۳۱اردیبهشتماه (مصادف با ۲۱ می) به عنوان روز جهان چای نامگذاری شده است. این روز بهانهای است برای یادآوری نقش عمیق تاریخی، فرهنگی و اقتصادی این نوشیدنی کهن که به عنوان محبوبترین نوشیدنی جهان پس از آب شناخته میشود. سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۹، این روز را بهمنظور افزایش آگاهی درباره نقش تأثیرگذار چای در کاهش فقر، توسعه پایدار، امنیت غذایی و بهبود معیشت کشاورزان بهعنوان «روز جهانی چای» به رسمیت شناخت.
گلستان؛ 75 سال برند محبوب صنعت چای
چای در بیش از ۶۰ کشور جهان کشت میشود و بیش از ۱۳ میلیون نفر در زنجیره تولید و توزیع آن فعالیت میکنند. این صنعت، بهویژه در میان جوامع روستایی و زنان، نقش مهمی در ایجاد اشتغال و بهبود معیشت دارد و یکی از منابع اصلی درآمد صادراتی برای کشورهای در حال توسعه است.
از دنیای باستان تا فرهنگ مدرن
پیشینه چای به بیش از پنجهزار سال پیش در چین باستان برمیگردد. این نوشیدنی آرامشبخش بهتدریج از شرق آسیا به خاورمیانه، اروپا و دیگر نقاط جهان توسعه پیدا کرده و در آیینها و سبک زندگی ملتهای مختلف جای گرفته است. امروزه، چای بخشی از هویت فرهنگی بسیاری از جوامع در کشورهای مختلف جهان است و روزانه بیش از ۳ میلیارد فنجان چای در جهان نوشیده میشود.
فواید علمی چای برای بدن و ذهن
چای سرشار از آنتیاکسیدانها و پلیفنولهاست که در کاهش خطر بیماریهای قلبی، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد مغز مؤثر است. چای، خواص متعددی برای سلامت جسم و روان دارد و میتواند به کاهش التهاب در بدن، بهبود سلامت قلب و همچنین کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن و انواع خاصی از سرطانها کمک کند. ترکیبات فعال موجود در چای مانند کافئین و پلیفنولها به افزایش تمرکز و بهبود عملکرد مغز منجر میشوند و در عین حال میتوانند احساس آرامش و کاهش اضطراب را در فرد به همراه داشته باشند.
بهطور کلی، با توجه به گستره وسیع فواید علمی چای، افزودن این نوشیدنی خوشطعم به رژیم غذایی روزانه میتواند به بهبود کیفیت زندگی و ارتقای سلامتی افراد کمک کند.
دیدگاه تان را بنویسید