روستای آهار | روستای آهار در البرز
پناهگاه تابستانی تهرانیها | آهار، روستایی با طبیعت بهشتی و خنک
روستای آهار، یکی از مقاصد گردشگری بینظیر در نزدیکی تهران است که با طبیعت سرسبز، رودخانههای زلال و هوای خنک، میتواند یک روز بهیادماندنی را برای شما بسازد. این روستا، ترکیبی از زیباییهای طبیعی و زندگی روستایی اصیل را ارائه میدهد.

روستای آهار، یکی از مقاصد گردشگری بینظیر در نزدیکی تهران است که با طبیعت سرسبز، رودخانههای زلال و هوای خنک، میتواند یک روز بهیادماندنی را برای شما بسازد. این روستا، ترکیبی از زیباییهای طبیعی و زندگی روستایی اصیل را ارائه میدهد.
روستای آهار یکی از دیدنی ترین روستاهای اطراف تهران است که بسیاری از تهرانی ها برای فرار از هیاهوی شهر و کسب آرامش به آن پناه می برند. این روستا با طبیعت بکر، باغهای سرسبز، کوچه پس کوچه های تاریخی و رودخانههای خنک، تجربه ای به یادماندنی از زندگی روستایی و طبیعت ناب را پیشروی شما قرار میدهد.
فاصله روستای آهار تا تهران حدود 50 کیلومتر است. پس اگر به دنبال یک مکان نزدیک به تهران برای فرار از هیاهوی زندگی می گردید؛ بازدید از این روستای خوش آب و هوا را به شما پیشنهاد می کنیم.
چگونه به روستای آهار برویم؟
اگر در تهران هستید، ابتدا وارد بزرگراه شهید بابایی در شمال شرق تهران شوید و به سمت جاده لشگرک حرکت کنید. پس از عبور از روستای اوشان، قبل از رسیدن به فشم، خروجی روستای به شکرآب (آهار) در سمت چپ جاده دیده میشود که شما را به این روستای زیبا میرساند.
اگر ساکن شهرهای دیگر هستید و میخواهید از این روستا بازدید کنید، ابتدا باید به تهران بیایید و سپس از طریق همین مسیر به آهار برسید.
دیدنی ترین جاذبه های روستای آهار
رودخانه پیشکنک؛ شاهرگ زنده و زیبای روستای آهار
رودخانه پیشکنک یکی از مهترین رودخانه های روستای آهار است که کوههای سی چال سرچشمه می گیرد و پس از عبور از روستا، به رودخانه شکرآب می پیوندند و در نهایت به رود جاجرود میریزد. این رودخانه زیبا نقش حیاتی در آبیاری باغها و زمینهای کشاورزی دارد و اهالی آهار آن را برکت منطقه شان می دانند و برای آبیاری باغها و زمینهای کشاورزی از آن استفاده می کنند. جریان آب زلال پیشکنک در کنار کوههای بلند و چشمههای جوشان، آهار را به یکی از محبوبترین ییلاقهای اطراف تهران تبدیل کرده است.
سفر به دنجترین روستاهای اطراف قم | زمان طلایی برای سفر به این روستاها در آرامش
رودخانه شکرآب؛ جاذبه طبیعی دلانگیز روستای آهار
رودخانه شکرآب از دامنههای شرقی کوه توچال سرچشمه میگیرد از میان روستاهای شکرآب و آهار می گذرد. این رودخانه حدود 8 کیلومتر طول دارد و باغها و زمینهای کشاورزی اطراف را آبیاری میکند. در مسیر این رودخانه آبشار شکرآب قرار گرفته است که به عنوان یکی از جاذبه های طبیعی منطقه شناخته می شود.
چشمه برفی شکرآب؛ منبع آب و طراوت باغهای آهار
چشمه برفی شکرآب یکی از زیباییهای طبیعی اطراف روستای آهار است که در اثر ذوب شدن برفهای کوهستانهای البرز به وجود آمده است. این چشمه با آب سرد و زلال خود، منبع اصلی تأمین آب رودخانه شکرآب است و نقش مهمی در حفظ سرسبزی باغها و زمینهای کشاورزی اطراف دارد. اطراف این چشمه مکانی ایدهآل برای استراحت و دور شدن از گرمای شهر به ویژه در در روزهای گرم تابستان است.
آبشار فصلی چهل پله؛ جواهری سبز در دل کوه های البرز
آبشار چهل پله یکی از آبشارهای زیبا و دیدنی اطراف تهران است که در فاصله 5 کیلومتری روستای آهار قرار دارد؛ مجموعهای از چند آبشار کوچک و زیبا که در کنار هم جلوه ای زیبا به فضای اطراف خود می بخشند. نشستن در کنار این آبشار و گوش سپردن به صدای آرام و پرانرژی جریان آب، فرصتی است برای آرامش ذهن و لذت بردن از طبیعت. آبشار چهل پله، مکانی ایدهآل برای فرار از شلوغی شهر و تجربه حس ناب زندگی در دل کوهستان است.
آتشگاه قصران؛ یادگاری کهن از دوران ساسانی
آتشگاه قصران، عبادتگاه زرتشتیان دوران ساسانی و یکی از آثار باستانی اطراف روستای آهار است که قدمتی بسیار طولانی دارد. قدیمی ها می گویند این آتشکده از خانهای ساخته شده توسط دو عاشق جوان شکل گرفته که عشقشان توسط ایزدهای زرتشتی، ناهید و مهر، همیشه روشن نگه داشته شده است. مسیر دسترسی به آتشگاه قصران کمی سخت و پرشیب است و بیشتر افرادی که از آن بازدید می کنند، کوهنورد و طبیعت گرد هستند. برای رسیدن به آتشگاه قصران باید حدود یک ساعت در مسیری شنی و مالرو پیاده روی کنید.
امامزادههای روستا؛ مکانی مقدس و استراحتگاهی دلنشین
در نزدیکی این روستا دو امامزاده به نام امامزاده طاهر و زاهد قرار دارد که علاوه بر ارزش مذهبی به عنوان محلی مناسب برای استراحت کوهنوردان و طبیعتگردان به شمار می روند. این دو امامزاده از معماری زیبا و فضایی آرامش بخش برخوردارند و در مناسبتهای مختلف میزبان اهالی روستا و گردشگران هستند. برای دسترسی به این دو امامزاده باید از دل طبیعت سرسبز گذر کنید.
دیدگاه تان را بنویسید