ارسال به دیگران پرینت

غذا | مواد غذایی

این مواد غذایی عادی که هر روز مصرف می شوند بسیار سمی هستند!

برخی مواد غذایی مانند سس، سوپ بسته بندی شده و غیره از موادی هستند که بسیار برای بدن سمی هستند.

این مواد غذایی عادی که هر روز مصرف می شوند بسیار سمی هستند!

مواد غذایی

برخی مواد غذایی مانند سس، سوپ بسته بندی شده و غیره از موادی هستند که بسیار برای بدن سمی هستند.

مواد غذایی فوق فرآوری شده سوپ‌های بسته بندی شده، سس ها، پیتزای منجمد، غذا‌های آماده و هم چنین هات داگ، سوسیس، سیب زمینی سرخ کرده، نوشابه‌های گازدار، کلوچه‌های خریداری شده از فروشگاه، کیک، آب نبات، دونات، بستنی و بسیاری موارد دیگر را شامل می‌شوند.

 به نقل از سی ان ان؛ دکتر "کیارا چانگ" نویسنده اصلی مقاله مرتبط با این پژوهش از انستیتو ملی تحقیقات بهداشت و مراقبت در دانشکده بهداشت عمومی امپریال کالج لندن می‌گوید:"مواد غذایی فوق فرآوری شده با مواد مشتق شده صنعتی تولید می‌شوند و اغلب در آن از افزودنی‌های غذایی برای تنظیم رنگ، طعم، قوام، بافت یا افزایش عمر مفید استفاده می‌کنند".

نوشابه بخرید، اما نخورید! | فواید عجیب نوشابه سیاه که نمیدانستید + ویدئو

چانگ می‌گوید: "بدن ما ممکن است به این مواد و افزودنی‌های فوق فرآوری شده واکنشی مشابه با مواد غذایی تازه و مغذی با حداقل فرآوری شده نشان ندهد". هم چنین، بررسی نشان می‌دهد افرادی که بیش‌تر تمایل دارند مواد غذایی فوق فرآوری شده مصرف کنند تمایل به نوشیدن بیش‌تر نوشیدنی‌های گازدار و نوشیدن کم‌تر چای و قهوه و خوردن کم‌تر سبزیجات و سایر مواد غذایی مرتبط با الگوی غذای سالم را دارند. در نتیجه، این موضوع می‌تواند بدان معنا باشد که ممکن به طور خاص ابتلا به بیماری تاثیر مستقیم مواد غذایی فرآوری شده نباشد. با این وجود، مصرف این مواد غذایی بر مصرف کم‌تر مواد غذایی سالم‌تر تاثیرگذار است.

ریسک با مصرف افزایش یافت

این مطالعه که روز سه شنبه در ژورنال e Clinical Medicine منتشر شد به بررسی ارتباط بین خوردن مواد غذایی فوق فرآوری شده و ۳۴ نوع مختلف سرطان در بازه زمانی ۱۰ ساله پرداخت. پژوهشگران اطلاعات مربوط به عادات غذایی ۱۹۷۴۲۶ نفر را که بخشی از بانک زیستی بریتانیا بود (یک پایگاه داده بزرگ زیست پزشکی و منبع تحقیقاتی که ساکنان را از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ میلادی دنبال می‌کرد) مورد ارزیابی قرار دادند. نتیجه این بررسی نشان داد که میزان مواد غذایی فرآوری شده مصرف شده توسط افراد در این مطالعه از میزان حداقلی ۹.۱ درصد تا میزان بالای ۴۱.۴ درصد متغیر بود.

سپس الگو‌های غذا خوردن با سوابق پزشکی که هم تشخیص و هم مرگ ناشی از سرطان را فهرست می‌کردند مقایسه شده بود. طبق بیانیه منتشر شده امپریال کالج لندن هر ۱۰ درصد افزایش در مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده با افزایش ۲ درصدی در ابتلا به هر نوع سرطان و ۱۹ درصد افزایش خطر ابتلا به سرطان تخمدان همراه بود. این مطالعه نشان داد که مرگ و میر ناشی از سرطان نیز افزایش یافته است.

بر اساس این بیانیه به ازای هر ۱۰ درصد افزایش اضافی در مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده خطر مرگ ناشی از سرطان ۶ درصد افزایش می‌یابد در حالی که خطر مرگ ناشی از سرطان تخمدان ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت. انجمن سرطان امریکا خاطر نشان ساخته است:"هنگامی که صحبت از مرگ ناشی از سرطان در میان زنان می‌شود سرطان تخمدان در رتبه پنجم قرار دارد و بیش از سرطان دیگری در دستگاه تناسلی زنان مرگ و میر را به خود اختصاص می‌دهد".

"سایمون استینسون" دانشمند علوم تغذیه در بنیاد تغذیه بریتانیا که در پژوهش اخیر نقش نداشته می‌گوید:"این یافته‌ها به یافته‌های مطالعات قبلی می‌افزاید این که بین نسبت بیش‌تر مواد غذایی فوق فرآوری شده (UPFs) در رژیم غذایی و خطر بالای چاقی، حملات قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ ارتباط وجود دارد". استینسون در مقاله‌ای نوشته است: "با این وجود، محدودیت مهم این مطالعه آن است که یافته‌ها مشاهده‌ای هستند و بنابراین شواهدی مبنی بر ارتباط علّی واضح بین مواد غذایی فوق فرآوری شده و سرطان یا خطر ابتلا به بیماری‌های دیگر ارائه نمی‌کنند".

جمع آوری شواهد

چانگ و همکاران اش نوشتند افرادی که بیش‌ترین مواد غذایی فوق فرآوری شده را می‌خوردند از نظر سنی جوان‌تر بودند و کم‌تر در معرض سابقه خانوادگی سرطان قرار داشتند. مصرف کنندگان زیاد مواد غذایی فوق فرآوری شده کم‌تر فعالیت بدنی می‌پردازند و بیش‌تر به عنوان افراد چاق طبقه بندی می‌شوند. نتیجه این مطالعه نشان داد که این افراد هم چنین احتمالا درآمد خانوادگی و سطح تحصیلات پایین تری دارند و در محروم‌ترین جوامع زندگی می‌کنند.

دکتر "استر واموس" نویسنده اصلی این مطالعه و مدرس ارشد بالینی در دانشکده بهداشت عمومی امپریال کالج لندن می‌گوید:"این مطالعه به شواهد فزاینده‌ای می‌افزاید که نشان می‌دهد مواد غذایی فوق فرآوری شده احتمالا تاثیری منفی بر سلامت از جمله بر خطر ابتلا به سرطان دارند".

این تازه‌ترین پژوهشی نیست که ارتباط بین مصرف زیاد مواد غذایی فوق فرآوری شده و سرطان را نشان می‌دهد. نتیجه مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۲ میلادی رژیم غذایی بیش از ۲۰۰ هزار مرد و زن در ایالات متحده را به مدت ۲۸ سال مورد بررسی قرار داد و ارتباطی بین مواد غذایی فوق فرآوری شده و سرطان روده بزرگ سومین سرطان تشخیص داده شده در ایالات متحده در مردان یافت، اما چنین ارتباطی در زنان مشاهده نشد.

"ماریون نستله" استاد بازنشسته تغذیه، مطالعات مواد غذایی و سلامت عمومی در دانشگاه نیویورک به "سی ان ان" می‌گوید:" به معنای واقعی کلمه صد‌ها مطالعه وجود دارد که نشان می‌دهند مواد غذایی فوق فرآوری شده با چاقی، سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و به طورکلی با مرگ و میرمرتبط هستند".

"واموس" می‌گوید در حالی که نتیجه مطالعه تازه در بریتانیا نمی‌تواند علت را اثبات کند تنها یک ارتباط وجود دارد. او می‌افزاید: "سایر شواهد موجود نشان می‌دهند که کاهش مواد غذایی فوق فرآوری شده در رژیم غذایی ما می‌تواند فواید مهمی برای سلامتی داشته باشد". او می‌افزاید:"پژوهش‌های بیش تری برای تایید این یافته‌ها و درک بهترین استراتژی‌های بهداشت عمومی برای کاهش حضور گسترده و مضرات مواد غذایی فوق فرآوری شده در رژیم غذایی ما مورد نیاز است".

منبع : فرارو
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه