ارسال به دیگران پرینت

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

پیش بینی قیمت دلار در سال 1402 | کف قیمت دلار کجا خواهد بود؟

در چند وقت اخیر قیمت دلار تحت تاثیر خبرهای ناشی از مذاکرات برجام و همچنین موافقت با آزادسازی بخشی از منابع ارزی بلوکه شده ایران در کشورهای دیگر افت کرده است. کارشناسان معتقدند که اگر این توافقات به آزادسازی منابع ارزی بیشتری ختم نشود و موقتی باشد دوباره قیمت ارز به سمت بالا برمی گردد.

پیش بینی قیمت دلار در سال 1402 | کف قیمت دلار کجا خواهد بود؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، در هفته های اخیر قیمت دلار  روند نزولی گرفته و بار دیگر به قیمت پایین تر از 50 هزار تومان رسید و حتی در روزهای اخیر در نرخ 46 هزار تومان هم خرید و فروش شده است. این مساله بعد از آن اتفاق افتاد که حدود 2 میلیارد دلار از طلب ایران در عراق آزاد شد و خبرهای دیگری درباره آزادسازی سایر منابع بلوکه شده ایران منتشر شد که مجموع آن به حدود 24 میلیارد دلار هم می رسد

یک اقتصاددان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج درباره سیاست های اقتصادی دولت درباره تغییرات نرخ ارز گفت: کاهش نرخ ارز در روزهای اخیر تحت تاثیر خبرهای توافق است و به دنبال آن آزادسازی بخشی از منابع بلوکه شده ایران در برخی کشورهاست و این نشان می دهد که متغیرهای درباره ارز وابسته به تحریم هاست و اگر این تحریم ها برداشته شود و افق مثبتی پیش روی کارگزاران اقتصادی و مردم بگذارد منجر می شود روی کنترل نرخ و تورم اثر مثبتی داشته باشد.

عزیز آرمن با بیان اینکه سیاست های دولت در هفته های اخیر با ماه های گذشته تغییر نکرده است افزود: اگر دولت سیاست ارز پاشی را دنبال کرده باشد به دلیل اینکه قبلا این سیاست را اجرا کرده بود و موفق نشده بود ممکن است این سیکل دوباره تکرار شود. 

او با تاکید بر اینکه سیاست های دولت بستگی به شرایط اقتصادی کشور دارد، تصریح کرد: انتظارات در ذهن بازیگران اقتصادی و مردم روی شرایط اقتصادی تاثر گذار است و البته دولت در مقطع کنونی از طریق آزادسازی منابع بلوکه شده می تواند کسری بودجه را جبران و تورم را کنترل کند. 

تاثیر آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده بر بازار ارز

در ماه پایانی سال گذشته قیمت ارز در یک مقطع زمانی به حدود 44 هزار تومان رسید و دوباره روندی صعودی پیدا کرد و حتی به بالای 55 هزار تومان هم رسید، بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که در صورتی که قیمت ارز تحت تاثیر آزادسازی منابع بلوکه شده باشد می تواند شرایط ماندگاری برای کاهش قیمت داشته باشد و حتی به حدود 40 هزار تومان هم افت قیمت داشته باشد، اما در صورتی که این مساله ناشی از سیاست ارز پاشی باشد نمی‌تواند برای مدت طولانی ماندگار باشد.

سیامک قاسمی اقتصاددان درباره وضعیت بازار ارز اعلام کرد که در مقطع کنونی قیمت ارز تحت تاثیر خبرهای مربوط به آزادسازی منابع بلوکه شده کاهش داشته که این می تواند مثبت باشد اما باید به این مساله هم توجه کرد که با این اصلاح قیمت ارز تمام بازارهای مالی همچون بورس هم وارد اصلاح شده و این موضوع نشان دهنده این است که چقدر اقتصاد کشور وابسته به ارز است.

رئیس سابق پژوهشکده پولی و مالی بانک مرکزی در گفتگو با خبرنگار  خبرگزاری موج با تایید این موضوع که قیمت ارز به شدت روی انتظارات تورمی تاثیر می گذارد، گفت: به طور قطع قیمت ارز در مقطع کنونی تحت تاثیر اخبار مثبت مربوط به آزادسازی منابع بلوکه شده ایران کاهش یافته است و به دلیل اینکه انتظارات تورمی را کاهش می دهد منجر به کاهش تقاضا در بازارهای کالایی و ... هم می شود.

کامران ندری افزود: اما ادامه اصلاح قیمت ارز به این مساله بستگی دارد که چقدر آزادسازی منابع ارزی ایران اتفاق بیفتد و اینکه آیا تقاضا برای ارز توسط واردکننده ها به طور کامل پاسخ داده می شود یا خیر و به عبارت دیگر وقتی تقاضا برای دلار در بازار کاهش داشته باشد قیمت ارز هم می تواند روند نزولی خود را ادامه داشته باشد، اما اگر این مساله بدون پشتوانه ارزی اتفاق بیفتد در کوتاه مدت می تواند نرخ های پایین را تجربه کند و بعد از مدت کوتاهی دوباره به سمت بالا حرکت می کند و حتی به سقف قبلی و بالاتر هم می رسد. این مساله تابع موفقیت دولت در آزادسازی منابع ارزی است.

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه