ارسال به دیگران پرینت

داروهای رقیق کننده خون خطر مرگ بیماران کرونایی را کاهش می دهد

شواهد قوی وجود دارد که نشان می دهد درمان ضد لختگی خون ممکن است از مرگ بیماران کرونایی در بیمارستان جلوگیری کند

داروهای رقیق کننده خون خطر مرگ بیماران کرونایی را کاهش می دهد

 یک مطالعه جدید نشان می‌دهد به بیماران کرونایی که داروهای رقیق کننده خون موسوم به داروهای ضدانعقاد در طی ۲۴ ساعت پس از بستری شدن در بیمارستان داده شده بود، در مقایسه با بیمارانی که این داروها را دریافت نکرده بودند، احتمال مرگ و میر آنها کمتر بود.

اکنون آزمایش‌های بالینی در حال انجام است تا ببیند آیا داروهای ضد انعقاد پیشگیری کننده می‌تواند یک درمان موثر برای بیماری کووید ۱۹ باشد.

اعتقاد بر این است که برخی از مرگ‌های کرونایی ناشی از ایجاد لخته‌های خون در رگ‌ها و عروق اصلی است. داروهای ضد انعقاد خون از تشکیل لخته خون جلوگیری می‌کنند و دارای خواص ضدویروسی و ضدالتهابی هستند، بنابراین ممکن است به ویژه در بیماران مبتلا به کووید -۱۹ موثر باشند.

برای بررسی بیشتر این موضوع، تیمی از محققان انگلستان و آمریکایی تصمیم گرفتند تا اثر ضد انعقادی داروهای پروفیلاکتیک (ضدلختگی خون) را که به سرعت پس از بستری شدن در بیمارستان تجویز می‌شود، بر روی خطر مرگ و خونریزی شدید در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ تخمین بزنند.

داده‌های آنها مربوط به ۴۲۹۷ بیمار با میانگین سنی ۶۸ سال بود که بین ۱ مارس تا ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۰ به خاطر کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند. سپس این بیماران تحت نظر بودند تا مشخص شود چه کسی در طی ۳۰ روز از بستری شدن در بیمارستان فوت کرده یا خونریزی جدی داشته است.

در مجموع ۳۶۲۷ بیمار (۸۴.۴ درصد) در مدت ۲۴ ساعت بعد از بستری شدن در بیمارستان داروی ضدانعقاد خون دریافت کردند و در مدت ۳۰ روز، ۶۲۲ مورد مرگ (۱۴.۵ درصد) اتفاق افتاد.

مرگ در مدت ۳۰ روز، در بین افرادی که داروی ضدانعقاد خون دریافت کرده بودند ۱۴.۳ درصد بود درحالیکه در گروهی که این دارو را دریافت نکرده بودند ۱۸.۷ درصد بود.

بدین ترتیب کاهش نسبی خطر تا ۳۴ درصد و کاهش خطر مطلق ۴.۴ درصد بود.

محققان پی بردند دریافت داروی ضدانعقاد با افزایش خطر خونریزی جدی همراه نبود.

 

منبع : مهر
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه