ارسال به دیگران پرینت

سویه تازه کرونا ملایم‌تر از دلتا

امیکرون چه تاثیری بر شما خواهد گذاشت؟

امیکرون نه تنها باعث می‌شود افراد کم‌تر احتمال نیاز به بیمارستان را پیدا کنند حتی در بین افرادی که به مراقبت‌های بیمارستانی نیاز دارند نیز به طور متوسط علائم خفیف تری را در مقایسه با افرادی که در موج‌های پیشین بستری شده اند نشان می‌دهند.

امیکرون چه تاثیری بر شما خواهد گذاشت؟

امیکرون نه تنها باعث می‌شود افراد کم‌تر احتمال نیاز به بیمارستان را پیدا کنند حتی در بین افرادی که به مراقبت‌های بیمارستانی نیاز دارند نیز به طور متوسط علائم خفیف تری را در مقایسه با افرادی که در موج‌های پیشین بستری شده اند نشان می‌دهند.

برای مثال، تجزیه و تحلیل بیماران در هیوستن نشان داد که حدود یک سوم از بیماران مبتلا به امیکرون در مقایسه با بیماران مبتلا به سویه دلتا به بستری شدن در بیمارستان نیاز دارند. در بریتانیا تنها نیمی از افراد مبتلا به امیکرون به مراقبت‌های بیمارستانی نیاز داشتند. این الگو در کانادا نیز مشابه است.

با این وجود، میزان بستری شدن در بیمارستان در امریکا در حال افزایش است چرا که امیکرون به قدری مسری است که منجر به افزایش انفجاری موارد ابتلا شده است و بسیاری از بیمارستان‌ها با کمبود تخت و پرسنل مواجه هستند. بزرگ‌ترین مشکل آن است که بیمارستان‌های تحت فشار قادر نخواهند بود به بیماران مبتلا به به کووید یا سایر سویه‌ها و انواع آن، مراقبت‌های ساده، اما مورد نیاز را ارائه دهند و برخی ممکن است در نتیجه آن فوت کنند. بدین خاطر است که بسیاری از اپیدمیولوژیست‌ها هنوز از افراد می‌خواهند در طول موج امیکرون اقدامات لازم را برای کاهش شیوع کووید انجام دهند که احتمالا دست کم ظرف چند هفته آینده در امریکا ادامه خواهد داشت.

۲- بستری شدن خفیف‌تر

امیکرون نه تنها باعث می‌شود افراد کم‌تر احتمال نیاز به بیمارستان را پیدا کنند حتی در بین افرادی که به مراقبت‌های بیمارستانی نیاز دارند نیز به طور متوسط علائم خفیف تری را در مقایسه با افرادی که در موج‌های پیشین بستری شده اند نشان می‌دهند. به نظر می‌رسد یک دلیل مهم آن است امیکرون برخلاف سویه‌های قبلی کووید به ریه‌ها حمله نمی‌کند. در عوض، امیکرون تمایل دارد روی بینی و گلو متمرکز شود و باعث می‌شود بیماران کم‌تر دچار مشکلات تنفسی یا نیاز به ونتیلاتور شوند.

اکثر بیمارانی که آزمایش آنان در مورد امیکرون مثبت می‌شود مرخص می‌شوند و نیازی به بستری شدن پیدا نمی‌کنند. در لندن تعداد بیمارانی که از ونتیلاتور استفاده می‌کنند در هفته اخیر علیرغم افزایش تعداد موارد ابتلا ثابت باقی مانده است.

۳- در مورد مرگ و میر وضعیت چگونه است؟

بسیاری از کارشناسان می‌گویند مرگ و میر ناشی از کووید در امریکا در هفته‌های آینده افزایش خواهد یافت و علت آن می‌تواند میلیون‌ها بزرگسال واکسینه نشده و آسیب پذیر باشد. با این وجود، بعید به نظر می‌رسد که افزایش مرگ و میر به اندازه افزایش تلفات تابستان گذشته در طول ظهور موج دلتا باشد. پزشکان توصیه می‌کنند شهروندان علاوه بر تزریق دوز تقویتی واکسن از ماسک‌های KN۹۵ یا N۹۵ استفاده کنند و دولت‌ها را تشویق به اجباری کردن واکسیناسیون می‌کنند.

در مورد افراد مسن یا دارای نقص ایمنی که در معرض خطر ابتلا به کووید بوده اند حتی اگر واکسینه شده باشند وضعیت چگونه خواهد بود؟

افرادی که دارای نقص ایمنی شدید هستند مانند افرادی که پیوند عضو انجام داده یا در حال درمان سرطان هستند باید بیش‌تر احتیاط کنند. از سوی دیگر، برای افراد مسن سالم داده‌ها دلگرم کننده هستند. پیش از امیکرون یک فرد ۷۵ ساله معمولی واکسینه شده که به کووید مبتلا شده بود خطر مرگ یک در ۲۰۰ نفر را داشت که معادل با میزان خطر مرگ برای فرد مبتلا به آنفولانزا بود. با این وجود، به نظر می‌رسد امیکرون حتی تهدید کم تری نسبت به آنفولانزای سالانه و فصلی برای اکثر افراد مسن واکسینه شده داشته باشد. ملایم و خفیف بودن علائم امیکرون بدان معناست که خطری معمولی را برای سلامتی فرد خواهد داشت.

 

سازمان جهانی بهداشت: اومیکرون مثل سویه‌های قبلی هم بستری می‌کند هم می‌کُشد

مسئول مدیریت بالینی سازمان جهانی افزود که به نظر می‌رسد خطر شدت گرفتن بیماری «کووید ۱۹» در میان جوانان و سالمندان پس از ابتلا سویه اومیکرون کمتر باشد.

سازمان جهانی بهداشت: اومیکرون مثل سویه‌های قبلی هم بستری می‌کند هم می‌کُشد
 

سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه اعلام کرد که هرچند به نظر می‌رسد که شدت بیماری ناشی از ابتلا به سویه اومیکرون از ویروس کرونا نسبت به سویه دلتا کمتر است اما این گونه از ویروس را نمی‌توان «خفیف» ارزیابی کرد.

جنت دایاز، مسئول مدیریت بالینی سازمان جهانی بهداشت گفت که بنا به بررسی‌های اولیه خطر بستری شدن افراد پس از ابتلا به سویه اومیکرون کمتر است. سویه اومیکرون کمتر از دو ماه پیش برای اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد.

 

مسئول مدیریت بالینی سازمان جهانی افزود که به نظر می‌رسد خطر شدت گرفتن بیماری «کووید ۱۹» در میان جوانان و سالمندان پس از ابتلا سویه اومیکرون کمتر باشد.

 

سخنان این مقام سازمان جهانی بهداشت هم‌راستا با نتایج تحقیقاتی است که پیش از این در آفریقای جنوبی و بریتانیا درباره سویه اومیکرون انجام شده بود.

 

تاثیر سویه اومیکرون بر بیماری «کووید ۱۹» در میان سالمندان یکی از پرسش‌هایی بود که تاکنون برای آن پاسخی وجود نداشت.

 

تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در عین حال هشدار داد: «اومیکرون مانند سویه‌های قبلی مردم را به بیمارستان می‌کشاند و می‌کُشد.»

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت همچنین نسبت به «سونامی» سویه‌های اومیکرون و دلتا به دنبال رکوردشکنی موارد ابتلا به «کووید ۱۹» در سطح جهان هشدار داد. وی بار دیگر خواستار دسترسی منصفانه به واکسن کرونا در سطح جهان شد.

 

تدروس ادهانوم تاکید کرد که تزریق دُزهای یادآوری واکسن کرونا یکی پس از دیگری در شمار محدودی از کشورهای جهان به پایان همه‌گیری کرونا کمک نخواهد کرد. او افزود که «میلیاردها نفر» در سطح جهان همچنان به طور کامل در برابر بیماری ویروس کرونا «آسیب‌پذیر» هستند.

همه‌گیری ویروس کرونا تاکنون جان بیش از پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر را در سطح جهان گرفته است.

 

 

منبع : فرارو
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه