ارسال به دیگران پرینت

گفت‌وگوی تلفنی پوتین و اردوغان با محور لیبی و سوریه

کاخ کرملین از گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور روسیه و ترکیه با محور تحولات اخیر در لیبی و سوریه خبر داد.

گفت‌وگوی تلفنی پوتین و اردوغان با محور لیبی و سوریه

۵۵آنلاین :

کاخ ریاست‌جمهوری روسیه امروز (شنبه) اعلام کرد، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه تلفنی گفت‌وگو کرده‌اند.

بنا بر گزارش منابع خبری ترکیه، کاخ کرملین با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد که این گفت‌وگوی تلفنی میان رؤسای جمهور دو کشور به درخواست طرف ترکیه‌ای انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، اردوغان در تماس تلفنی با پوتین در خصوص مرگ فاجعه‌بار تفنگداران دریایی روسیه در دریای بارنتس ابراز تأسف و همدردی کرد و به رئیس‌جمهور و مردم روسیه این اتفاق را تسلیت گفت.

علاوه بر این، رؤسای جمهور دو کشور درباره مسائل بین‌المللی نیز بحث و گفت‌وگو کردند و ضمن ابراز نگرانی ویژه درباره اوضاع لیبی، خواستار آتش‌بس و آغاز فوری فرایند مذاکرات در این کشور شدند.

پوتین و اردوغان همچنین بر اهمیت تسریع تلاش‌های دیپلماتیک و سیاسی برای حل بحران سوریه به ویژه در چارچوب آستانه تأکید کردند.

تماس‌ها و گفت‌وگوها میان رؤسای جمهور روسیه و ترکیه به صورت مرتب انجام می‌گیرد و اخیرا فواصل آن نیز کوتاه‌تر شده است. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین پنج روز پیش نیز از گفت‌وگوی تلفنی پوتین با رئیس جمهور ترکیه خبر داده بود.

بنا به اعلام کاخ کرملین، گفت‌وگوی تلفنی قبلی رؤسای جمهور دو کشور نیز با محوریت سوریه، به نشست سه جانبه میان تهران، آنکارا و مسکو اختصاص داشت. قرار است به زودی در اواسط ماه جولای (اواخر مردادماه) نشستی سه‌جانبه میان سران سه کشور برگزار شود. دستور کار این نشست موضوع ادلب است. (جزئیات بیشتر)

روسیه، ترکیه و ایران کشورهای ضامن طرح آتش‌بس در سوریه هستند و پیش از این چندین دور مذاکره در سطح سران میان رهبران این سه کشور برگزار شده است. دور آخر این نشست فوریه 2019 در سوچی روسیه برگزار شد و پیش از آن نیز نشستی به میزبانی تهران برگزار شده بود. احتمالا میزبان دور جدید این نشست ترکیه خواهد بود.

استان ادلب و بخشی از شمال استان حماه آخرین منطقه تحت تسلط تروریست‌ها در سوریه است و این درگیری‌ها در حالی صورت می‌گیرد که طبق توافق کشورهای ترکیه، روسیه و ایران استان ادلب و شمال حماه ذیل توافق «منطقه کاهش تنش» تعریف می‌شوند. اما گروه‌های مسلح این توافق را بارها با حمله به ارتش سوریه نقض کرده‌اند.

منبع : فارس
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه