ارسال به دیگران پرینت

خشکسالی‌ها چه تاثیری بر نقشه جغرافیایی ایران می‌گذارد؟

مسئولان ستاد مدیریت بحران استان یزد در بازدید از دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در یزد به پیامدهای خشکسالی‌های متوالی استان یزد اشاره و تاکید کردند: بی‌توجهی به موضوعات انتقال آب به استان و مدیریت منابع آبی موجود در استان، استان یزد را تا چند دهه‌ی آتی از نقشه جغرافیایی کشور محو خواهد کرد.

خشکسالی‌ها چه تاثیری بر نقشه جغرافیایی ایران می‌گذارد؟

۵۵آنلاین :

مسئولان ستاد مدیریت بحران استان یزد در بازدید از دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در یزد به پیامدهای خشکسالی‌های متوالی استان یزد اشاره و تاکید کردند: بی‌توجهی به موضوعات انتقال آب به استان و مدیریت منابع آبی موجود در استان، استان یزد را تا چند دهه‌ی آتی از نقشه جغرافیایی کشور محو خواهد کرد.

"هادی هادی‌نسب" مدیرکل مدیریت بحران استان در جریان این بازدید با اشاره به ضرورت آگاه‌سازی عمومی در مورد رعایت اصول ایمنی در حوزه‌های مختلف،‌ اظهار کرد: 35 دستگاه به عنوان اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران در این مورد مسئولیت دارند و ستاد مدیریت بحران نقش هماهنگی این دستگاه‌ها را برعهده دارد.

وی با اشاره به خشکسالی‌های متوالی استان طی 16 سال گذشته، گفت: در حال حاضر 680 روستای استان یزد با مشکل جدی آب روبرو هستند که از این تعداد 320 روستا جزو روستاهای بی‌آب استان محسوب می‌شوند.

این مقام مسئول افزود: متأسفانه با وجود مشکلات جدی استان در رابطه با کم‌آبی، سرانه مصرف آب شرب و بهداشتی استان گاهاً تا سه برابر نرمال کشوری می‌رسد و باید بررسی شود که چرا با وجود هشدارهای مداوم مسئولان استان در رابطه با خشکسالی و بحران کمبود آب، هنوز این باور و حساسیت در مردم ایجاد نشده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری در بخش دیگری از سخنان خود آموزش را از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این مدیریت در راستای ارائه خدمات مطلوب‌تر به آسیب‌دیدگان در مواقع بحرانی دانست و افزود: در شش ماهه نخست امسال 59 هزار نفر از شهروندان یزدی اعم از اداری و غیراداری در قالب 368 دوره آموزشی بیش از 12 میلیون نفر آموزش دیده‌اند.

این مقام مسئول، برنامه‌های آگاه‌سازی و دوره‌های آموزشی ستاد مدیریت بحران استان را بر اساس سند آموزشی تدوین شده توسط مدیریت بحران استان دانست.

وی با بیان این که سند آموزش مدیریت بحران در دو بخش کمی و کیفی هدف‌گذاری و تدوین شده است، ادامه داد: براساس هدف‌گذاری بخش کمی، طی یک برنامه‌ی چهار ساله آموزه‌های مدیریت بحران، بیش از 60 درصد از جمعیت آموزش‌پذیر استان را تحت پوشش خود قرار خواهد داد.

هادی‌نسب ادامه داد: براساس هدف‌گذاری کیفی سند آموزش مدیریت بحران استان، با انجام برنامه‌های آموزشی سند تدوین شده، استان یزد باید به استانی آماده در برابر بحران‌ها تبدیل شود.

این مسئول با اشاره به ظرفیت‌های استان یزد در حوزه آموزش مدیریت بحران، خاطرنشان کرد: استان یزد به دلیل پیشتازی در امر آموزش از سوی ستاد مدیریت بحران کشور به عنوان استان هدف آموزش در بحث مدیریت بحران در سطح کشور انتخاب شده است.

"مهران فاطمی" مسئول آموزش ستاد مدیریت بحران استان یزد نیز در این بازدید به وضعیت بارش‌های استان اشاره کرد و افزود: هر چند میزان نرمال بلند مدت بارش در استان یزد 100 میلی متر تعیین شده ولی متاسفانه استان کمترین بارش‌های کشور در سال گذشته را به خود اختصاص داده است، ضمن این که اندک بارش‌های استان نیز موثر نیست و در تامین آب سفره‌های زیرزمینی استان هیچ نقشی ندارد.

وی با تاکید بر این که اصحاب رسانه باید بیش از پیش به مباحثی مربوط به صرفه‌جویی و مدیریت منابع آبی موجود در استان بپردازند، اظهار کرد: قطعاً‌ اگر موضوع انتقال آب به استان، بحث صرفه‌جویی در مصرف و مدیریت منابع آبی موجود با جدیت بیشتری دنبال نشود، طی 30 تا 40 سال آینده، استان یزد از نقشه جغرافیایی کشور محو خواهد شد و این استان به بخش‌های کویری کشورمان اضافه می‌شود.

مسئول آموزش ستاد مدیریت بحران استان در بخش دیگری از سخنانش پیرامون وضعیت سیل‌بندهای شهر یزد نیز اظهار کرد: به دلیل اهمیت موضوع، این مقوله در دستور کار جلسه آتی شورای هماهنگی ستاد بحران استان قرار دارد.

به گفته‌ فاطمی، عدم آگاهی برخی دستگاه‌ها و واگذاری‌های نادرست اراضی، از مهم‌ترین مشکلات استان در حوزه مدیریت بحران و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای تامین ایمنی در برابر بحران‌هاست.

منبع : ایسنا
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه