مرجانه ابراهیمی | مرجان ساتراپی
ساتراپی که بود؟ | افشای نام واقعی و نسبت فامیلی با یک تجزیهطلب محکوم به اعدام
| بر اساس اسناد منتشر شده، نام واقعی مرجان ساتراپی «مرجانه ابراهیمی» بوده و وی از بستگان فریدون ابراهیمی معروف به «قصاب آذربایجان» است؛ فردی که به دلیل عضویت در فرقه تجزیهطلب پیشهوری و جنایتکاری به اعدام محکوم شده بود. این نسبت فامیلی، به گفته برخی منابع، دلیل اصلی انتخاب نام هنری «ساتراپی» برای پنهان کردن هویت واقعی و فاصله گرفتن از بدنامی آن چهره تجزیهطلب بوده است.
بر اساس اسناد منتشر شده، نام واقعی مرجان ساتراپی «مرجانه ابراهیمی» بوده و وی از بستگان فریدون ابراهیمی معروف به «قصاب آذربایجان» است؛ فردی که به دلیل عضویت در فرقه تجزیهطلب پیشهوری و جنایتکاری به اعدام محکوم شده بود. این نسبت فامیلی، به گفته برخی منابع، دلیل اصلی انتخاب نام هنری «ساتراپی» برای پنهان کردن هویت واقعی و فاصله گرفتن از بدنامی آن چهره تجزیهطلب بوده است.
واقعا فکر کردید مرجان ساتراپی که دیروز در پاریس مرد، هنرمند بود؟ او که با تهیه انیمیشن پرسپولیس چهره زشت و خونخواری از جمهوری اسلامی و تصویری فلاکت زده از ایران ترسیم کرد، یک مهره امنیتی بود که اتفاقا جایگاه موروثی داشت. اقوام دو نسل قبلتر از او برای استالین و پیشه وری کار میکردند و خودش هم برای برنارد آنری لوی. در تمام این سال ها خاندان ساتراپی دنبال تجزیه ایران بودند. مرجانه ساتراپی نام واقعی ایشون نیست، نام واقعی او مرجانه ابراهیمی هست.
فریدون ابراهیمی معروف به قصاب آذربایجان و از اعضای فرقه تجزیه طلب پیشهوری که به علت جنایتکاریهایش به اعدام محکوم شد،عموی پدر مرجانه ساتراپی است.
او به علت بدنامی اقوام برای خودش نام هنری ساتراپی انتخاب کرد.داستان عموی قصاب و تجزیه طلب مزدور استالین رو هم تغییر داده و به عنوان قهرمان ایراندوست که توسط ملاها اعدام شد، در داستانهاش به تصویر کشیده.بخشی از مصاحبه حسین نزیه با تاریخ شفاهی هاروارد در مورد فریدون ابراهیمی. لو میخواست نزیه رو به دلیل مخالفت با پیشهوری اعدام کنه،با اینکه دوست و همدانشگاهی بودن،وقتی دستش نرسید داداشش رو بازداشت کرد و میخواست اموالشو مصادره کنه!




دیدگاه تان را بنویسید