ارسال به دیگران پرینت

شیوه استاندارد تست انسانی واکسن کرونا

رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شیوه استاندارد تست انسانی واکسن کرونا را تشریح کرد.

شیوه استاندارد تست انسانی واکسن کرونا

دکتر سید علیرضا ناجی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره روش‌های استاندارد تست انسانی واکسن کرونا، گفت: برای تست کردن داروها یا واکسن‌های جدید در کلینیکال ترایال‌ها باید این مطالعات به صورت "دو سو کور" و "پلاسیبو" با استفاده از دارونما انجام شود.

وی افزود: مطالعات دو سو کور یعنی نه آن فردی که دارد دارو یا واکسن را دریافت می‌کند و نه کسی که دارو یا واکسن را به داوطلب تزریق می‌کنند، نمی‌دانند که ماده تزریقی واکسن اصلی است یا شبیه واکسن قرار است تزریق شود. بنابراین در این نوع مطالعات دو دسته افراد وجود دارند؛ کسانی که واکسن واقعی دریافت می‌کنند و کسانی که شبه واکسن دریافت می‌کنند.

ناجی ادامه داد: پس از مدت مشخص از زمان تزریق واکسن یا شبه واکسن، نتایج این داده‌ها به صورت محرمانه برای تیم متخصصان ارسال شده و پس از مقایسه‌ها و سایر اقدامات علمی نتایج آنالیز می‌شود. این شیوه نه تنها برای واکسن کرونا بلکه برای تمامی واکسن‌ها اجرا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف مطالعات دو سو کور این است که بتوان تاثیر تلقین را هم سنجید، اظهار کرد: این روش در برابر دارونماها و افراد بیماری که ممکن است دارو یا دارونما را دریافت کنند، استفاده می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: درست آن است که نه فرد داوطلب و نه تزریق کننده واکسن ندانند آیا چیزی که تزریق کردند واکسن بوده است و یا شبه واکسن.

 

 

منبع : ايسنا
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه