ارسال به دیگران پرینت

المیادین:

درخواست کمک اردوغان از خاخام‌های یهودی؛ رئیس جمهور ترکیه تا کجا پیش می‌رود؟

حاکمان تل آویو متون و اساطیر خود را بعنوان سلاحی قدرتمند برای یهودی سازی قدس و تبدیل آن به پایتخت ابدی، تاریخی و دینی یهودیان جهان به شمار می‌آورند و معتقدند پایه و اساس طرح‌های دولت عبری در خاک فلسطین، در همین متون است، ایشان به آنچه در کتابشان در خصوص دولت بزرگ از نیل تا فرات سخن می‌گوید باور دارند و در همین مسیر، می‌خواهند ترکیه هم به آن‌ها نزدیک باشد، همچنانکه اردوغان اکنون قصد دارد اسرائیل به دولت دوست ترکیه تبدیل شود، اما وی همان کسی است که در گذشته نه چندان دور اسرائیل را دولت قتل و کشتار و تروریسم می‌نامید و حالا هم می‌داند این دولت تا ابد به همین منوال باقی خواهد ماند.

درخواست کمک اردوغان از خاخام‌های یهودی؛ رئیس جمهور ترکیه تا کجا پیش می‌رود؟

المیادین در مطلبی به قلم حسنی محلی موشت: رئیس جمهور ترکیه با استقبالی که روز چهارشنبه از خاخام‌ها به عمل آورد تا با آن‌ها در مورد اهمیت روابط ترکیه و اسرائیل برای امنیت و استقرار منطقه صحبت کند، افکار عمومی در داخل و خارج ترکیه را غافلگیر کرد.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: براساس اعلام دفتر ریاست جمهوری ترکیه، هیئتی که اردوغان میزبان آن‌ها بود، شامل رهبران اجتماعی و دینی اقلیت یهود در ترکیه، رئیس و دبیر کل ائتلاف خاخام‌های دولت‌های اسلامی، تعدادی از خاخام‌های ازبکستان، آذربایجان، قرقیزستان، قزاقستان و روسیه، اوگاندا، مصر، امارات، قبرس و خاخام یهودیان ایرانی مقیم نیویورک بودند.

اردوغان در این دیدار در خصوص روابط انکارا با تل آویو گفت: انتقادات سابق از دولت اسرائیل، با هدف تحقق امنیت و استقرار در خاورمیانه بوده و من در این چارچوب به گفتگویم با نخست وزیر بنت اهمیت زیادی می‌دهم، چرا که همکاری ترکیه و اسرائیل ضروری و واقعا مهم است و حمایت شما از مذاکره ترکیه و اسرائیل را با اهمیت می‌دانم، چرا که گفتگو و دیدار‌های مشترک، به نفع دو طرف است، همانطور که روابط تجاری و سیاسی خوبی داریم.

این بیانیه جزییات بیشتری در مورد موضوعات مورد گفتگو ارائه نکرد. در ادامه، تعدادی از رهبران این اقلیت در حساب‌های خود در شبکه‌های اجتماعی تصاویر دیدارشان با اردوغان را منتشر کرده و از ترک‌ها تشکر کردند. علاوه بر این، خاخام‌ها ترکیه و اردوغان را تقدیس کرده و برای وی آرزوی طول عمر و سلامتی کردند. همانطور که خاخام ارشد ترکیه شعمدان مقدس یهود را به اردوغان هدیه داد، که البته بیانیه دفتر ریاست جمهوری به این موضوع اشاره‌ای نکرد، تا در معرض انتقاد معارضان اسلامی و غیر اسلامی قرار نگیرد. چرا که اردوغان پیش از این  به دلیل گرفتن نشان شجاعت از سوی لابی‌های یهودی در آمریکا در سال ۲۰۰۴ و پس از آن، دیدار با شارون و دریافت نشان دیگری در سال ۲۰۰۵ مورد انتقاد و حمله سختی قرار گرفته بود. برخی معتقدند دیدار اردوغان با خاخام‌های یهودی، نوعی اظهار دوستی با اسرائیل و لابی‌های یهودی در آمریکا و اروپاست.

رسانه‌های ترک تلاش‌های اقلیت یهود در ترکیه و پیش از آن، در دولت عثمانی برای داشتن ترک‌ها در کنار خود و در ادامه درکنار اسرائیل را از یاد نبرده اند. آنکارا اولین دولت مسلمانی بود که پس از گذشت تنها چند ماه از تشکیل دولت صهیونیستی، آن را به رسمیت شناخت، گذشته از آنکه یهودیان در سال ۱۹۸۲ یعنی یادبود مهاجرتشان از اسپانیا، دعای خاصی برای سلطان عبدالحمید کردند تا دوستی او را جلب کرده و از امتیاز‌ها و تسهیلات بیشتری برای مهاجرت به فلسطین و خرید اراضی آن برخوردار شوند.

دعای خاخام یهودی برای عبدالحمید در حضور اردوغان، در بطن خود حاوی اشاره‌های مهمی است در راستای جلب دوستی او در ضمن یادآوری اقدامات عبدالمجید. در هر صورت، با ادامه میانجی گری‌هایی که روسای جمهور اوکراین و آذربایجان برای تحقق صلح و اشتی بین اردوغان و تل آویو انجام می‌دهند -که بن زاید هم چنین هدفی دارد- خاخام‌ها برای کوتاه کردن مسافت بین دو طرف ترکی و اسرائیلی روی خط می‌آیند و این بار با استفاده از نصوص تورات و آیین‌های یهودی برای هدف خود وارد صحنه می‌شوند.

حاکمان تل آویو این متون و اساطیر خود را بعنوان سلاحی قدرتمند برای یهودی سازی قدس و تبدیل آن به پایتخت ابدی، تاریخی و دینی یهودیان جهان به شمار می‌آورند و معتقدند پایه و اساس طرح‌های صهیونیستی دولت عبری در خاک فلسطین، در همین متون است، ایشان به آنچه در کتابشان در خصوص دولت بزرگ از نیل تا فرات سخن می‌گوید باور دارند و در همین مسیر، می‌خواهند ترکیه هم به آن‌ها نزدیک باشد، همچنانکه اردوغان اکنون قصد دارد اسرائیل به دولت دوست ترکیه تبدیل شود، اما وی همان کسی است که در گذشته نه چندان دور اسرائیل را دولت قتل و کشتار و تروریسم می‌نامید و حالا هم می‌داند این دولت تا ابد به همین منوال باقی خواهد ماند!

نخست وزیر ارمنستان گفت:

پاشینیان برای دیدار با اردوغان شرط گذاشت

نخست وزیر ارمنستان گفت در صورتی که گفت‌وگوها میان نماینده ویژه این کشور با نماینده ویژه ترکیه موفقیت آمیز باشد، احتمال دیدار با رئیس جمهور ترکیه وجود دارد.

 پاشینیان برای دیدار با اردوغان شرط گذاشت
 

نخست وزیر ارمنستان گفت در صورتی که گفت‌وگوها میان نماینده ویژه این کشور با نماینده ویژه ترکیه موفقیت آمیز باشد، احتمال دیدار با رئیس جمهور ترکیه وجود دارد.

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان گفت در صورتی که گفت‌وگوها میان نماینده ویژه این کشور با نماینده ویژه ترکیه موفقیت آمیز باشد، احتمال دیدار با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه وجود دارد.

 

به گزارش اسپوتنیک، چند روز پیش، «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه گفته بود در راستای عادی سازی روابط با ارمنستان، دو کشور به زودی نمایندگان ویژه‌ای تعیین خواهند کرد.

 

وزیر امور خارجه ترکیه همچنین گفته بود که دو کشور از خطوط هوایی خود برای پروازها میان استانبول و ایروان استفاده خواهند کرد.

 

پاشینیان که در جریان یک کنفرانس آنلاین صحبت می‌کرد، گفت: «چنین ایده و توافقی وجود ندارد اما اگر روند مذاکرات با مشارکت آقای "روبن روبینیان" (معاون رئیس پارلمان ارمنستان)به خوبی پیش رود می‌تواند با دیدار در سطح بالا و بالاتر دنبال شود».

 

«واهان هونانیان» سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان نیز چندی پیش بر آمادگی «بدون پیش شرط» این کشور برای عادی‌سازی روابط با ترکیه خبر داده بود.

سخنگوی وزارت خارجه ارمنستان ادامه داد: «در جریان گفت‌وگوها با همکاران روسی‌مان، به آنها اطلاع دادیم که آماده عادی‌سازی روابط بدون پیش شرط هستیم».

 

«آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان نیز چندی پیش در مصاحبه با نشریه فرانسوی «لوموند» گفت: «ما همیشه اعلام کرده‌ایم که علیرغم حمایت‌های بسیار ترکیه از جمهوری آذربایجان در جریان جنگ (۴۴ روزه بر سر قره باغ کوهستانی) چه از نظر سیاسی و چه از طریق تامین تسلیحات و همچنین استقرار هزاران مزدور خارجی، آماده عادی‌سازی روابط خود بدون پیش‌شرط هستیم. ما سیگنال‌های مثبتی از ترکیه برای بازگشایی گفت‌وگو دریافت کرده‌ایم، اما وضعیت همچنان پیچیده است. آنکارا شرایط جدیدی را مطرح می‌کند. از جمله کریدور اتصال جمهوری آذربایجان و نخجوان».

اوایل مهر ماه بود که «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که ترکیه به دنبال عادی سازی روابط با ارمنستان پس از پایان جنگ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان است.

 

کالین افزود: «در اصل، ما به دنبال عادی سازی روابط با ارمنستان هستیم. دلیل اصلی پایان روابط دیپلماتیک ما با ارمنستان و بستن مرزهای ما در سال ۱۹۹۲، حمله به قره باغ بود. از آنجا که این مشکل حل شده است، در واقع هیچ مانعی در برابر عادی سازی ما با ارمنستان وجود ندارد. اما هنوز مسائلی وجود دارد که باید درباره قره باغ حل شود».

 

 
منبع: مشرق
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه