ارسال به دیگران پرینت

رونق بازار دست‌دوم و تعمیرات

تعطیلی بخش‌هایی از واحدهای صنفی در بزرگ‌ترین بازارهای سخت‌افزاری همچون مراکز خرید در تهران زنگ خطر را برای فعالان این صنف بیشتر از گذشته به‌صدا درآورده است. حضور در مراکز خرید متعلق به لوازم جانبی بازار سخت‌افزار و محصولات آن نشان از خالی‌شدن ویترین‌ها و خروج تدریجی فعالان این صنف از بازار دارد. برخی از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در ۶ ماه باقی‌مانده سال در صورت تامین نشدن کالا و تداوم مشکلات برای واردات کالای متعلق به این صنف و نوسان شدید نرخ ارز این اتفاق گسترده‌تر هم می‌شود.

رونق بازار دست‌دوم و تعمیرات

۵۵آنلاین :

از سویی دیگر در شرایط فعلی به‌جز بخش‌های نیازمند به تجهیزات کامپیوتری خانواده‌ها و دیگر اقشار از خرید کردن در این بازار امتناع می‌کنند چراکه هم‌زمان با کاهش توان خرید، افزایش قیمت‌ها نیز باعث شده محصولات این بازار به‌عنوان کالاهای لوکس از سبد خانواده‌ها حذف شوند. لطیفی یک فعال بازار در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: «در حال‌حاضر قیمت اجناس بر اساس نوسان نرخ ارز تعیین می‌شود و در این بلاتکلیفی هم فروشنده و هم مصرف‌کننده متضرر می‌شوند چراکه هرکدام مجبور به پرداختن هزینه‌های بیشتری از آنچه پیش‌بینی کرده بودند، می‌شوند.» با شروع فصل مدارس و دانشگاه‌ها همچنین این بیم وجود دارد با نیاز روزمره این قشر به تجهیزات کامپیوتری این بازار بار دیگر متاثر از نایاب شدن تجهیزات و در پی آن افزایش بی‌رویه قیمت‌ها شود. گفته می‌شود با این اتفاق سوداگران فروش لوازم و کالاهای دست دوم از فضای به‌وجود آمده بیشترین سود را می‌جویند تا قیمت کالاهایی که فاقد گارانتی یا خدمات پس از فروش هستند را افزایش دهند.

یک کارشناس بازار سخت‌افزار در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر به رونق بازار دست‌دوم، تعمیرات و کالاهای ارزان‌قیمت اشاره می‌کند و می‌گوید: «اکنون در بازار با افزایش قیمت ناشی از کمبود عرضه مواجهیم. از ابتدای سال با ارز رسمی ۴۲۰۰ تومانی واردات انجام می‌شد اکنون اما این عدد به رقم ۸۱۰۰ تومان رسیده است، یعنی قیمت‌ها دوبرابر شده ولی باید توجه داشت درآمد دانشجو، محصل و کارمندی که به لپ‌تاپ و گوشی تلفن‌همراه، تبلت، هارد و غیره نیاز دارد در این مدت دو برابر نشده است. بنابراین این افراد به اجناس دست‌دوم جذب می‌شوند یا تعمیر تجهیزات قدیمی را در اولویت قرار می‌دهند و در این میان واردکننده که با دشواری‌های فراوان تجهیزات IT را وارد کشور می‌کند هم نمی‌تواند کالاهای خود را به فروش برساند.»

او با اشاره به آثار مخرب گرانی کالا و تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات بر اشتغال‌زایی، تاکید می‌کند: «در حال حاضر بسیاری از کسب‌وکارها بر بستر IT شکل‌گرفته‌اند و برای مثال به دیتاسنتر، سرور، هارددیسک و غیره احتیاج دارند، درصورتی‌که این اقلام به‌سختی و طی فرآیند طولانی وارد کشور شود بسیاری از این کسب‌وکارها و مشاغل امکان ادامه حیات نخواهند داشت.» به‌نظر می‌رسد در آستانه بازگشایی مدارس علاوه بر رصد کردن بازار لوازم‌التحریر نیاز به برنامه‌ای مدون برای تامین کالاهای کامپیوتری برای این قشر باشد تا در صورت لزوم خانواده‌ها برای تامین این کالاها با مشکلات کمتری مواجه شوند.

منبع : تجارت فردا
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه