ارسال به دیگران پرینت

چین در حال نوسازی زرادخانه‌ هسته‌ای خود است

همزمان با افزایش تهدیدات آمریکا علیه چین، پکن طی سال‌های اخیر به نوسازی و توسعه زرادخانه هسته‌ای خود پرداخته است.

چین در حال نوسازی زرادخانه‌ هسته‌ای خود است

مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی گزارش داد که چین در حال حرکت به سوی تبدیل شدن به یک قدرت جهانی از طریق مدرن‌سازی تسلیحات هسته‌ای هوایی، دریایی و زمینی خود است.

چین پنجمین کشوری بوده که یک سلاح هسته‌ای آزمایش کرده و یکی از 9 کشوری است که در حال حاضر دارای تسلیحات هسته‌ای است.

بر اساس گزارش سال 2006، پکن «راهبرد هسته‌ای دفاع از خود» را در پیش گرفته تا در برابر هرگونه حملات بازدارندگی وجود داشته باشد.

مقامات چین به صورت محرمانه تاکید کرده‌اند که هرگونه حمله هسته‌ای به این کشور پاسخی هسته‌ای را به دنبال خواهد داشت.

مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی گزارش داد که زرادخانه هسته‌ای چین در مقایسه با زرادخانه‌های هسته‌ای آمریکا و روسیه تا حدودی کوچک است اما در هر صورت چین که دومین ارتش بزرگ جهان را دارد در سال 2018 حدود 250 میلیارد دلار برای تقویت نظامی خود هزینه کرده و سرمایه‌گذاری در زمینه تسلیحات هسته‌ای بیشترین سرمایه‌گذاری را جذب کرده و ممکن است که راهبرد دفاعی هسته‌ای خود را مورد بازبینی قرار داده باشد.

ترکیب توانایی‌های هسته‌ای آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی در اوج مسابقه تسلیحاتی جنگ سرد 64 هزار کلاهک جنگی بود. پس از امضای توافق راهبردی کاهش تسلیحات در سال 1991،‌ توافق راهبردی کاهش تهاجم در سال 2002 و توافق استارت جدید در سال 2010، سرهای جنگی پرقدرت در سال 2018 به 8 هزار و 290 سرجنگی کاهش یافت.

چین نخستین سلاح اتمی خود را در 16 اکتبر 1964 منفجر کرد و به عنوان یکی از کشورهایی که پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای را امضا نکرده، بدون محدودیت زرادخانه هسته‌ای خود را گسترش داده و در حال حاضر با 290 کلاهک هسته‌ای در جایگاه سوم قرار دارد. در حالی که چین تا کنون تمرکزی بر بمب‌افکن‌های راهبری نداشته اما این موضوع در سال 2025 و زمانی که نیروی هوایی چین بمب‌افکن راهبردی اچ-20 را که قادر به حمل کلاهک هسته‌ای است عرضه کند تغییر خواهد کرد.

این سامانه پرتاب هوایی جدید بُردی 8500 کیلومتری داشته و به بمب‌افکن بی-2 آمریکا شباهت دارد.

چین تعدادی از تاسیسات زیرزمینی خود را برای محافظت از تسلیحات معمول و هسته‌ای خود در برابر حملات دشمن ایجاد کرده است اما پس از آنکه آمریکا توانایی خود در حمله به تاسیسات زیرزمینی را در جنگ خلیج فارس در سال 1991 نشان داد، چین اقدام به ساخت هزاران تونل جدید کرد.

بازدارندگی هسته‌ای پیشرفته چین با موشک‌های متعددی صورت می‌گیرد. موشک «دانگ‌فنگ-5» با سوخت مایع بوده که موشکی بالستیک بین قاره‌ای است که در سال‌های دهه 2000 توسعه یافت. موشک DF-31 که در سال 2006 توسعه یافته بردی حدود 7200 کیلومتر داشته و در سال 2007 این موشک با گرفتن نام DF-31A توسعه یافت و به برد 11200 کیلومتری دست یافت.

مدرن سازی ارتش چین در دسامبر 2015 وارد مرحله جدید شد. زمانی که نیروی موشکی هسته‌ای و متعارف چین به شاخه‌ای مستقل در ارتش چین تبدیل شد.

این اقدام چین به دلیل افزایش تهدیدات هسته‌ای آمریکا و استقرار تسلیحات این کشور در اطراف چین صورت می‌گیرد.

دو هفته پیش وزارت دفاع آمریکا از تجهیز زیردریایی خود به موشک‌های اتمی تاکتیکی با قدرت تخریبی برابر با بمب اتمی که شهر «هیروشیما» در ژاپن را ویران کرد، خبر داد. (جزئیات بیشتر)

آمریکا تابستان امسال هم از پیمان منع موشک‌های میان‌برد با روسیه خارج شد و عملا راه را برای استقرار چنین موشک‌هایی در اروپا و در نزدیکی مرزهای روسیه، باز کرد. مسکو و پکن آن اقدام را محکوم و تأکید کردند که واشنگتن در حال دامن زدن به رقابت تسلیحاتی در جهان است.

 

منبع : انتخاب
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه