ارسال به دیگران پرینت

بخارا؛

عصر یکشنبه‌های بخارا | به مناسبت انتشار کتاب «هنر و معماری هند و ایران»

به مناسبت انتشار کتاب «هنر و معماری هند و ایران» (در پادشاهی‌های ایرانی‌مآب دکن) نوشتۀ حمیدرضا سروری که از سوی انتشارات دادکین منتشر شده است، نشست عصر یکشنبه‌های بخارا به نقد و بررسی این اثر اختصاص یافته است.

عصر یکشنبه‌های بخارا | به مناسبت انتشار کتاب «هنر و معماری هند و ایران»

به مناسبت انتشار کتاب «هنر و معماری هند و ایران» (در پادشاهی‌های ایرانی‌مآب دکن) نوشتۀ حمیدرضا سروری که از سوی انتشارات دادکین منتشر شده است، نشست عصر یکشنبه‌های بخارا به نقد و بررسی این اثر اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۵ با حضور حمیدرضا قلیچ‌خانی، نسیم کمپانی و حمیدرضا سروری در خانه «کتاب دبا» برگزار می‌شود.

این کتاب نگاهی دارد به پیوندهای فرهنگی و تاریخی ایران و هند و در آن به سخنی از جواهر لعل نهرو نخستین نخست‌وزیر هندوستان پس از استقلال بریتانیا اشاره می‌کند که در کتابش با نام کشف هند می‌نویسد: «از میان مردمانی که به هند آمدند و زندگانی هندی‌ها را تحت تأثیر خود قرار دادند قدیمی‌ترین و ماندگارترینشان ایرانیان بودند.» 

نویسنده کتاب در پژوهش و تحقیقی میدانی به مطالعه نشانه‌های پیوند این دو سرزمین پرداخته است چرا که از میانه سده چهاردهم میلادی در ناحیه دکن که بخش بزرگی از مرکز و جنوب هندوستان است، پادشاهی بهمنی بنیان نهاده شد که بهمنیان تبار خود را به شاهان باستانی ایران می‌رساندند و فرهنگ و منش ایرانی‌مآب داشتند.

در آغاز سدۀ شانزدهم میلادی پادشاهی بهمنی به پنج پادشاهی بخش شد که نظام‌شاهیان در احمدنگر و قطب‌شاهیان در گلکنده و بریدشاهیان در بیدر و عمادشاهیان در برار و عادل‌شاهیان در بیجاپور بود که از این پنچ پادشاهی با نام سلطان‌های دکن یاد می‌شود. این پادشاهی‌‌ها تحت تأثیر هنر و معماری ایرانی بودند و زبان رسمی آنان فارسی بود.

این کتاب به بررسی سازه‌های معماری همچون آرامگاه و دژ و مدرسه و بادگیر و مسجدها می‌پردازد و از تأثیر فرهنگ و معماری و هنر ایرانی بر این آثار می‌گوید.

میدان نیاوران، خیابان پورابتهاج، پلاک ۲۱۰، خانه کتاب دبا

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه