ارسال به دیگران پرینت

واکسن | واکسن ضد اعتیاد

با زدن این واکسن هیچوقت معتاد نخواهید شد!

با پیشرفت روزافزون علم و توسعه واکسن‌های مختلف، حالا دیگر می‌توان از گیر افتادن در دام اعتیاد هم جلوگیری کرد! دانشمندان موفق شدند واکسنی بسازند که می‌تواند جلوی ورود ماده مخدر به مغز را بگیرد.

با زدن این واکسن هیچوقت معتاد نخواهید شد!

 واکسن ضد اعتیاد

در چند سال اخیر به واسطه شیوع ویروس کرونا در جهان، مردم دنیا بیش از پیش ارزش واکسن‌ها را درک کردند و تا حد زیادی از رابطه قهری‌شان با علم پزشکی کاستند. حالا در یکی از تازه‌ترین دستاوردهای پزشکی که توسط محققان دانشگاه هیوستون پدید آمده، شاهد ساخت واکسنی هستیم که می‌تواند محافظت قابل توجهی را در برابر مواد مخدر ایجاد کند. این واکسن توانایی دارد تا از ورود ماده بسیار خطرناک و کشنده فنتانیل به مغز جلوگیری نماید.

جالب است بدانید این ماده شیمیایی که تنها در آزمایشگاه تولید می‌شود، ۵۰ برابر قوی‌تر از هروئین بوده و تا ۱۰۰ برابر قوی‌تر از مورفین است و در طول روز بیش از ۱۵۰ نفر را به کام مرگ می‌کشاند. یافته‌ها و آمارهای به دست آمده نشان می‌دهد حدود ۸۰ درصد از افرادی که به این ماده کشنده اعتیاد دارند، برای ترک آن با مشکلات جدی و شدیدی مواجه می‌شوند.

طبق گفته محققان دانشگاه هیوستون، این واکسن با تولید آنتی‌بادی‌های ضد فنتانیل، از ورود این ماده به مغز جلوگیری می‌کند و آن را از کلیه‌ها خارج می‌سازد؛ نتیجه این پروسه، عدم احساس سرخوشی در مصرف کننده و نهایتا هوشیاری اوست.

طبق سایر پروژه‌های علمی و پزشکی، محققان و سازندگان این واکسن هم مطالعات و آزمایش‌های مختلفی را روی موش‌ها انجام داده‌اند و متوجه شدند که این واکسن هیچگونه عوارض جانبی ندارد. تیم تولیدکننده در حال حاضر قصد دارد با انجام آزمایشات بالینی روی انسان، از تاثیر مثبت و موثر آن اطمینان حاصل کند.

این واکسن ضد اعتیاد چه ویژگی‌هایی دارد؟

این واکسن جدید حاوی ماده کمکی مشتق شده‌ای از باکتری اشریشیا کُلی (E. coli) است. این باکتری یک نوع باسیل گرم بی‌هوازی اختیاری به نام dmLT است که پاسخ سیستم ایمنی به واکسن‌ها را سرعت می‌بخشد. این ویژگی به عنوان یک معیار حیاتی و بسیار مهم برای اثربخشی واکسن‌های ضد اعتیاد شناخته می‌شود که توسط این تیم و با کمک محققان دانشکده دانشگاه تولین ایالات متحده ساخته شده است.

در دنیای امروز، درمان‌های زیادی برای اختلال مصرف مواد افیونی مانند متادون و… وجود دارد؛ اما این درمان‌ها همیشه موثر نیستند. بسیاری از دانشمندان و استاید علمی معتبر، این واکسن را دستاورد بزرگی می‌دانند؛ مانند ترز کوستن، استاد روانشناسی و مدیر برنامه علوم اعصاب رشدی، شناختی و رفتاری در دانشگاه هیوستون که واکسن جدید را یک تحول‌آفرین بالقوه نامیده است.

منبع : خبر آنلاین
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه