ارسال به دیگران پرینت

ذخایر خون کشور در اوج کرونا کاهش یافت

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: در اوج روزهای شیوع ویروس کرونا ۳۵ درصد از ذخایر خون ایران کاسته شد؛ در حالی که در بسیاری از کشورها این کاهش به مرز ۷۰ درصد نیز رسید.

ذخایر خون کشور در اوج کرونا کاهش یافت

دکتر پیمان عشقی در جمع کارکنان اداره کل انتقال خون استان مازندران، ضمن تقدیر از تلاش های مدیرکل انتقال خون مازندران گفت: در چند ماه اخیر پویایی و نشاط در مدیریت این مجموعه خدمتگزار به خوبی مشاهده شده است.

وی با بیان اینکه عملکرد مدیران و ادارات کل استان ها با دقت بررسی و رصد می شود افزود: حاکمیت ارزیابی عملکرد در سازمان انتقال خون رویکردی مستمر است که محدود به روزها یا سالی خاص نیست.

ممیزی در تنویر چهره انتقال خون استان ها موثر است

عشقی گفت : ارزیابی عملکرد به مانند آیینه ای است که دستاورد ها را نشان می دهد و اولین دستاورد این رویکرد یافتن ممیزهای خبره انتقال خون بود که چند ماه طول کشید و حداقل از ۲۰ تن از صاحب نظران فعلی و سابق سازمان درخواست اظهار نظر شده است تا ممیزهای کنونی شناسایی و انتخاب شوند.

وی ادامه داد: سعی شده است افرادی به عنوان ممیز انتخاب شوند که ادارات کل آنان را پذیرا باشند و ویژگی های اخلاق حرفه ای نیز در آنان نمود چشمگیری داشته باشد.

عشقی اذعان داشت: با افزایش روند ممیزی ها گزارش های ممیزها پخته تر شده است و امیدواریم که در آینده ای نه چندان دور ممیزهای توانمند دیگری نیز به جمع افراد حاضر افزوده شوند.

مدیریت ایستا موثر نیست

مدیرعامل سازمان انتقال خون با تاکید بر اینکه مدیریت سیال و متحرک باید جایگزین مدیریت ایستا و نشسته شود، خاطر نشان ساخت: مدیران کل استان ها باید دائما با نهادهای تصمیم گیرنده و افراد موثر در استان در تماس باشند.

وی سازمان انتقال خون را مجموعه ای فنی و تخصصی و از طرفی فرهنگی و اجتماعی برشمرد  و تاکید کرد: مدیران سازمان باید با تمام اقشار در ارتباطی تنگاتنگ و صمیمانه باشند.

مدیریت مشارکتی سرلوحه کار است

عشقی از تیم همراه خود که در روزهای شیوع کرونا همراه وی بوده اند تقدیر کرد و گفت: بازدید میدانی در این روزها ساده نیست و امیدواریم این بازدید ها بتواند از مشکلات ادارات کل بکاهد و در افزایش انگیزه خانواده بزرگ انتقال خون موثر باشد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون همچنین بر ترویج مدیریت مشارکتی نیز تاکید کرد و گفت: تمامی موفقیت ها از مدیریت مشارکتی منتج می شود و نظارت و بازرسی هم باید مشارکتی باشد چرا که حضور ممیزهای توانمند بیشتر موجب می شود فرآیندها از منظرهای مختلف بازرسی و پایش شود. مدیریت مشارکتی مستلزم برگزاری جلسات موثر و نظام مند است و در این سبک از مدیریت نباید تصمیم قبل از برگزاری جلسات گرفته شود.

سامانه نظام پیشنهادها راه اندازی می شود

مدیرعامل سازمان انتقال خون افزود: تشویق باید موردی باشد تا تفاوت به وسیله آن احساس شود. کارکنانی که کاری نیکو انجام می دهند و یا ایده ای جذاب را مطرح می کنند مورد تشویق قرار می گیرند و بدین منظور دبیرخانه نظام پیشنهادهای سازمان توسط روابط عمومی شکل گرفته است و در روزهای آتی از آن بهره برداری لازم صورت خواهد گرفت.

مازندران رتبه دوم شاخص اهدای خون در کشور را دارد

عشقی انتقال خون مازندران را پنجمین انتقال خون تاسیس شده در کشور برشمرد که پیدایش آن به سال ۱۳۵۸ باز می گردد و اظهار کرد: این مجموعه در ماه های اخیر خوش درخشیده است و افزایش آمار اهدای پلاسما کووید۱۹ نسبت به جمعیت و بهبود شاخص اهدای خون به ازای هر هزار نفر جمعیت نشان از آن دارد. مازندران رتبه دوم شاخص اهدای خون را دارد.

افزایش آمار اهدا و سلامت خون در کنار هم

عشقی گفت: رویکرد سازمان انتقال خون افزایش آمار اهدای خون و ارتقای شاخص های سلامت خون های اهدایی است.

وی افزود: در روزهای شیوع ویروس کرونا در جهان بسیاری از کشورها با کاهشی به مراتب بیشتر از آنچه در ایران شاهد بودیم مواجه شدند. در اوج روزهای شیوع این ویروس ۳۵ درصد از ذخایر خون ایران کاسته شد در حالی که در بسیاری از کشورها این کاهش به مرز ۷۰ درصد نیز رسید. سازمان انتقال خون در دوران پاندمی کرونا از استانداردها فاصله نگرفته است و هیچکدام از دستورالعمل های خود حتی سخت گیرانه ترین آنها و معافیت هایی که تنها به دلیل اعتلای شاخص های سلامت خون تدوین و در نظر گرفته شده است نیز تغییر نکرده است ...

شناخت دغدغه های نیروی انسانی در راس هرم اقدامات مدیریتی است

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اشاره به اهمیت نقش منابع انسانی گفت: از مشکلات معیشتی و مالی کارکنان سازمان آگاه هستیم در این زمینه متعهد به تلاش بیشتریم.

وی خطاب به کارکنان انتقال خون مازندران ادامه داد: در راستای افزایش منابع مالی و بهبود شرایط حقوق و مزایای کارکنان فعالیت های بسیاری انجام شده است که حتی زمزمه های آن نیز به گوش کارکنان نرسیده است و معتقدیم که تلاش کارکنان حق الناسی بر گردن سازمان انتقال خون و مدیرعامل آن است.

وی از کارکنانی که در نیمه های شب خون را سالم و با قبول مشقت بسیار به یک مرکز درمانی می رسانند تا لبخند را بر لبان بیماری بنشانند نیز صمیمانه تقدیر کرد.

بر روی اهدای خون بانوان سرمایه گذاری می کنیم

عشقی گفت: با اهدای خون بانوان هر خانه تبدیل به یک مرکز اهدای خون می شود و نهادینه سازی این فرهنگ چنانچه از بانوان آغاز شود پایدار تر و پویاتر خواهد بود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با ابراز خرسندی از روند رو به رشد اهدای خون بانوان در ماه های اخیر گفت: صرف منابع و زمان برای افزایش اهدای خون بانوان قطعا نباید هزینه تلقی شود و این یک سرمایه گذاری ارزشمند برای آینده کشور است.

اجرای جدی آیین نامه بانک خون بیمارستانی در دستور کار است

مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: عدم همکاری مراکز درمانی را در استقرار و اجرای نظام هموویژیلانس نمی پذیریم و همه مراکز بایستی مطابق اجرای آیین نامه بانک خون بیمارستانی متعهد باشند.

بنابراعلام روابط عمومی سازمان انتقال خون، عشقی گفت: خون گوهری ارزشمند است و چنانچه بیمارستانی با انتقال خون همراه نباشد و عوارض تزریق خون و مستندات آن را ثبت و به اطلاع انتقال خون نرساند به منزله عدم صلاحیت آن مرکز در دریافت و تزریق خون است.

مدیرعامل انتقال خون کشور در پایان تاکید کرد: مدیریت انتقال خون در مازندران به دلیل آمار بالای بیماران خاص که عمدتا مصرف کننده خون و فرآورده های آن هستند باید دقت نظر و ظرافت بیشتری را در پیشبرد نظام هموویژیلانس در دستور کار خود قرار دهد.

منبع : عصر ایران
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه