ارسال به دیگران پرینت

ذخایر هسته ای | اورانیوم ایران

ایران، آماده جهش هسته‌ای با ذخایر عظیم اورانیوم طبیعی | گزارش آژانس: اورانیوم ایران، کلید آینده انرژی کشور

طبق تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران با در اختیار داشتن بیش از ۴۳۱۶ تن اورانیوم طبیعی به‌عنوان منابع متعارف تضمین‌شده، ظرفیت تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای به‌مدت ۲۵ سال را دارد؛ ظرفیتی راهبردی که می‌تواند نقش مهمی در آینده انرژی کشور ایفا کند.

ایران، آماده جهش هسته‌ای با ذخایر عظیم اورانیوم طبیعی | گزارش آژانس: اورانیوم ایران، کلید آینده انرژی کشور

طبق تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران با در اختیار داشتن بیش از ۴۳۱۶ تن اورانیوم طبیعی به‌عنوان منابع متعارف تضمین‌شده، ظرفیت تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای به‌مدت ۲۵ سال را دارد؛ ظرفیتی راهبردی که می‌تواند نقش مهمی در آینده انرژی کشور ایفا کند.

بر اساس گزارش‌های اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، ایران دارای ۴۳۱۶ تن اورانیوم طبیعی به‌صورت منابع متعارف تضمین‌شده است. این ذخایر می‌توانند برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای به مدت ۲۵ سال کافی باشند. این اطلاعات در گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آمده است. 

در این جدول که منابع بر اساس روش تولید و هزینه استخراج تقسیم‌بندی شده‌اند، دیده می‌شود که تمام این ذخایر در بازه قیمتی کمتر از ۱۳۰ دلار به ازای هر کیلوگرم اورانیوم (USD 130/kgU) طبقه‌بندی شده‌اند، و هیچ‌گونه ذخیره‌ای در سطوح قیمتی پایین‌تر مانند ۴۰ یا ۸۰ دلار برای هر کیلوگرم شناسایی نشده است.

تفکیک منابع به تفکیک روش استخراج

استخراج زیرزمینی (UG): ۴۹۱ تن از این ذخایر از طریق روش زیرزمینی قابل استخراج هستند، که طبق برآوردها دارای نرخ بازیابی بین ۸۰ تا ۹۰ درصد هستند.

استخراج روباز (OP): تنها ۱۳۶ تن از این ذخایر با این روش قابل دستیابی‌اند، که بازیابی در آن پایین‌تر و بین ۴۰ تا ۵۰ درصد است.

روش‌های نامشخص یا نامشخص‌مانده (Unspecified): بخش عمده‌ای از ذخایر برابر با ۳۶۸۹ تن در دسته‌ای قرار گرفته‌اند که روش استخراج آن‌ها هنوز مشخص نشده است. در نتیجه، برای این بخش اطلاعاتی درباره نرخ بازیابی ارائه نشده است.

992547d2-e188-4c5b-a7c7-5b29c4c8e31a

صنعت هسته‌ای ایران بر پایه اورانیوم

کارشناسان معتقدند که بالا بودن سهم ذخایر با روش استخراج نامشخص می‌تواند نشان‌دهنده نیاز به مطالعات زمین‌شناسی و فنی بیشتر در زمینه بهره‌برداری از این منابع باشد. 

تعیین روش استخراج برای این بخش از منابع می‌تواند به افزایش شفافیت در برنامه‌ریزی بلندمدت صنعت هسته‌ای کشور کمک کند.

عدد ۴۳۱۶ تن اورانیوم طبیعی، در شرایطی که کشور به دنبال تقویت زنجیره تأمین سوخت هسته‌ای خود است، اهمیت زیادی دارد. این ذخایر برای تولید ۲۰ هزار مگاوات به مدت ۲۵ سال کافی است.

با این حال، بهره‌برداری مؤثر از این منابع نیازمند سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین استخراج، مطالعات زمین‌شناسی دقیق‌تر و نیز سیاست‌گذاری هوشمندانه در حوزه انرژی هسته‌ای است.

منبع : نامه
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۱۳ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      انرژی هسته ای هم مثل برق مجانی ‌،دروغ بود.
      مملکت ونابودکردید سراین توهمات ببخود

    • مرتضی ارسالی در

      کدوم برق الان سی ساله دارید میگید انرژي هسته‌ای آخرش ما موندیم با کلی تحریم و گرفتا ی و قطعی برق روزانه
      انرژي هسته‌ای چه فایده‌ای داشت برا مردم بدبخت ایران. هیچ

    • محمد ابراهیم کارگر شورکی ارسالی در

      هرچی باشه برق مردم باید قطع بشه

    • احمد ارسالی در

      الان سال ۱۴۰۴ می باشد ایران کشور اول منطقه است

    • ابوالفضل ارسالی در

      این انرژی هسته ای را که به ضرر مردم ایران است،نمیخوایم

    • اسکندری ارسالی در

      ایران باید به هر طریقی تلاش کند تا اورانیوم را از سایر کشورهای صادر کننده خصوصا کشورهای دوست آفریقایی و آمریکای جنوبی و.. وارد کند،
      ضمنا سرزمین بزرگ و گسترده ای آن مملو از معادن کشف نشده است و حدود ۸۰ درصد مساحت کشورمان هنوز یا بصورت ناقص یا حتی اصلا مورد بررسی و کاوش قرار نگرفته بنحوی که حتی بعضی از کارشناسان زمین شناسی داخلی و خارجی پیش بینی کرده اند که فقط منابع نفت وگاز کشف نشده ایران بیشتر از منابع کشف شده می‌باشد در مورد سایر منابع هم همینطور است

    • رحمانی ارسالی در

      بایست مواظب رفتار اصلاح طلبها بود تا دوباره مانند قضیه برجام ودست تسلیم بالا بردن ایران نشویم

    • مصطفی ارسالی در

      کشورهای توسعه یافته دنبال انرژی های پاک هستند اینا تازه با روشها و دستگاههای قدیمی روسی میخوان برق تولید کنند اونم در شرایط وهشتناک تحریمی، چرا از انرژی خورشیدی با اینهمه کویر آفتابی یا انرژی بادی با بادهای 120روزه سیستان بهره نمی برید تا هم محیط زیست سالم بماند هم باعث دشمنی همسایگان نشود؟

    • ناشناس ارسالی در

      ما باید به هر قیمتی شده غنی سازی را برای راکتور هسته ای ادامه بدهیم

    • Ahmad ارسالی در

      ایران تا موقعی غنی سازی صددرصد نرساند جنگ تحریم باید لمس کند

    • ناشناس ارسالی در

      ظرفیت را داریم اما آیا توان تولید هم داریم؟؟!!

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه