ارسال به دیگران پرینت

مواد غذایی

بهترین روش و اصول نگهداری پیاز برای مدت بیشتر

مثل بقیه سبزیجات ریشه دار پیاز هم به مدت طولانی قابل نگهداری است، ولی اگر پیاز رابه طور صحیح نگهداری نکنید جوانه میزند و ریشه و ساقه اش شروع به رشد میکند.

بهترین روش و اصول نگهداری پیاز برای مدت بیشتر

بهترین روش و اصول نگهداری پیاز برای مدت بیشتر

پیاز یکی از واجب ترین مواد غذایی در آشپزخانه است که در اکثر غذاها استفاده می شود. بسیاری از خانم های خانه دار برای اینکه مجبور به خرید روزانه پیاز نباشند و به دلیل استفاده زیادشان، معمولاً تمایل دارند که به مقدار زیادی پیاز بخرند اما متأسفانه گاهی پیازهای خریداری شده قبل از استفاده جوانه زده و نرم می شوند.

 

برای جلوگیری از اسراف و کاهش هزینه ها شما باید طریقه صحیح نگهداری پیاز را بدانید و با اصول ذخیره و نگهداری پیاز آشنا باشید. در ادامه این بخش از خانه داری نمناک به معرفی اصول و نکات ذخیره و نگهداری پیاز می پردازیم.

پیاز

اصول انتخاب پیازها برای ذخیره و نگهداری

قبل از اینکه نکات نگهداری پیاز را به شما بگوییم باید با نکات مهم خرید پیاز آشنا شوید تا بهترین پیاز را برای نگهداری انتخاب کنید.

  1. پیازهای صورتی و قرمز برای نگهداری مناسب ترند زیرا رطوبت کم و عطر و طعم بالایی دارند.
  2. در هنگام خرید پیاز به ظاهر پیاز و پوسته آن توجه نمایید زیرا پیازها در اثر برداشت بد و حمل و نقل نامناسب، مستعد آلودگی و فساد می شوند.
  3. پیاز خریداری شده باید پوسته سالم، یکنواخت داشته باشد.
  4. بافت پیاز باید سالم، محکم و آب دار بوده و نباید شل و وارفته یا ترشیده باشد.
  5. از یخ نزده بودن پیاز مطمئن شوید. بافت پیازهای یخ زده بعد از برش لزج بوده و شفافیت لازم را ندارد.
  6. پیازهای برداشت شده در پاییز را برای ذخیره و نگهداری مناسبند و پیازهایی که در بهار و تابستان برداشت می شوند به اندازه کافی برای ذخیره و نگهداری، بادوام و مناسب نیستند.
  7. پیازهای تند ترکیبات سولفوری بیشتری نسبت به پیازهای با طعم و رایحه ملایم دارند و ماندگاری بیشتری نیز دارند.
  8. پیاز باید نسبت به اندازه خود سنگین باشد.
  9. پیازهای جوانه زده را انتخاب نکنید، زیرا آنها تازه نیستند و به سرعت چروک می شوند.

آماده سازی پیاز برای نگهداری

قبل از نگهداری پیاز باید آن را برای ذخیره سازی و نگهداری برای مدت طولانی آماده کنید اما چگونه؟

  1. برگ های پیاز (قسمتی که بالای قسمت گرد پیاز قرار دارد) را جدا نکنید.
  2. پیازها را در یک فضا با تهویه مناسب قرار دهید تا پوستشان کاملاً خشک شود.
  3. پیاز زمانی آماده ذخیره سازی و نگهداری برای مدت طولانی خواهد بود که ساقه آن دیگر سبز نباشد و پوست آن کاملاً خشک و سخت شده باشد.
  4. با یک قیچی و یا چاقوی تیز ریشه های پیاز را از آن جدا کنید.پیازهایی که ساقه آن ها هنوز سبز هستند، هنوز برای این مرحله آماده نیستند.
  5. در فاصله حداقل 2٫5 سانتی متری برگ ها را از بدنه گرد پیاز جدا کنید و یا بدون کوتاه کردن آن ها را به هم ببافید.

نگهداری پیاز

نکات قابل توجه برای نگهداری پیاز

برای نگهداری پیاز برای مدت طولانی به نکات زیر توجه نمایید.

پیازها را در جای خنک نگه دارید:

دمای مناسب برای نگهداری پیاز 32 تا 40 درجه فارنهایت است. پیاز ها را در مکان خنک مانند انبار، زیرزمین و گاراژ نگهداری کنید تا احتمال جوانه زدن و فاسد شدن پیاز کاهش یابد زیرا گرما سبب خراب شدن پیاز می شود.

پیازها را در محیط خشک نگه دارید:

بهتر است پیازها را در محیط خشک که دارای تهویه مناسبی است، نگه دارید. پیازها را روی پارچه ای پهن کنید و در این شرایط نگه دارید تا پوستشان کاملاً خشک شود.

پیاز

پیازها را در محفظه دربسته نگه ندارید:

هرگز پیازها را در محفظه و ظرف های پلاستیکی و کیسه های پلاستیکی نگه ندارید چون به علت نبود هوای کافی به سرعت فاسد می شوند. بهتر است پیازهای خشک را در کیسه توری مانند یا سبد سیمی نگهداری کنید زیرا باید میزان اکسیژن کافی به پیاز برسد تا از ایجاد قارچ و فاسدشدن پیشگیری شودعدم گردش مناسب هوا باعث ایجاد رطوبت و در نتیجه جوانه زدن پیاز یا پوسیدگی آن می شود.

پیازها را دور از سایر میوه ها نگه دارید:

میوه های رسیده گاز اتیلن تولید می کنند واحتمال جوانه زدن را بالا می برند پس پیازها را از سایر میوه ها و سبزیجات دور نگهداری کنید.

پیازها را در جای تاریک قرار دهید:

محیط نگهداری پیاز باید دور از تابش آفتاب باشد زیرا تابش آفتاب باعث تلخ تر شدن طعم پیاز می شود. نگهداری پیاز زیر نورخورشید و در گرما باعث فاسد شدن پیاز می شود. پس محیط نگهداری پیاز باید دمای خنک و متعادل داشته و دور از نور آفتاب باشد.

پیاز بنفش

پیاز را در محیط مرطوب نگه ندارید:

نگهداری پیاز در محیط مرطوب بسیار اشتباه است زیرا اگر دما و رطوبت بالا باشند، پیاز به راحتی رطوبت را جذب می کند و پیاز فاسد شده و جوانه می زند.

پیاز را در فریزر نگه ندارید:

اگر شما پیاز سالم را در فریزر قرار دهید، ماندگاری آن را کاهش داده اید. پیاز کامل رطوبت را به سادگی جذب می کند، خمیری مانند یا نرم می شود و سریع تر فاسد می شود.

پیازهای خراب را جدا کنید:

برای اینکه ماندگاری پیازهای شما بالا برود، پیازهای خراب و نرم شده را از سایر پیازها جدا کنید زیرا این پیازها سبب خراب شدن پیازهای سالم می شوند.

پیاز جوانه زدن

نکاتی درباره پیازهای جوانه زده

  • پیاز بعد از جوانه زدن کمی نرم می شود اما سمی نمی شود و می توان آن را مصرف کرد.
  • قبل از مصرف پیاز جوانه زده، جوانه های پیاز را جدا کنید و پیاز را دو نیم کنید و بقایای جوانه و ریشه را جدا کنید و بررسی کنید که پیاز فاسد نشده باشد.
  • پیاز کپک زده یا پوسیده شده را مصرف نکنید.
  • می توانید جوانه های داخل لایه های پیاز را جدا کنید و آن ها را بکارید تا پیاز جدیدی رشد کند

 

 

 

نگهداری میوه سبزیجات

نکات مهم درباره نگهداری میوه سبزیجات در کنار هم

در بعضی مواقع به دلیل خرید زیاد میوها و سبزیجات دچار مشکل برای نگهداری از آنها میشویم، اما همیشه استفاده از میوه های خوشرنگ و سبزیجات تازه لذت بخش تر است.

نکات مهم درباره نگهداری میوه سبزیجات در کنار هم
 

در بعضی مواقع به دلیل خرید زیاد میوها و سبزیجات دچار مشکل برای نگهداری از آنها میشویم، اما همیشه استفاده از میوه های خوشرنگ و سبزیجات تازه لذت بخش تر است.

چند نباید مهم درباره نگهداری میوه سبزیجات در کنار هم

اتفاق بسیار بدی است که یک یخچال پر داشته باشید و بسیاری از خوراکی ها و خوردنی ها را داخلش قرار دهید اما بعد از چند روز ببینید که همه آن ها پلاسیده و خراب شده اند.

 
 

پیاز را کنار سیب زمینی قرار ندهید

پیاز و سیب زمینی ترکیب بسیار خوشمزه ای هستند اما نباید کنار یکدیگر نگهداری شوند. در غیر اینصورت پیاز باعث می شود که سیب زمینی ها زودتر خراب شوند. بهتر است که سیب زمینی را مانند اسکواش در هوای باز و خنک و کمی تاریک نگه دارید تا تازه تر باقی بماند.

 

همچنین می توانید داخل کیسه پلاستیکی بگذارید اما باید کمی هوا به آن ها برسد. اگر می خواهید یک همسایه خوب برای پیاز پیدا کنید، آن چیزی نیست جز سیر. این دو ماده می توانند بدون این که عامل خراب شدن یکدیگر باشند، به خوبی در کنار هم دوام بیاورند. فقط بهتر است آن ها را در فضایی قرار دهید که تهویه خوبی دارد.

 

پیاز

 

خیار را تنها نگهداری کنید

بسیاری از میوه ها مانند گوجه فرنگی ، موز و طالبی گاز اتیلن تولید می کنند؛ این گاز ماده ای است که باعث رسیدن میوه می شود و ممکن است سرعت تخریب و فسادش را افزایش دهد. خیار معمولاً به گاز اتیلن حساسیت زیادی دارد بنابراین باید محل جداگانه خودش را داشته باشد.

در غیر این صورت خیلی سریع خراب می شود. پس اگر می خواهید خیار را داخل یخچال بگذارید، آن را دور از میوه های دیگر گذاشته و فقط چند روز داخل یخچال نگه دارید.

 

اسکواش و کدو تنبل را کنار سیب و گلابی قرار ندهید

اسکواش و کدوتنبل باید جایگاه جداگانه خودشان را داشته باشند و گلابی هم همینطور. نباید آن ها را کنار هم بگذارید. در غیر اینصورت اسکواش رنگ زرد پیدا می کند و خراب خواهد شد. اسکواش و کدو تنبل باید در دمای بین 10 الی 13 درجه سیلیسیوس نگهداری شوند.

این دما دمای خنکی است اما به سرمای داخل یخچال نمی رسد. کدو تنبل ها و اسکواش های بزرگ معمولا تا 6 ماه هم دوام می آورند، به شرطی که انواع کوچک آن ها را خریداری کنید.

 

اسکواش

ریشه سبزیجات را داخل کیسه بگذارید

سبزیجات ریشه دار مانند هویج، چغندر و پیاز مواد مغذی زیادی داخل خودشان دارند و ریشه آن ها بخش مهمی است زیرا مواد مغذی خاک را به خودش جذب می کند. برای اینکه ارزش غذایی آن ها پایین نرود، می توانید آن ها را داخل یک محیط خنک، تاریک و کمی مرطوب قرار دهید یا اینکه آن ها را داخل یک کیسه پلاستیکی بگذارید اما اگر بدون هیچ کیسه پلاستیکی داخل یخچال بگذارید، زودتر پوسیده می شوند.

 

تمشک ها را با سرکه بشویید

خوردن تمشک ها بسیار لذت بخش و راحت است اما مشکل اینجاست که خیلی سریع کپک می زند. باید یاد بگیرید روش صحیح مراقبت از آن ها را به کار بگیرید تا زمانی که قصد خوردن شان را ندارید، بهتر است آن ها را نشویید.

همچنین می توانید کمی سرکه را روی آن بریزید تا طول عمر بیشتری داشته باشند. به این صورت که یک فنجان سرکه را با سه فنجان آب ترکیب کنید و تمشک ها را داخلش قرار دهید و بعد از چند دقیقه بیرون بیاورید.

 

بعد از اینکه آنها را بیرون آوردید، باید اطمینان حاصل کنید که به طور کامل خشک شدند، زیرا تمشک با رطوبت میانه خوبی ندارد. می توانید آن ها را روی دستمال کاغذی یا پارچه مخصوص میوه ها قرار دهید تا خشک شوند.

 

تمشک

سیب ها را کنار پرتقال قرار ندهید

سیب ها نباید کنار پرتقال ها قرار بگیرند. میوه ها از خودشان گاز تولید می کنند که بالاتر اشاره کردیم. گاز اتیلن باعث خراب شدن سریع تر بعضی از میوه ها می شود. سیب را داخل یخچال قرار ندهید. پرتقال را هم داخل یخچال اما به دور از سیب بگذارید. در غیر اینصورت هر دو سریع خراب می شوند. از طرفی پرتقال را نباید داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید. در غیر این صورت زود کپک می زند.

موز را از بقیه میوه ها جدا کنید

موز میوه بسیار خوشمزه ای است اما خیلی سریع می رسد و ترشیده می شود. راه حل اینجا است که موز های رسیده را بیرون از یخچال و موزهای سفت را داخل یخچال بگذارید تا زودتر برسند.

آووکادو را کنار موز نگذارید

آووکادو میوه نسبتاً گرانی است و بسیار مهم است که از آن به درستی مراقبت کنید. اگر آووکادوی شما در حال رسیدن است آن ها را کنار موز قرار ندهید. گاز آزاد شده از موز باعث زود تر رسیدن آووکادو می شود. اگر می خواهید طول عمر آووکادو را افزایش دهید، آن را داخل یخچال بگذارید زیرا باعث می شود که فرآیند رسیده شدن آووکادو کندتر شود.

 

آووکادو

گوجه فرنگی ها را داخل یخچال قرار ندهید

اگر می خواهید گوجه فرنگی شما تازه باقی بماند، بهتر است آن ها را داخل یخچال نگذارید. گوجه فرنگی در داخل یخچال ارزش غذایی خودش را از دست می دهد. پس آن را در دمای اتاق قرار دهید تا طعم خودش را حفظ کند.

سبزیجات و گیاهان معطر چطور؟

اگر می خواهید مقداری ادویه های گیاهی به غذا اضافه کنید و طعم آن را بهبود ببخشید، باید بدانید که چگونه آنها را تازه نگه دارید. می توانید ادویه ها را استفاده نکنید، بلکه خود گیاه را خریداری کنید. برگ این گیاهان را تازه نگه داشته و به طور کامل خشک کنید سپس آن ها را داخل یک ظرف شیشه ای یا فنجان بریزید و کمی آب داخلش بریزید و آن ها را داخل فریزر بگذارید.

 

مثلاً گیاهانی مثل ریحان در دمای اتاق بهتر نگهداری می شوند. حتی می توانید آن ها را داخل یک شیشه آب هم قرار دهید. بعد از اینکه رنگ آب عوض شد، آب آن را کنار گذاشته و از این سبزیجات تازه استفاده کنید. معمولاً تا دو هفته حالت تازگی خودشان را با این روش حفظ می کنند.

حجم ویدیو: 2.16M | مدت زمان ویدیو: 00:01:35
منبع : نمناک
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      سلام عالی بودممنون

    • مجید ارسالی در

      پیاز سفید و قرمز موندگاریش خوبه زرد نه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه