر سطح انرژی ما در ساعات اولیه صبح بالاست و میتوان چند برابر ساعات دیگر روز بازدهی داشت. همچنین باعث میشود استرس کمتری داشته باشید و وقت بیشتری برای آماده شدن برای روز کاری خود داشته باشید.

همچنین افراد سحرخیز از سطح انرژی و امید به زندگی بیشتری نسبت به همکاران خود برخوردار هستند. همچنین میزان افسردگی به طرز قابل توجهی کاهش میابد. از طرف دیگر اینگونه افراد به دلیل تمرین اراده ای که برای ساخت عادات جدید داشتند، از قدرت اراده و تصمیم سازی بالایی برخوردارند.

آیا همه انسان ها باید صبح زود بیدار شوند؟

طبق آخرین تحقیقات بعمل آمده، الزاما همه انسان ها در ساعات ابتدای روز عملکرد بالایی ندارند. برخی از افراد در ساعات پایانی شب بازدهی بالایی دارند و می توانند بسیاری از کارهای مهم ذهنی را در ساعات پایانی انجام دهند. بناراین ابتدا ساعت بیوریتمیک بدن خود را پیدا کنید. برای انجام این کار یک فرمول عالی را به مدت یک هفته پیش بگیرید تا بدانید بدن شما در چه ساعاتی بازدهی خوبی دارد.

برای انجام این کار به مدت یه هفته شب ها راس یک ساعت مشخص به تختخواب بروید. مثلا به خود متعهد بشوید که هر شب ساعت 10 شب بخوابید. توجه داشته باشید از خوردن غذاهای سنگین و چرب تا 2 ساعت قبل از خواب خودداری کنید. سعی کنید غذاهای سبک یا میوه میل کنید تا بدن انرژی کمتری برای سوزاندن و هضم آنها تلف کند. پس از اینکه یک خواب عمیق را تجربه کردید، توجه کنید چه ساعتی از خواب سیر می شوید؟ چه ساعتی بدون هیچ مشکلی از خواب بیدار می شوید؟ این روند ار به مدت یک هفته ثبت کنید. در عین ناباوری خواهید دید بدن شما نسبت به یک ساعت خاص تنظیم شده و با بیشترین انرژی از خواب بر خواهید خواست.

در ادامه به یکی از تمرین های پیدا کردن ساعت بیوریتمیک بدن اشاره خواهیم کرد:
شنبه: ساعت خواب: 10 شب – ساعت بیدار شدن: 7 صبح
یکشنبه: ساعت خواب: 10 شب – ساعت بیدار شدن: 7 صبح
دوشنبه: ساعت خواب: 11 شب – ساعت بیدار شدن: 9 صبح
سه شنبه: ساعت خواب: 10/35 شب – ساعت بیدار شدن: 5 صبح
چهارشنبه: ساعت خواب: 10 شب – ساعت بیدار شدن: 7 صبح
پنجشنبه: ساعت خواب: 11شب – ساعت بیدار شدن: 9 صبح
جمعه: ساعت خواب: 11 شب – ساعت بیدار شدن: 9 صبح

همانطور که در مثال بالا می بینید، یک فرد بصورت فرضی روند خواب و بیدار شدن خود را در یک هفته ثبت کرده است. برای پیدا کردن ساعت بیدار شدن بدون تنظیم ساعت و موبایل، باید میانگین ساعت بیدار شدن را بدست آوریم. در مثال بالا میانگین بیدار شدن حدود ساعت 8 صبح می باشد. شما نیز از این فرمول استفاده کنید. به شما قول می دهم پس از آن بدون هیچ مقاومتی از خواب بیدار خواهید شد.

آیا انگیزه ای برای زود بیدار شدن دارید؟

قبل از هرکاری ببینید برای چه موضوعی میخواهید زود از خواب بیدار شوید؟ این نکته را بیاد داشته باشید که صبح زود بیدار شدن هدف نیست یلکه رفتاری است که در پس یک هدف شکل می گیرد. مثلا مواقعی را بیاد بیاورید که می خواهید صبح زود به یک مسافرت لذت بخش بروید و یا قرار ملاقات مهمی داشته باشید، در این حالت از تمام امکانات مانند زنگ هشدار موبایل و وسایل دیگر استفاده میکنید تا به موقع از خواب بیدار شوید. اگر میخواهید صبح زود با انرژی و انگیزه بیدار شوید، ابتدا هدف لذت بخشی مثل تناسب اندام، ادامه تحصیل و آموختن یک مهارت مورد علاقه را مشخص کنید. در این حالت ذهن شما درگیر مسئله شده و شما را ترغیب می کند برای رسیدن به هدف.

چرا نمی‌توانیم صبح زود بیدار شویم؟

مشکل کار اینجاست که اکثر ما از بیدار شدن زودتر از زمانی که واقعاً مجبور به این کار می‌شویم متنفریم و این حس آشنایی برای اکثریت ماست. اگر شما هم به ایده‌ی صبح زود بیدار شدن و عادت کردن به این کار علاقه دارید، اما با شنیدن صدای ساعت از مواجه شدن با یک روز جدید احساس انزجار می کنید، نگران نباشید.

به کارگیری استراتژی های بسیار ساده‌ی زیر به شما کمک می کند هر روز مثل فنر از رختخواب خود بیرون بپرید، روز خود را بهتر آغاز کنید و از مزایای سحرخیزی لذت ببرید.

چطور سحرخیز شویم؟

برای صبح زود بیدار شدن لازم است که قدم به قدم پیش بروید. بهترین متد برای تغییر ساعت خواب بدن روش پله‌ای و قدم به قدم است. اما منظور از روش پله ای چیست؟ فرض کنید هر روز صبح عادت دارید که ساعت 10 یا 11 قبل از ظهر از خواب بیدار شوید. (یا حتی 8 بیدار می‌شوید و می‌خواهید آن را به 6 نزدیک کنید) همه ما می‌دانیم که ساعت 10 بیدار شدن به طور کلی باعث نابود کردن روز کاری شما خواهد شد. پس باید تغییری در ساعات خواب خود به وجود بیاورید. اینکه تصمیم بگیرید به یکباره ساعت 11 را به 6 صبح تبدیل کنید عملا غیر ممکن و اگر هم یک یا دو روز این کار را انجام دهید بلند مدت از آن تبعیت نخواهید کرد چرا که جسمی و روحی آمادگی آن را ندارید.

اما در روش پله ای به این صورت عمل می‌کنیم که: 2 هفته را به عنوان دو هفته‌ی هدف در نظر بگیرید در این 14 روز روزانه هر رزو و به مرور 10-15 دقیقه زودتر بیدار شوید. اگر همین کار را به مدت 14 روز متوالی انجام دهید در پایان هفته دوم 3 ساعت و نیم عادت خواب خود را جلو انداخته اید. در صورت نیاز این تکنیک را به 3 هفته یا حتی یک ماه ارتقا دهید.

این تکنیک بایستی در دوره طولانی مدت انجام شود. در صورتی که در یک روز 3 ساعت زودتر از خواب بیدار شوید، سردرد و بی‌حوصلگی به سراغتان می آید و احتمالا روز بعد به همان عادت دیر از خواب بیدار شدن بر می‌گردید. پس برای تاثیر طولانی مدت بایستی بدن را کم کم و با آرامش تغییر داد. نکته مهم اینجاست که یک فرد بالغ باید 6 الی 8 ساعت خواب مفید داشته باشد. پس برنامه‌ریزی برای به موقع خوابیدن و تا دیر وقت بیدار نماندن هم مکمل این هدف و برنامه ریزی شما خواهد بود.

1. از شب قبل شروع کنید

پژوهش های بسیاری میان خواب REM و میزان انگیزه ی فرد در طول روز ارتباط معناداری یافته‌اند. خواب REM به مرحله ای از خواب گفته می‌شود که با حرکات سریع چشم همراه است و شخص در آن رویا می‌بیند. اگر استراحت شما از کیفیت لازم، و همچنین چندین چرخه خواب REM برخوردار نباشد، سطح انگیزه و انرژی تان هنگام بیدار شدن و برخاستن از رختخواب هنگام صبح پایین خواهد بود.

یکی از راه‌های مقابله با این مشکل این است که برنامه‌ی منظمی برای پیش از خواب خود داشته باشید که شما را برای استراحتی با کیفیت آماده کند. برخی از راهکارهایی که کارآفرینان موفق برای به خواب رفتن و حفظ کیفیت خواب خود مورد استفاده قرار می‌دهند از این قرار اند:

  • مصرف کافئین را محدود کنید: ایلان ماسک، مؤسس تسلا و اسپیس اکس، اعتراف می‌کند زمانی تمام روز نوشیدنی‌های کافئین دار مصرف می‌کرده است، اما در حال حاضر مصرف آن را حد اکثر به یک تا دو لیوان در روز کاهش داده است تا به این ترتیب بتواند بهتر بخوابد.
  • از وسایل الکترونیکی دوری کنید: قرار گرفتن در معرض روشنایی نمایشگر موبایل، تبلت یا لپتاپ درست قبل از خواب، می‌تواند بر الگوهای خواب بدن شما اثر منفی داشته باشد. به همین دلیل است که آریانا هافینگتون، یکی از مؤسسین و سردبیر هافینگتون پست، هنگام خواب موبایل خود را در اتاق دیگری می‌گذارد.
  • مطالعه قبل از خواب: بیل گیتس، هر شب پیش از خواب یک ساعت (معمولاً بیوگرافی، کتاب های تاریخی، و نشریات دوره‌ای) مطالعه می‌کند تا بتواند بهتر به خواب برود.

2. شب‌ زنده‌ داری را ترک کنید

دکتر سلبی هریس، متخصص خواب در مرکز پزشکی مونتفور می‌گوید، اختلال خواب، توجیه این نکته است که گاهی پس از 8 ساعت خواب احساس می‌کنیم فقط 4 ساعت خوابیده‌ایم. معمولاً اگر ساعت چرخه‌ی خواب ما رد شود، 5 تا 7 مرتبه بیدار شدن در طول شب امری عادیست؛ و پس از این بیدار شدن‌ها دوباره به خواب می‌رویم و اغلب این بیدار شدن‌های کوتاه را به خاطر نمی‌آوریم. اما مادامی که سن بالاتر می‌رود، یک یا دو مورد از این بیدار شدن‌های شبانه را به خاطر می‌آوریم، اما تکرار و تعدد آن‌ها منجر به احساس کسالت در صبح می‌شود، که دلیل آن خوابی از هم گسیخته است. بعلاوه، متخصصان دانشگاه جان هاپکینز دریافتند که تاثیر خواب منقطع بر خلق‌ و خو به طور کلی بسیار ناخوشایندتر از مشکلات مرتبط با کم خوابی است. بنابراین 6 ساعت خواب کامل فرد را پرانرژی‌تر و سرزنده‌تر از 8 ساعت خواب منقطع نگه می‌دارد.

3. محل مناسب برای خواب

ایجاد فضایی مناسب نیز به کیفیت خواب کمک می کند. اتاق خواب خود را تا حد ممکن تاریک کنید، روی ساعت زنگدار خود را به سمتی دیگر برگردانید و اگر در منطقه‌ای پر سر و صدا زندگی می‌کنید می‌توانید از دستگاه‌های تولید کننده‌ی صداهای محیطی یا وسیله‌ای مثل پنکه برای پوشش دادن این سر و صدا ها استفاده کنید.

4. خواب سالم داشته باشید

دکتر جیمز ویات، مدیر مرکز پزشکی دانشگاه شیکاگو معتقد است، اگرچه کوبیدن روی دکمه‌ی ساعت زنگ‌دار مانند این است که هر روز صبح کلید بخت‌آزمایی را فشرده‌اید، اما صدمات آن به مراتب بیش‌تر از فواید آن است. هنگامی که فرد در حال بیدار شدن است، بدن هنوز در حالت سکون، رکود ذهنی و جسمی به سر می‌برد که پس از 15 دقیقه از بین می‌رود.

به خواب رفتن دوباره شما را به خوابی سبک و از هم گسیخته فرو می‌برد، که البته خواب سودمندی نیست! و مجدداً پس از به صدا در آمدن زنگ ساعت برای بار دوم بدن به حالت سکون پس از بیداری فرو می‌رود. تکرار زنگ ساعت و خواب دوباره منجر به احساس گیجی بیشتری نسبت به بیدار شدن در دفعه‌ی اول می‌شود.

بعلاوه، لورا وندرکم، مولف کتاب من می‌دونم او چه می‌کند و اغلب افراد موفق پیش از صبحانه چه می‌کنند، می‌گوید، خاموش کردن زنگ ساعت و خوابیدن دوباره مقداری از انرژی فرد را می‌رباید، اما آگاه باشید که ذخیره‌ی انرژی روزانه‌ی ما محدود است. افراد موفق زنگ ساعت را خاموش نمی‌کنند تا دوباره بخوابند، بلکه آن را سیخونک کوچکی قلمداد می‌کنند که آنها را از رختخواب بلند می‌کند.

5. بعد از بیدار شدن، فعالیت‌های لذت بخش داشته باشید

تله‌ایی که اکثر افراد در آن گیر می‌افتند این است که فعالیت‌های صبح را بر حسب "بایدها"، همچون دویدن، انتخاب می‌کنند، حال آنکه باید فعالیت‌هایی خوشایندتری را برگزینند. این امر نه تنها اهدافی که در روز در پیش دارید را نابود می‌کند، بلکه سحرخیزی که به خودی خود سخت است را عذاب‌آور می‌کند.

وندرکم می‌گوید، انسان قادر به تحمل رنج طولانی مدت نیست، پس اگر قصد ورزش دارید، ورزشی را بیابید که آنقدر به آن علاقه‌مند باشید که حتی به خاطر آن ساعت کوک کنید. حتی شغلی را برگزینید که انگیزه‌ی کافی برای بیدار شدن به قصد آن را داشته باشید. بهتر است به خاطر خودمان به فعالیت‌هایی که از آن لذت می‌بریم بپردازیم، نه به کارهایی که مجبور به انجام آن هستیم.

6. ببینید چرا صبح زود بیدار شدن برای شما مهم است

ایجاد هر نوع تغییری بدون دانستن علت اهمیت آن در وهله‌ی اول، برای افراد دشوار است. چرا صبح زود بیدار شدن برای شما اهمیت دارد؟ چرا می‌خواهید صبح‌ها بازده بیشتری داشته باشید؟ آیا فکر می‌کنید عادت کردن به سحرخیزی در نهایت به کاهش وزن و بهبود ترکیب اندامتان کمک خواهد کرد و باعث می‌شود در طول روز اعتماد به نفس و انرژی بیشتری داشته باشید؟

شاید هم زود بیدار شدن را راهی برای بهره‌مندی از وقت بیشتر می دانید؛ وقتی که می توانید آن را برای انجام کارهایی که دوست دارید صرف کنید (مثل مطالعه، نوشتن، و یا مراقبه). اگر بدانید چرا می خواهید صبح زود بیدار شوید، خواهید دید که تغییر برایتان آسانتر خواهد شد.

7. از دکمه‌ی «اسنوز SNOOZE» استفاده نکنید

معمولاً صبح‌ها چند بار از دکمه‌ی اسنوز Snooze گوشی و یا ساعت زنگدار استفاده می کنید؟ شاید تصور کنید وقتی ساعت زنگ می‌خورد، چند دقیقه خواب بیشتر می‌تواند احساس خوبی به شما بدهد، اما واقعیت درست خلاف این است. استفاده از دکمه ی اسنوز شما را خسته‌تر می‌کند. این کار چرخه‌ی خواب شما را بر هم می‌زند و باعث می‌شود تمام طول روز احساس خستگی و خواب آلودگی داشته باشید.

علاوه بر این، وقتی اولین کاری که در آغاز روز جدید انجام می‌دهید فشردن دکمه‌ی اسنوز است، عملاً روز خود را با تعلل آغاز کرده اید. این کار پیامی به ناخودآگاه شما می‌فرستد مبنی بر اینکه حتی برای بیرون آمدن از رختخواب هم از خودفرمانی لازم برخوردار نیستید و این، شروع خوبی برای یک روز تازه نیست.

چطور از دکمه‌ی اسنوز استفاده نکنیم!

چطور باید عادت استفاده از دکمه‌ی اسنوز را ترک کرد؟ برای این کار می‌توانید ساعت یا موبایل خود را جایی دور‌تر از تخت قرار دهید، به گونه‌ای که برای خاموش کردن زنگ آن مجبور باشید از رختخواب خود بیرون بیایید. پیشنهاد دیگر این است که دکمه‌ی اسنوز ساعت خود را با چسب یا هر شیوه‌ی دیگری از کار بیندازید. به این ترتیب دیگر شانس استفاده از آن را نخواهید داشت.

8. عادات صبحگاهی خود را «به آرامی» تغییر دهید

تغییر یکباره‌ی عادات صبحگاهی با مثلاً 4 صبح بیدار شدن در حالی که در حالت عادی تا ظهر می خوابیدید، می‌تواند پیروی از این برنامه‌ی جدید را برایتان غیر ممکن یا حداقل بسیار دشوار کند.

در عوض، روی تغییرات کوچکی کار کنید که بتوانید کم کم بر شدتشان بیفزایید. این کار به شما انگیزه‌ی بیشتری می‌بخشد، تمرکزتان را افزایش می‌دهد، آرامش شما را بالا می‌برد و کمک می‌کند راه درست برای دست یافتن به تغییرات پایدار را یاد بگیرید.

برای مثال، اگر در حالت عادی ساعت 7 صبح بیدار می‌شوید، برای فردا ساعت خود را روی 6:45 تنظیم کنید. وقتی به بیدار شدن در ساعت 6:45 عادت کردید، 6:30 را امتحان کنید. هر بار ساعت بیدار شدن خود را تنها 15 دقیقه عقب بکشید و به این ترتیب تقریباً بدون هیچ زحمتی قادر خواهید بود هر روز صبح زود بیدار شوید.

9. فعالیت‌هایی را برای صبح انتخاب کنید که از انجام دادنشان لذت می‌برید

بیدار شدن پیش از طلوع آفتاب به خودی خود دشوار است، چه برسد به اینکه بخواهید در این زمان به کارهایی بپردازید که علاق‌ای به انجامشان ندارید. این باعث می‌شود برنامه ی جدید برایتان حکم شکنجه را پیدا کند. به همین دلیل است که باید برنامه‌ی صبح‌های خود را با فعالیت‌هایی پر کنید که واقعاً به آنها علاقه دارید. کارهایی که باعث می‌شوند نسبت به خودتان احساس بهتری پیدا کنید و جهت بهتری به زندگی‌تان بدهید.

از جمله فعالیت‌هایی که انجامشان در صبح اول وقت برای خیلی‌ها لذتبخش و سازنده است می توان حرکات کششی، مدیتیشن، شکرگزاری، و وقت گذراندن با دیگر اعضای خانواده را نام برد. برای خودتان فهرستی تهیه کنید که کشش لازم برای بیرون کشیدن شما از رختخواب را داشته باشد و روز خوبی برایتان رقم بزند.

10. تهیه‌ی لیستی از کارهای روز بعد در ساعت ناهار

هنوز روز به اتمام نرسیده و شما از ما می‌خواهید راجع به فردا فکر کنیم؟ واقعیت این است که هر چه به انتهای روز نزدیک می‌شوید، احتمال و انگیزه‌ی اینکه حقیقتاً درباره‌ی کارهای فردا فکر کنید کم‌تر می‌شود.

هر چه زودتر برنامه‌ریزی کنید، بهتر است. سلیک معتقد است ساعات حول و حوش ناهار بهترین زمان است، همین امر موجب می‌شود تا روز بعد را با نظم و ترتیب بیشتری آغاز کنید و از احساس پریشانی و بی‌برنامگی روز خلاص ‌شوید. او می‌گوید، از این همه شفافیت در تصمیم‌گیری و بهره‌وری موثر از زمان متعجب خواهید شد. بدین ترتیب صبح‌ها با هراس از خواب بیدار نمی‌شوید، زیرا چیزی برای هراس وجود ندارد.

موانع سحرخیزی چیست؟

تماشای تلویزیون و کار با موبایل تا انتهای شب

موانع زود بیدار شدن را شناسایی کنید و هر روز یکی از آنها را حذف کنید. بطور مثال اگر عادت دارید تا ساعت 12 شب برنامه های تلویزیون را تماشا می کنید، از این پس هر روز 15 تا 30 دقیقه از این زمان را کاهش دهید تا به ساعت 10 شب برسد. طبق تحقیقات انجام شده بدن افراد بزرگسال روزانه بین 7 تا 9 ساعت خواب لازم دارد. از اینرو اگر تصمیم دارید هر روز ساعت 5 صبح از خواب بیدار شوید، لازم است که ساعت 22 تا 2:30 به تخت خواب خود بروید. از همراه بردن موبایل و لپ تاپ به تخت خواب خود خودداری کنید زیرا اشعه ساطع شده از دستگاههای الکترونیکی باعث کاهش کیفیت خواب شما میشود. تحقیقات دانشمندان نشان میدهد، ذهن انسان بطور طبیعی نیاز دارد ساعاتی قبل از خواب، آرام شود و تلاطم امواج ذهنی به کمترین میزان خود برسد. بنابراین ذهن خود را آزاد بگذارید و دو ساعت قبل از خواب به صفحه تلویزیون و موبایل نگاه نکنید. همچنین عصب های چشم در اثر خیره شدن به صفحه موبایل و تلویزیون ملتهب شده و زمانی بین 1 الی 2 ساعت زمان میبرد تا به وضعیت عادی برسد و قرمزی چشم (التهاب رگهای خونی) بهبود یابد.

صرف غذا در ساعات پایانی شب

مانع دیگری که سحرخیزی شما را با چالش مواجه می کند، صرف غذاهای پرکالری در ساعات انتهایی شب است. وقتی شام خود را دیر میل میکنید، بدن انرژی زیادی را برای هضم غذا انجام میدهد که در ابتدای روز انرژی بسیار پایین خواهید داشت. سعی کنید بین ساعت 8 تا 9 غذای خود را میل کنید و از سبزیجات و غذاهای فیبردار استفاده کنید تا کمترین انرژی را برای هضم کردن از بدن شما تلف کنند. آیا میانید یکی از علل خستگی و بی حالی شما در ساعات اولیه روز، بخاطر صرف غذای پرکالری و حجیمی است که در وعده شام استفاده کرده اید؟ مکانیزم معده بدین شکل است که برای شکستن بافت غذا، انرژی زیادی صرف میکند و بدین شکل شما در ابتدای روز انرژی کافی نخواهید داشت.

نداشتن هدف چالشی

همچنین اگر هدفی که انتخاب کرده اید، چالشی نباشد، انرژی زیادی برای بیدار شدن از خواب نخواهید داشت. اهداف خود را اولویت بندی کنید و بهترین آنرا انتخاب کنید تا در روزهای آینده فقط روی آن تمرکز کنید. سیستم ذهن بدین گونه است که با تمرکز بر روی یک موضوع، موضوعات دیگر را کمرنگ جلوه میکند. بنابراین سیستم هوشمند ناخودآگاه برای رسیدن به هدف، حتی در هنگام خواب نیز به آن می اندیشد. حال اگر این هدف چالشی نباشد (یعنی کمی از میزان توانایی ما بالاتر نباشد) ذهن انگیزه ای برای دستیابی به آن نخواهد داشت. بنابراین هدفی انتخاب کنید که تلاش بیشتری را طلب کند.

کمبود ویتامین های اساسی بدن

از طرف دیگر علائمی مانند کمبود ویتامین و بیمارهای هورمونی مانند افزایش یا کاهش تیروئید نیز میتواند شما را به فردی بی حوصله و تنبل تبدیل کند بنابراین با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

بیماری های هورمونی

کاهش فعالیت غده های تیروئید میتواند کرختی و بی حوصلگی را برای شما بهمراه داشته باشد. آزمایش های دوره ای و استفاده از داروهای مناسب میتواند سطح انرژی شما را در طول روز بالا نگه دارد.

عدم نوشیدن مواد دارای کافئین (نوشابه، چای و قهوه)

همانطور که میدانید نوشیدنی هایی مانند نوشابه، چای و قهوه به دلیل داشتن مقادیر بالایی کافئین، سطح فعالیت مغز را بالا نگه میدارند و زمان به خواب رفتن را به تعویق می اندازند. بنابراین از مصرف این مواد غذایی تا دو ساعت قبل از غذا خودداری کنید. شما میتوانید این مواد را در ساعات ابتدایی روز مصرف کنید. خوردن قهوه، کلات صبحانه و چای در وعده صبحانه توصیه میشود.

انتخاب محل مناسب برای خواب

چقدر به محل خواب خود اهمیت میدهید؟ تحقیقات ثابت کرده که خوابیدن در اتاق با دمای 25 درجه میتواند علاوه بر سبک بودن خواب، کاهش وزن را بهمراه داشته باسد. حتما می پرسید چگونه با خوابیدن میتوان وزن را کاهش داد؟ هرگاه بدن در دمایی کمتر از دمای طبیعی بدن قرار بگیرد، برای جبران کمبود دما مجبور است از انرژی خود استفاده کند، بنابراین سوخت و ساز بیشتری خواهد داشت. توصیه میشود اتاق خود را بیش از حد گرم نکنید زیرا عظلات بدن شل شده و مغز تمایل کمتری برای خروج از چنین شرایطی خواهد داشت.

 

منبع : ورازندگی
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۴ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه