ارسال به دیگران پرینت

الزایمر| مراحل تشخیص

تشخیص مراحل اولیه آلزایمر با ردیابی مردمک چشم

یکی از اولین نواحی مغز که زوال آلزایمر را نشان می‌دهد، لوکوس سرولئوس است. این ناحیه مغزی نقش مهمی در کنترل میزان گشادگی مردمک دارد و مطالعات اولیه نشان داده که افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف در مقایسه با بزرگسالان سالم از نظر شناختی، گشاد شدن مردمک بیشتری چشم‌ها در تکمیل یک آزمون چالش‌برانگیز شناختی را نشان دادند.

تشخیص مراحل اولیه آلزایمر با ردیابی مردمک چشم

سال ۲۰۱۹، تیمی از محققان از دانشگاه کالیفرنیا سن‌ دیه‌گو نشان دادند که چگونه آزمایش‌های پاسخ مردمک می‌تواند افراد با خطر ژنتیکی بالای ابتلا به بیماری آلزایمر را شناسایی کند. این آزمون شامل ردیابی دقیق تغییرات اندازه مردمک در زمانی است که یک فرد در حال انجام یک کار مهم از نظر شناختی است.

یکی از اولین نواحی مغز که زوال آلزایمر را نشان می‌دهد، لوکوس سرولئوس locus coeruleus است. این ناحیه مغزی نقش مهمی در کنترل میزان گشادگی مردمک دارد و مطالعات اولیه نشان داده که افراد مبتلا به اختلال شناختی خفیف در مقایسه با بزرگسالان سالم از نظر شناختی، گشاد شدن مردمک بیشتری چشم‌ها در تکمیل یک آزمون چالش‌برانگیز شناختی را نشان دادند.

اریک گرانهولم، یکی از نویسندگان این تحقیق که در سال ۲۰۱۹ منتشر شده بود، با تیمی از مهندسان کامپیوتر دانشگاه سن دیه‌گو همکاری کرد تا ببیند آیا می‌توانند از فناوری مدرن دوربین گوشی‌های هوشمند برای جمع‌آوری دقیق داده‌های گشادی مردمک چشم استفاده کنند یا خیر. تلاش مشترک آنها، منجر به توسعه یک نمونه اولیه اپلیکیشن شده که به راحتی در خانه قابل استفاده است.

گرانهولم در این مورد می‌گوید: «این ابزار ارزیابی مقیاس‌پذیر گوشی هوشمند می‌تواند برای غربالگری‌های اجتماعی در مقیاس بزرگ استفاده شود و یک آزمون کم‌تهاجمی و ارزان برای کمک به تشخیص آلزایمر باشد.»

این اپلیکیشن جدید از دوربین‌های تشخیص‌دهنده طیف فروسرخ نزدیک یا near-infrared که در بسیاری از گوشی‌های هوشمند مدرن یافت می‌شود، استفاده می‌کند. این اپ می‌تواند اندازه مردمک‌ها را با دقت زیر میلی متری تشخیص دهد.

برای اینکه اپلیکیشن تا حد امکان کاربرپسند باشد، تیم تحقیقاتی با تعدادی از افراد مسن برای ایجاد یک رابط کاربری ساده کار کردند. آنها یک رابط پلاستیکی ارزان قیمت طراحی کردند که روی گوشی هوشمند قرار می‌گیرد تا کاربر بتواند چشم خود را در موقعیت مناسبی قرار دهد.

این اپلیکیشن هنوز در مراحل اولیه است، بنابراین انتظار نداشته باشید به این زودی‌ها آن را روی گوشی هوشمند خود ببینید. گام‌های بعدی اعتبارسنجی اپلیکیشن در بیماران مبتلا به اختلال شناختی خفیف و اطمینان از این است که اندازه‌گیری‌های آن در شناسایی افراد مبتلا به بیماری آلزایمر پیش‌بالینی مفید است.

منبع : تابناک
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه