ارسال به دیگران پرینت

ترشحات چشم:

علت قی کردن چشم نوزاد چیست؟

ترشحات چشم به طور معمول، صبح ها پس از برخواستن از خواب صبحگاهی دیده می شود. ترشح چشم به ندرت آسیب رسان است و در واقع جزیی از سامانه دفاعی بدن است. عفونت چشم نوزادان هم همانند سایر بیماری ها یک سری علائمی دارد.

علت قی کردن چشم نوزاد چیست؟

ترشحات چشم به طور معمول، صبح ها پس از برخواستن از خواب صبحگاهی دیده می شود. ترشح چشم به ندرت آسیب رسان است و در واقع جزیی از سامانه دفاعی بدن است. عفونت چشم نوزادان هم همانند سایر بیماری ها یک سری علائمی دارد.

به این نکته هم دقت کنید که اگر ترشح چشم عفونی است، حتما باید از حوله جدا استفاده کرد تا از ابتلای دیگران به این عفونت جلوگیری شود.

قی کردن چشم، یا خواب در چشم‌ها، در واقع ترکیبی از ماه مخاطی، روغن، سلول‌های پوستی و دیگر دبری‌هایی می باشد که در گوشه چشم جمع می‌شوند، خصوصا زمانی که خواب باشید.

این ماده می‌تواند مرطوب و چسبناک یا خشک و به صورت پوسنه پوسته باشد.بسته به این دارد که چقدر مایع تخلیه شده باشد.

اصطلاح عامیانه دیگری که برای شرح قی کردن چشم یا ترشح چشم به کار برده می شود، شامل eye mattering، eye boogers، روغنی شدن چشم، عفونت و چرک در چشم.

گاهی اوقات از آن به عنوان ریوم یا rheum یاد می شود، طوری که قی کردن چشم یک عملکرد محافظتی دارد، مواد زائد را بیرون می ریزد و به طور بالقوه دبری های آسیب زا از طریق اشک و سطح جلویی چشم خارج می کند.

قی کردن یا ترشح غیر عادی چشم می تواند نشانه ای از عفونت یا بیماری چشم باشد.چشم‌ها در طول روز ماده‌ای مخاطی تولید می کنند، اما یک مقدار نازکی ازاشک هم در چشم جاری هست که بتوان پلک زد، ریوم را پاکسازی کرد قبل از اینکه داخل چشم سخت شوند.

زمانی که خوابید، یا چشمک نمی زنید، ترشح چشمی در گوشه چشم جمع می شوند و گاها روی خط مژه ها قرار می گیرند.به همین دلیل این واژه را خواب چشمان می نامند.

خواب در چشمان در طی بیداری طبیعیست، اما ترشح بیش از اندازه چشم، خصوصا اگر رنگش زرد یا سبز باشد، تاری دید هم همراهش باشد، حساسیت به نور، درد چشم، می توانند نشانه ای از عفونت جدی چشم یا یک بیماری چشمی باشند.پس باید حتما نزد یک متخصص چشم پزشک مراجعه کرد.

مخاط چشمی از کجا می آید؟

ترشح چشم یک عملکرد از اشک‌ها و یک بخش ضروری از سلامت چشمتان به حساب می‌آید.ریوم چشم عمدتا شامل یک مخاط نازک و آبکی می‌باشد که توسط مونوسیته یا موسین تولید می‌شود.

میبوم هم یک ماده چرب می‌باشد که توسط غدد میبومایی تولید می‌شود و برای روان پلک زدن استفاده می‌شوند.

زمانی که با اشک‌ها، چشم شسته نشود، دبری‌های انباشته شده، یا مترینگ، در گوشه چشم یا روی خط مژه‌ها جمع می‌شوند.

علت ترشح چشم‌ها چیست؟

خواب در چشمان معمولا منجر به اتفاق خاصی نمی‌شود، اما اگر تفاوتی در قوام، رنگ و میزان روغنی بودن چشم دیده شد، نشانه‌ای عفونت یا بیماری چشم می‌باشد.

بیماری‌های رایج چشمی که در صورت ترشح غیر طبیعی چشم ها دیده می شوند عبارتند از :

کانجانکتیویتیس. ترشح چشم یک نشانه رایج از کانجانکتیویتیس (چشم صورتی) می باشد، التهاب کانجانکتیوا ـ غشای نازکی که در خطوط سفید چشم و سطح داخلی پلک ها دیده می شود.

علاوه بر خارش، حساسیت، قرمزی چشم ها، کانجانکتیویتیس معمولا همراه با مخاط سفید، زرد، یا سبز همراه می باشد که می تواند در خط مژه ها دیده شود.

سه نوع مورد از صورتی بودن چشم ها می باشد : ویروسی، باکتریایی و آلرژیک.

کانجانکتیویتیس خیلی واگیردار است و به خاطر یک ویروس مثل ویروس هرپس یا تبخال به وجود می آید.

در این حالت چشم ها شفاف و آب در آن ها دیده می شود، اما ممکن است یک مخاط زرد، یا سفید در آن ها دیده شود.

عفونت‌های دیگر چشمی . علاوه بر conjunctivitis موارد دیگری از عفونت چشم دیده می شود که باعث ترشحات غیرعادی چشم می‌شود.

هرپس چشم، یک عفونت چشمی، کراتیت قارچی، که یک التهاب جدی می باشد، و کراتیت آکانتامبا، یک عفونت که به خاطر آب استخر و غیره به وجود می‌آید.

قی کردن چشم

علائم عفونت چشمی در نوزادان چیست؟

علائم عفونت چشمی در نوزادان شامل:

-نوزاد شما به نور حساس به نظر می رسد

-دائماً چشم هایش را می فشارد

-ترشحات سبز، سفید یا زرد در درون یا اطراف پلک ها وجود دارد

-انتهای داخلی به سمت بینی آنها متورم به نظر می ‌سد

-مجاری اشک با رسیدن به 1 سالگی هنوز مسدود شده است و چشم‌هایش مدام قی دارد.

قی چشم نوزاد تا چه زمانی ادامه دارد؟

قی کردن چشم نوزاد به طور معمول تا 12 ماهگی برطرف می‌شود. در صورت وجود نشانه‌ای از عفونت، پزشک ممکن است مقداری قطره چشمی یا پماد به شما بدهد.

ماساژ برای درمان قی کردن چشم نوزاد چگونه انجام می شود؟

اگر انسداد مجرای اشکی شدید نباشد، پزشک ممکن است ماساژ ویژه‌ای برای کمک به رفع انسداد به شما بیاموزد. اما شدید بودن انسداد نیاز به درمان جراحی خواهد داشت. برخی از نوزادان با بیهوشی عمومی به جراحی نیاز خواهند داشت و پزشک می‌تواند مجرای اشک را با یک پروب باز کند.

برای انجام ماساژ، دستانتان را تمیز با آب و صابون بشویید. سپس لبه چشم را از بیرون به سمت داخل و سپس در جهت کند بینی، با فشار ملایم بکشید. این کار را سه بار در روز و هر بار 10 مرتبه انجام دهید. مراقب باشید که فشار دست پوست صورت نوزاد را آسیب نزند.

درمان قی چشم نوزاد چیست؟

اگر چشم نوزاد شما چسبناک است، تمیز نگه داشتن چشم او بسیار مهم است. برای این کار:

یک تکه گاز استریل از داروخنه خریداری کنید (هرگز از گلوله های پنبه استفاده نکنید زیرا این می تواند رشته های پنبه را وارد چشم کرده و شرایط را بدتر کند)

آب گرم داشته باشید (آب جوشیده را بگذارید کمی سرد شود)

طبق دستورالعمل زیر قی چشم را بشویید:

دستان خود را کاملاً با آب و صابون بشویید.

با حوله تمیز (یا یکبار مصرف) چشم را خشک کنید.

با استفاده از یک گاز استریل آغشته به آب ولرم هرگونه قی تخلیه شده از چشم را به آرامی پاک کنید.

دوباره دستان خود را بشویید.

بهتر است تمیز کردن را از خارج به سمت داخل انجام دهید.

آیا قی چشم نوزاد خطرناک است؟

خیر. وجود ترشحات زرد در چشم (معروف به قی چشم) در نوزادان معمول است. قی چشم نوزاد اغلب به دلیل مسدود شدن مجرای اشک ایجاد می شود. معمولاً چشمان نوزاد شما به خودی خود بهتر می شوند.

درمان خانگی و سنتی عفونت چشم نوزادان

در اکثر مواقع  می‌توانید عفونت چشم نوزاد را به راحتی در خانه با روش سنتی و طبیعی درمان نمایید و نیازی به روش‌ها و داروهای شیمیایی نیست. درمان عفونت چشم نوزاد شامل دو مرحله است: یکی درمان عفونت چشم نوزاد و دیگری باز کردن مجرای اشکی نوزاد.

درمان عفونت چشم نوزادان با شهد عسل طبیعی و شیر مادر

به منظور درمان طبیعی عفونت چشم نوزاد دلبندتان مراحل زیر را انجام دهید:

-مقداری شهد عسل طبیعی (تاکید می شود عسل کاملا طبیعی) را در استکان تمیزی ریخته و کمی آب جوش به آن اضافه نموده و با یک قاشق چایخوری تمیز هم زنید تا آب با عسل مخلوط شده و آب عسل درست شود و سپس بگذارید تا خنک گردد. توجه داشته باشید که شهد عسل کاملا صاف بوده و مواد زائد نداشته باشد. جهت اطمینان از صاف شدن شهد عسل می توانید آب عسل تهیه شده را از یک صافی تمیز و ضد عفونی شده عبور دهید تا ناخالصی های احتمالی آن گرفته شود.

-چنانچه پلک نوزاد چسبنده بوده و چشم نوزاد باز نمی شود ، مقداری پنبه تمیز را به آب عسل حاصله آغشته نموده و سعی کنید چشم نوزاد را با آن تمیز کنید تا عفونت و مواد زائد موجود در چشم از بین برود. سعی کنید عمل تمیز کردن چشم نوزاد را از طرف گوشه داخلی چشم (نزدیک بینی) به طرف گوشه بیرونی آن انجام دهید. پس از انجام این کار و زمانی که چشم نوزاد باز شد ، مرحله بعدی (شماره 3) را انجام دهید.

-زمانی که چشم کودک باز است و عفونت باعث بسته شدن آن نشده است ، مقداری از آب عسل حاصله را توسط قاشقی تمیز از طرف گوشه داخلی چشم نوزاد (نزدیک بینی) به طرف گوشه دیگر چشم نوزاد و داخل چشم نوزاد بریزید. برای اینکه آب عسل داخل گوش نوزاد نریزد می توانید یک تکه کاغذ دستمالی را در گوشه بیرونی چشم نوزاد نگهدارید. در واقع چشم نوزاد را با آب عسل شستشو دهید.

-عمل تمیز کردن چشم نوزاد با آب عسل را می‌توانید چند مرتبه تکرار نمایید.

-شیر مادر هم بهترین تمیزکننده چش نوزادان است. مادران محترم می‌توانند مقداری از شیر خود را در قاشق مرباخوری دوشیده و با آن چشم نوزاد خود را شستشو دهند.

 

منبع : افکارنیوز
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه