ارسال به دیگران پرینت

طرح مردمی کاشت نهال

کاشت بیش از 11 میلیون نهال از آغاز جنگ | برنامه کاشت 1 میلیارد درخت در کشور

هاشم موسوی‌نژاد، رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی ضمن اشاره به کاشت ۱۱ میلیون و ۵۰۰ اصله نهال در ایران از آغاز جنگ تحمیلی سوم، از افزایش ۳۶ متر مربعی سرانه فضای سبز کشور خبر داد.

کاشت بیش از 11 میلیون نهال از آغاز جنگ | برنامه کاشت 1 میلیارد درخت در کشور

هاشم موسوی‌نژاد، رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی ضمن اشاره به کاشت ۱۱ میلیون و ۵۰۰ اصله نهال در ایران از آغاز جنگ تحمیلی سوم، از افزایش ۳۶ متر مربعی سرانه فضای سبز کشور خبر داد.

موسوی‌نژاد افزود: طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت از سال ۱۴۰۲ آغاز شد. کشورهای جهان به این نتیجه رسیده‌اند که تنها راهکار تعدیل اثرات تغییرات اقلیمی کاشت درخت است چون تغییرات اقلیمی بر پوشش گیاهی تاثیر منفی می‌گذارد و موجب افزایش میزان گرد و خاک شده است. توجه به حفاظت جنگل‌ها به عنوان اصل و پایه دیرین منابع ترسیب کربن، تامین آب و تولید اکسیژن از اهمیت زیادی برخوردار است و در مجامع جهانی مورد تاکید زیاد قرار گرفته است.

وی افزود: سال ۲۰۲۰ مجمع جهانی اقتصاد تصمیم گرفت تا سال ۲۰۳۰ یک تریلیون درخت در جهان کاشته شود. ما هم سهم یک هزارم درصد از این کار را داریم بنابراین در سال ۱۴۰۱ طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را آغاز کردیم. قرار است طی چهار سال یک میلیارد درخت با همکاری دستگاه‌های دولتی و نهادهای مردمی کاشته شود.

رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه هنوز فصل کاشت سال سوم کاشت به پایان نرسیده است، گفت: جنگ تحمیلی سوم همزمان با هفته منابع طبیعی و اجرای برنامه‌های مرتبط با آن آغاز شد. با توجه به اینکه یکی از اهداف مهم اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت، فرهنگ‌سازی و جریان‌سازی است، ما روند کاشت درخت در سال سوم را به تاخیر نینداختیم و با سیاستگذاری سازمان منابع طبیعی، قرارگاه جهادی سرو ایران از اسفندماه تشکیل شد.

وی افزود: این قرارگاه در استان‌ها هم آغاز به کار و کاشت درخت با همان روند قبل از جنگ تحمیلی ادامه پیدا کرد و بیش از ۱۱ میلیون و ۵۰۰ اصله نهال در ایام جنگ تا الان کاشته شده است. پویش سرو ایران (۲۹ فروردین ماه) نیز به مناسبت روز ارتش و تولد رهبر شهید در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

به هرکسی که دوست داری درخت هدیه بده | کاشت نهال برای مقابله با بیابان زایی +ویدئو

موسوی نژاد ادامه داد: تا قبل از آغاز جنگ تحمیلی سوم تقریباً ۱۰ میلیون اصله درخت در استان‌های مختلف کشور کاشته شده بود. استان‌هایی مانند فارس عملکرد خوبی داشتند. کاشت درخت در استان‌هایی که از شرایط اقلیمی ایده‌آل‌تری برخوردار هستند نظیر گیلان و مازندران و استان‌هایی مانند خراسان رضوی و خراسان شمالی که آسیب زیادی از جنگ ندیدند، بیشتر انجام شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه ما تلاش کردیم شرایط را عادی سازی کنیم، گفت: ما ضمن کاشت درخت با هدف تعدیل اثرات تغییر اقلیمی، تلاش کردیم با استمرار این کار در شرایط جنگ در جهت ایجاد روحیه امید و نشاط مردم عمل کنیم. در این مدت منابع طبیعی تنها دستگاهی بود که برنامه‌های خود در چنین حوزه‌هایی را تقریبا به روال عادی حتی بهتر از آن انجام داد.

رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی تصریح کرد: قرار شد در قالب قرارگاه جهادی سرو ایران پویش‌های ملی سرو ایران اجرا شود. با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در زمینه کاشت نهال امید، از فروردین ماه به‌صورت شبانه نهال در مراسم مردمی توزیع شد و از این طریق نهال‌های مثمر جنگلی و حتی باغی در اختیار آنان قرار گرفت. چون استانداردهای باغی تحت نظارت معاونت باغبانی است، تاکید کردیم که استان‌ها با هماهنگی معاونت باغبانی نهال‌های استاندارد و مورد تایید آن معاونت را برای کاشت استفاده کنند.

موسوی‌نژاد در پایان گفت: تاکنون توانسته‌ایم ۳۶ متر مربع سرانه فضای سبز کشور را افزایش دهیم. این دستاورد حاصل مشارکت بخش‌های دولتی و غیردولتی در طرح کاشت یک میلیارد درخت است و بخش‌های غیر دولتی و مردمی استقبال بیشتری از آن کردند و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های خیرین و مشارکت اجتماعی در این حوزه تلاش کردند.

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه