ارسال به دیگران پرینت

لحظات پایانی زندگی | مرگ

لحظات پایانی زنده ماندن در دنیا چگونه است؟

وقتی کسی می میرد، ضربان قلب و فشار جریان خون او کاهش می یابد. مغز و ارگان های دیگر اکسیژن کمتری دریافت می کنند و به همین دلیل دیگر مثل قبل کار نمی کنند.

لحظات پایانی زنده ماندن در دنیا چگونه است؟

 

وقتی کسی می میرد، ضربان قلب و فشار جریان خون او کاهش می یابد. مغز و ارگان های دیگر اکسیژن کمتری دریافت می کنند و به همین دلیل دیگر مثل قبل کار نمی کنند. در روزهای آخر پیش از مرگ، افراد دیگر نمی توانند تنفس شان را کنترل کنند و در ساعات آخر زندگی است که افراد بسیار آرام می شوند. این ها خلاصه ای از اتفاقاتی است که در روزهای آخر زندگی افراد رخ می دهد. مرگ یک فرآیند تدریجی و آرام است، به ویژه وقتی که فردی یک بیماری مرگبار و جدی دارد. اگر فرد مراقبت های درمانی خوبی دریافت کند، مرگ او بسیار در آرامش رخ خواهد داد، دوره ای که در آن به اصطلاح روح از بدن جدا می شود و زندگی پایان می یابد. اینکه در لحظه مرگ یا ساعاتی پیش از آن چه اتفاقی می افتد از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما در ادامه این مطلب قصد داریم تغییرات بدن انسان به طور کلی در لحظه مرگ را تشریح کنیم.

فردی که در آستانه مرگ قرار دارد، بخش زیادی از روز آخر زندگی اش در خواب است. در هنگام بیداری نیز ممکن است قدرت گفتگو و ارتباط برقرار کردن با اطرافشان را نداشته باشند زیرا حس شان رو به زوال است. با این وجود هنوز می توانند بشنوند و به همین خاطر باید به شکلی نرمال با آن ها صحبت کرد. نشانه های فیزیکی که از قریب الوقوع بودن مرگ فرد در حال احتضار خبر می دهند:

 

افزایش ناگهانی انرژی

ایجاد لکه یا خال روی پوست، به ویزه روی دست ها، پاها و زانوها

کاهش فشار خون

کاهش ادرار

ناتوانی در بلع

بیقراری

مشکل در تنفس

گرفتگی ریه

در اغلب افرادی که در حال مرگ هستند، سیستم های نرمال بدن با کاهش سرعت عملکرد مواجه می شوند. ضربان قلب کاهش می یابد و سرعت کار قبل نیز دیگر مانند سابق نیست و بدین ترتیب خون با سرعت کمتری در بدن جریان پیدا می کند. این بدان معناست که قلب و دیگر ارگان های حیاتی بدن اکسیژنی کمتر از مقدار مورد نیاز خود دریافت کرده و به همین خاطر عملکرد مناسبی ندارند. وقتی قلب اکسیژن کمتری نسبت به مقدار مورد نیازش دریافت می کند، واکنش ها و طرز تفکر فرد در حال احتضار نسبت به شرایط اطرافش نیز تغییر می کند. هورمون ها که توسط مغز تولید می شوند نیز تحت تاثیر قرار می گیرند و این موضوع بر عملکرد دیگر ارگان های بدن نیز تاثیر می گذارد

در هفته های آخر زندگی افراد چه اتفاقی می افتد؟

اغلب افرادی که در حال مرگ هستند احساس خستگی می کنند. افرادی که در هفته های آینده خواهند مرد، می خواهند بیشتر از قبل بخوابند یا برای مدت های طولانی تری می خوابند. افراد در حال احتضار، در هفته های آخر معمولاً کمتر سخن می گویند، اگر چه معدودی از افراد نیز بیشتر از همیشه حرف می زنند. از آنجایی که عملکرد سیستم گوارشی تغییر کرده و کاهش یافته است، ممکن است فرد غذای کمتری خورده یا بخواهد غذاهای متفاوتی نسبت به گذشته بخورد. فردی که در حال احتضار است با کاهش وزن مواجه شده و پوستش نازک تر می شود. بدین ترتیب پوست نیز دیگر نمی تواند سلول های پوستی را بازیابی کند و دیگر ارگان ها نیز قدرت بازسازی ندارند و دیگر هیچ چیز مانند گذشته نیست

.هنگام مرگ، قلب از کار می افتد و تنفس نیز به پایان می رسد. در عرض چند دقیقه، مغز نیز به طور کامل از کار می افتد و بدن و پوست شروع به سرد شدن می کنند. در این لحظه فرد دیگر مرده است. نشانه هایی که از مرگ فرد خبر می دهند شامل موارد زیر هستند:

 

هیچ تنفس یا ضربان قلبی وجود ندارد

از خواب بیدار نمی شوند

پوست بی رنگ و بسیار نرم و شل است

چشم ها نیمه باز هستند

مردمک چشم ثابت و به یک نقطه خیره شده است

دهان باز مانده است

بعد از مرگ عزیزان چه باید کرد؟

حتی زمانی که انتظارش می رود، مرگ عزیزان هرگز چیزی نیست که بتوان به سادگی با آن کنار آمد. بسیار ضروری است که افراد به خودشان وقت و فضا برای سوگواری بدهند. اطرافیان فرد متوفی باید از دوستان و خانواده حمایت و همدردی دریافت کنند. هر کسی به شکلی متفاوت سوگواری می کند. اما احساسات و تجربیات مشترکی وجود دارد که ممکن است افراد بخواهند با هم به اشتراک بگذارند.

منبع : روزیاتو
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه