ارسال به دیگران پرینت

ناطق نوری | ناطق نوری درباره اکبر ترکان

ناطق نوری از ترکان به عنوان الگویی توسعه‌گرا یاد کرد | ترکان خطی و جناحی برخورد نمی‌کرد

در همایش توسعه و تدبیر که به مناسبت چهارمین سالگرد درگذشت اکبر ترکان برگزار شد، علی اکبر ناطق نوری با تجلیل از شخصیت و عملکرد مرحوم ترکان، او را مدیری باهوش، پرکار، توسعه‌گرا، شجاع و آزاده توصیف کرد.

 ناطق نوری از ترکان به عنوان الگویی توسعه‌گرا یاد کرد | ترکان خطی و جناحی برخورد نمی‌کرد

حجت الاسلام و المسلمین ناطق نوری با بیان اینکه مرحوم ترکان خطی و جناحی برخورد نمی کرد. شایسته پرور بود و نه سفله پرور، گفت: رابطه بازی و جریان بازی و فامیل بازی در ترکان معنا نداشت . آنچه که معنا داشت، شایستگی و میدان دادن به زیرمجموعه اش بود. او نیرو پرورش می دادو از رشد زیردستانش استقبال می کرد. اگر در جامعه این نوع مدیران را داشتیم، شایسته سالاری مطرح بود نه فامیل بازی، باند بازی و جناج بازی و سفله پروری کشور آباد می شد. هر جا ترکان بود، آنجا را آباد می کرد.

حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر ناطق نوری، در همایش توسعه و تدبیر که در چهارمین سال درگذشت اکبر ترکان برگزار شد، ضمن رونمایی از تمبر یادبود اکبر ترکان، اظهارداشت: مدتها است که سخنرانی نمی کنم و سخنرانی کردن را فراموش کرده ام. اما آنقدر به مرحوم ترکان علاقه داشتم و دوستش داشتم که وقتی از من خواستند که در این مراسم شرکت کنم، پذیرفتم و جفا دانستم اگر چند جمله ای درباره ایشان نگویم.

روزنامه اصلاح طلب: آقای علم الهدی، روحانیت را همان گونه معرفی می کند که ضدانقلاب می خواهد | روحانیت باید پناه مشکلات مردم باشد

وی با بیان خاطراتش از مرحوم ترکان، به تلاشهای او در دورانی که جهاد سازندگی حضور داشت و اقداماتی که در استانهای محروم انجام داده بود اشاره کرد و افزود: مرحوم ترکان عاشقانه کار کرد. او مانند هاشمی رفسنجانی، مدیری باهوش، پرکار، توسعه گرا و شجاع و آزاده و شایسته بود. مدیریت در خون او بود. در گرمای تابستان در هرمزگان بدون اینکه خم به ابرو بیاورد و توقعی داشته باشد، کار می کرد از طریق چاسک لودری برداشت و با کارگران از آنجا برای مرکز بشاگرد که آنها تا آن زمان ماشین هم ندیده بودند و در نهایت فقر بودند، جاده کشید. ترکان معطل کسی نمی شد. او مدیری تصمیم گیر و شجاع بود و این معلول صراحت و سلامت او بود. وقتی مدیری  شجاع و سالم باشد نمی ترسد. کارش را می کند ولو اینکه متهمش کنند. او هیچ تعلقی به هیچ سمتی نداشت و اگر با دیگران به مشکلی برمی خورد اصراری بر ماندن در انجا نداشت.

ناطق نوری تاکید کرد: ترکان خطی و جناحی برخورد نمی کرد. شایسته پرور بود و نه سفله پرور. رابطه بازی و جریان بازی و فامیل بازی در ترکان معنا نداشت . آنچه که معنا داشت، شایستگی و میدان دادن به زیرمجموعه اش بود. او نیرو پرورش می دادو از رشد زیردستانش استقبال می کرد. اگر در جامعه این نوع مدیران را داشتیم، شایسته سالاری مطرح بود نه فامیل بازی، باند بازی و جناج بازی و سفله پروری کشور آباد می شد. هر جا ترکان بود، آنجا را آباد می کرد.

در ابتدای این مراسم، رضا مسرور، دبیر شورای عالی مناطق آزاد و یکی از برگزار کنندگان این مراسم، ضمن برشمردن خصوصیات شخصیتی اکبر ترکان، تصریح کرد: اولین چیزی که برای یک مدیر حائز اهمیت است، توان تصمیم گیری او است. آقای ترکان اهل تصمیم گیری بود و کار امروز را به فردا واگذار نمی کرد. بارها شده بود که برای موضوعاتی همان شبانه تصمیم گیری می کرد. او مدیری کارآمد و اثربخش با بهره وری بالا بود. ترکان شجاعت و صراحت لهجه و صداقت و مهارت ادارکی داشت. امروز ما بسیار به داشتن مهارت ادراکی نیازمند هستیم. ترکان میهن دوست و عاشق کشورش بود. او به نیروهایش انگیزه می داد و مدیر تربیت می کرد.

همچنین در پنلی که با حضور دکتر علی نقی مشایخی، دکتر علی اکبر صالحی، دکتر مسعود کرباسیان، محمد معزالدین و دکتر محمد فاضلی برگزارشد، حاضران ضمن توصیف ویژگی های شخصیتی و توان حرفه ای و مدیریتی او، به بیان خاطراتی از مرحوم ترکان پرداختند. فاضلی هم ضمن اشاره به مفهوم تکنوکراسی در اقتصاد سیاسی و نقش پررنگ تکنوکرات‌ها در توسعه کره جنوبی و ایران در دهه ۱۳۴۰ به تشریح خصوصیات تکنوکرات‌ها پرداخت.

در پایان فرزانه ترکان، خواهر اکبر ترکان نیز ضمن تشریح ویژگی های اخلاقی و تلاشهای او برای پیشبرد طرح های توسعه ای کشور، از برخی اقداماتی که در دولت احمدی نژاد نسبت به برادرش شده بود انتقاد کرد.

 

منبع : جماران
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه