مدیر نهاد هنری پلتفرم «۱۰۱» با اشاره به حضور این پلتفرم در اکسپو ۲۰۲۵ ژاپن گفت: «قلمروهای بینهایت» اثری است که می تواند باب جدیدی را برای معرفی هنر ایران در حوزه پروژکت مپینگ، ویدئوآرت و هنرهای دیجیتال و ایمرسیوآرت در جهان ایحاد کند و سفیر جدیدی برای نمایش دادن هنر ایران به جهان باشیم.تیم پلتفرم «۱۰۱» به کارگردانی محمدعلی فاموری، به عنوان تنها تیم هنر دیجیتال از ایران و غرب آسیا در نمایشگاه جهانی اکسپو ۲۰۲۵ اوساکا-کانسای ژاپن در بخش پروجکشن مپینگ، شرکت میکند.
این گروه با مپینگ پروجکشن «قلمروهای بینهایت» (Infinite Realms) در برنامه «شاینینگ هت» همراه با غولهای جهانی هنر دیجیتال همچون مکسین ۱۰سیتی، ایویا انیمیشن و میچییوکی ایشیتا حضور خواهد یافت و این نمادی از افق تازه هنرمندان ایرانی برای همکاریهای بینالمللی در عرصه فناوری کدهای خلاقه در تولید هنرهای دیجیتال است.
«قلمروهای بینهایت» اثری نوآورانه و تلفیقی از هنر جنریتیو کدینگ، صداهای immersive و فناوری مپینگ، حاصل همکاری و تخیل جمعی به کارگردانی محمدعلی فاموری، کد خلاقه (جنریتیو آرت) آرش معصوم، موسیقی و صداگذاری احسان مسعودیان و رضا فاموری است که خوانشی نمادین از هندسه فراکتال در جهانهای موازی را نمایش میدهد و سعی دارد در اکسپو ۲۰۲۵ ژاپن گفت و گویی میان هنر دیجیتال و معماری ارایه کند.
چگونگی شکلگیری پلتفرم «۱۰۱»
محمدعلی فاموری مدیر نهاد هنری پلتفرم «۱۰۱» درباره شکلگیری این پلتفرم به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: من به عنوان هنرمند دیجیتال شناخته میشوم و نخستین نمایشگاه نقاشی دیجیتال «منطقه هیپنوتیک» را به صورت انفرادی سال ۱۳۹۵ در گالری سیحون برپا کردم، در جریان فعالیت حرفهای قصد داشتم در گونه هنرهای دیجیتال و ویدئوآرت فعالیت کنم اما متاسفانه هیچ زیرساختی در نهادهای این حوزه وجود نداشت.
وی گفت: تصمیم گرفتم تا پلتفرمی را در حوزه هنرهای دیجیتال تاسیس کنم، در نهایت پلتفرم «۱۰۱» به عنوان نهاد پیشرو در زمینه هنرهای دیجیتال و تعاملی سال ۱۳۹۷ با هدف شناسایی و حمایت از هنرمندان نوظهور و برقراری پایههای قوی و معرفی هنر دیجیتال ایران در سطح جهان تاسیس شد.
مدیر پلتفرم «۱۰۱» بیان کرد: این نهاد هنری سال ۱۳۹۹ نخستین نمایشگاه گروهی گلیچ ایران را با عنوان «گلیچ: زبان پیکسل» برپا کرد، سال ۱۴۰۰ نمایشگاه گلیچ در بنیاد پژمان به عنوان «گلیچ: زیباییشناسی پیکسل» ادامه پیدا کرد، پلتفرم «۱۰۱» از سال ۱۴۰۱ در حوزه هنر فرکتال فعالیت خود را آغاز کرد و این پژوهش منجر به برگزاری چهارمین دوره نمایشگاه پلتفرم «۱۰۱» در گالری ایوان شد که نهاد خبری آرت نیوز از آن به عنوان بزرگترین نمایشگاه گروهی ویدئوآرت ایران نام برد. پاییز ۱۴۰۳ اجرای پژوهشی صدا تصویر «منظرههای صوتی: نسخههای فرکتالی» جامعه هنری دیهیم زمینهساز شکلگیری پنجمین دوره از سری نمایشگاههای پلتفرم «۱۰۱» شد.
وی اظهارداشت: پنجمین نمایشگاه گروهی پلتفرم «۱۰۱» از دی ماه سال ۱۴۰۳ تا پایان فروردین ۱۴۰۴ با نام «هندسه پنهان و هنر گلیچ» به عنوان طولانیترین نمایش ویدئوآرت در ایران با میزبانی ۲۱ هنرمند بینالمللی ویدئوآرت از ۱۱ کشور؛ ایران، فرانسه، ژاپن، ایتالیا، آرژانتین، آمریکا، پرو، سنگاپور، مکزیک، برزیل و کره جنوبی را در گالری ریشه ۲۹ برگزار کردیم.
پلتفرم «۱۰۱» در اکسپو ۲۰۲۵ ژاپن
فاموری درباره حضور پلتفرم «۱۰۱» در اکسپو ۲۰۲۵ ژاپن گفت: طی فراخوان عمومی اکسپوی اوساکا–کانسای با عنوان «طراحی جامعه آینده برای زندگی ما»، در راستای موضوع اصلی طرح پروجکت مپینگ «قلمروی بینهایت» ارسال کردیم که پذیرفته شد و قرار بر این شد در یکی سازههای نمادین اوساکا به نام «کلاه درخشان» (Shining Hat) به نمایش گذاشته شود.
این هنرمند افزود: «قلمروی بینهایت» به ذات و هندسه فراکتالی در ابعاد موازی و ناشناخته اشاره میکند، این هندسه در همه ابعاد بینهایت وجود دارد، این اثر به کارگردانی من، کد خلاقه (جنریتیو آرت) آرش معصوم تولید شده است، یعنی تمام تصویر براساس کدهای خلاقه پدید آمده و در نرمافزار تاچ دیزاینر (TouchDesigner) طراحی شده است، آهنگسازی و صداگذاری این اثر برعهده احسان مسعودیان و رضا فاموری بوده است.
وی بیان کرد: پلتفرم «۱۰۱» تنها تیم هنر دیجیتال از ایران و غرب آسیا در میان ۶۸ کشور حاضر دربرنامه پروجکت مپینگ اکسپو ۲۰۲۵ ژاپن به عنوان پیشرفتهترین رویداد تولید و نمایش تصویر در حوزه هنرهای دیجیتال حضور دارد و قرار است «قلمروی بینهایت» در زمان برگزاری اکسپو از ۱۳ آوریل تا ۱۴ جولای ۲۰۲۵ (۲۴ فروردین تا ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) در چندین نوبت در بنای نمادین کلاه درخشان (Shining Hat) اوساکا نمایش داده میشود.
فاموری، هدف از حضور در پلتفرم «۱۰۱» را دستیابی به فرصتی برای نمایش و بازنمایشی از هنر دیجیتال ایرانی عنوان کرد و گفت: امیدواریم با حضور در این رویداد بتوانیم تکنولوژی و مسیری که از خلق اثر هنری در ایران شکل گرفته و به صورت سیستماتیک پیش میرود را ارایه کنیم.
مدیر پلتفرم «۱۰۱» افزود: بعضی از گالریهای ایرانی هنر معاصر را در سطح جهانی ارایه میکنند اما غالبا درگیر مدیومهای سنتی هستند؛ نقاشی یا مجسمه یا هر نوع مدیوم سنتی دیگر را ارایه میکنند و به دلیل نبود زیرساخت اقتصادی در گالریها و حراجهای هنری، گالریها به هنرهای دیجیتال توجهی ندارند و به عنوان سفیران هنری، این هنر را به سایر کشورها معرفی نمیکنند.
فاموری بیان کرد: پیشبینی میکنم حضور پلتفرم «۱۰۱» در اکسپو ۲۰۲۵ ژاپن، باب جدیدی را برای معرفی هنر ایران در حوزه پروژکت مپینگ، ویدئوآرت و هنرهای دیجیتال و ایمرسیوآرت در جهان باشد و بتوانیم سفیر جدیدی برای نمایش دادن هنر ایران به جهان باشیم و نقشی جدید در دیپلماسی هنر ایفا کنیم.
طی یکصد و شصت و چهارمین جلسه مجمع عمومی دفتر اکسپوهای جهانی (BIE) از ۲۲ تا ۲۳ نوامبر ۲۰۱۸ (۱ تا ۲ آذر ۱۳۹۷) سه کشور کاندیدای اکسپو ۲۰۲۵ پروژههای خود را برای آخرین بار ارائه دادند و سپس رأیگیری انجام شد و در نهایت کشور ژاپن با موضوع «طراحی جامعه آینده برای زندگی بشر» انتخاب شد.
این رویداد به مدت ۱۸۴ روز از ۱۳ آوریل تا ۱۳ اکتبر ۲۰۲۵ (۲۴ فروردین تا ۲۱ مهر ۱۴۰۴) در یک جزیره (دستساز بشر) یومشیما (Yumeshima Island) واقع در خلیج اوزاکا (اوساکا)، در ایالت کانسای ژاپن برگزار میشود. ترویج نوآوری و توسعه پایدار در زندگی روزمره، افزایش توجه به توسعه پایدار و کیفیت زندگی، نشان دادن آخرین دستاوردهای فنآوری و صنعت در جهان، تسهیل همکاری بین کشورهای مختلف در زمینههای فنآوری و توسعه پایدار، جدیدترین دستاوردهای فنآوری در نمایشگاه اکسپو ژاپن از مهمترین دستاوردهای هدف نمایشگاه اکسپو ژاپن ۲۰۲۵ است.
در نمایشگاه اکسپو ژاپن ۲۰۲۵، جدیدترین دستاوردهای فنآوری از کشورهای مختلف جهان به نمایش گذاشته میشود، خودروهای الکتریکی و خودران، سیستمهای هوشمند خانگی، فناوریهای نوین در زمینههای بهداشت و درمان، سیستمهای ارتباطی پیشرفته، برنامههای جانبی نمایشگاه اکسپو ژاپن ۲۰۲۵ از جمله این دستاوردهای فنآوری است.
در کنار نمایشگاه اکسپو ژاپن ۲۰۲۵، برنامههای جانبی متعددی همچون کنفرانسهای بینالمللی در زمینههای فنآوری و توسعه پایدار، کارگاههای آموزشی در زمینههای فنآوری و توسعه پایدار، مسابقات بینالمللی در زمینههای فنآوری و توسعه پایدار و مراسم خیریه برای حمایت از توسعه پایدار و کیفیت زندگی برگزار میشود
دیدگاه تان را بنویسید