ارسال به دیگران پرینت

خبرنگار لبنانی

نهادهای حقوق بشری: قتل خبرنگار لبنانی توسط اسرائیل جنایت جنگی است

| سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر اعلام کردند حمله هوایی رژیم صهیونیستی در ۲۲ آوریل ۲۰۲۶ به دو خبرنگار زن در جنوب لبنان که به شهادت «آمال خلیل» و زخمی‌ شدن همکارش «زینب فرج» منجر شد، باید به‌ عنوان جنایت جنگی مورد تحقیق مستقل قرار بگیرد.

نهادهای حقوق بشری: قتل خبرنگار لبنانی توسط اسرائیل جنایت جنگی است

سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر اعلام کردند حمله هوایی رژیم صهیونیستی در ۲۲ آوریل ۲۰۲۶ به دو خبرنگار زن در جنوب لبنان که به شهادت «آمال خلیل» و زخمی‌ شدن همکارش «زینب فرج» منجر شد، باید به‌ عنوان جنایت جنگی مورد تحقیق مستقل قرار بگیرد.

بر اساس گزارش شبکه خبری المنار، دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد شهادت تنها بازمانده این حادثه و اعضای گروه‌های امداد اولیه و شواهد صوتی و تصویری نشان می‌دهد که این دو خبرنگار که هر دو غیرنظامی بودند، پس از حمله هوایی به خودرویی که در مقابل آنان قرار داشت، به مکانی پناه برده بودند. طی دو ساعت بعد و در حالی که دو پهپاد در ارتفاع پایین بر فراز این محل در حال پرواز بودند، خودروی پارک‌شده آنان که در نزدیکی محل حضورشان قرار داشت، هدف قرار گرفته شد و سپس حمله دوم ساختمانی را که در آن پناه گرفته بودند، هدف قرار گرفت.

این سازمان همچنین درخواست رسمی صلیب سرخ لبنان از ارتش رژیم صهیونیستی برای دسترسی به محل حادثه در ۲۲ آوریل را بررسی کرده است.

عفو بین‌الملل نیز در گزارشی جداگانه که همزمان منتشر شد، بر اساس شواهد تصویری و تحقیقات میدانی خود خواستار بررسی این حمله به‌ عنوان جنایت جنگی شد.

در همین راستا، «رمزی قیس» پژوهشگر امور لبنان در دیده‌بان حقوق بشر گفت ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است خبرنگاران را هدف قرار نمی‌دهد، اما واقعیت‌ها و شواهد نشان می‌دهند که این اقدام بارها تکرار شده و آمال خلیل و زینب فرج تازه‌ترین قربانیان زنجیره‌ای طولانی از چنین حملاتی هستند.

وی در ادامه افزود تداوم کشتار خبرنگاران توسط نظامیان صهیونیست نشان‌دهنده آمادگی آشکار آن‌ها برای ارتکاب جنایت بدون ترس از مجازات است.

هبه مرایف، مدیر منطقه‌ای عفو بین‌الملل در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز تأکید کرد حضور خبرنگاران در منطقه‌ای که رژیم صهیونیستی آن را منطقه ممنوعه برای بازگشت اعلام کرده، آنان را به اهداف مشروع نظامی تبدیل نمی‌کند.

وی همچنین گفت تحقیقات سازمان عفو بین‌الملل تصویری هولناک از یک حمله مستقیم علیه دو غیرنظامی را در حالی ترسیم می‌کند که آنان از حملات اسرائیل به مکانی پناه برده بودند. در حالی که دو پهپاد در ارتفاع پایین بر فراز محل پرواز می‌کردند، ارتش اسرائیل می‌دانست یا باید می‌دانست که دو زن غیرنظامی در آن ساختمان پناه گرفته‌اند. با این حال، این حمله را اجرا کرد؛ حمله‌ای که مصداق حمله مستقیم به غیرنظامیان و نشان‌دهنده بی‌اعتنایی به حقوق بین‌الملل و قوانین بشردوستانه است.

بر اساس آمار کمیته حفاظت از خبرنگاران، از میان ۲۷ خبرنگار و فعال رسانه‌ای کشته‌ شده در سال ۲۰۲۶، ۹ نفر از جمله آمال خلیل در لبنان بر اثر حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند. هفت خبرنگار دیگر نیز در سرزمین‌های فلسطینی شهید شدند.

سازمان گزارشگران بدون مرز نیز در ماه آوریل اعلام کرده بود که به احتمال بسیار زیاد، رژیم صهیونیستی در این حمله مرتکب جنایت جنگی شده است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه