ارسال به دیگران پرینت

درد قفسه سینه

درد قفسه سینه هنگام تنفس | ریشه‌ها و علل

معمولا افراد وقتی در هنگام تنفس قفسه سینه شان درد می گیرد آن را از نشانه های بیماری قلبی می دانند، در حالی که درد قفسه سینه هنگام تنفس دلایل دیگری نیز دارد.

درد قفسه سینه هنگام تنفس | ریشه‌ها و علل

گاهی اوقات، درد قفسه سینه نشانگر بیماری های قلبی نیست بلکه احساس درد در قفسه سینه هنگام تنفس میتواند دلایل زیادی داشته باشد که برخی از آنها کاملا جدی هستند و باید مورد بررسی قرار بگیرند زیرا عدم درمان فوری پزشکی تهدید کننده حیات است. درد قفسه سینه به هنگام تنفس می تواند به دلیل بیماری های مرتبط با سیستم عضلانی و یا سیستم تنفسی بوجود آید.

توجه به محل، ماهیت و یا شدت درد می تواند اطلاعات ارزشمندی را فراهم سازد و به پزشکان کمک کند، توجه خود را معطوف به علت زمینه ای سازند. در این بخش به بررسی برخی از رایج ترین علل و دلایل درد در قفسه سینه هنگام تنفس می پردازیم تا در این مورد بیشتر بدانید و در مواقع لازم فورا اقدام کنید.

پلورزی :علت درد قفسه سینه هنگام تنفس

به التهاب و تحریک پرده جنب پلورزی گفته می شود. پرده جنب، غشایی دو لایه است یکی از این لایه ها ناحیه داخلی قفسه سینه و لایه دیگر ریه ها را احاطه می کند که در صورت التهاب باعث درد بسیار شدید قفسه سینه شده و تنفس را دشوار می سازد.

در حقیقت، علامت اصلی پلورزی درد است که هنگام دم و بازدم افزایش می یابد. همچنین در افراد مبتلا احساس نبود هوای کافی معمول است به این دلیل فرد سعی می کند خیلی آرام نفس بکشد تا باعث افزایش ناراحتی نشود. گاهی اوقات، درد شانه ها و کمر را تحت تاثیر قرار می دهد.

گاهی، مایع بین دو لایه پلور جمع و به عنوان پلورال افیوژن شناخته می شود. در صورت وجود مایعات زیاد، ریه تحت فشار قرار می گیرد و می تواند منجر به فروپاشی جزئی یا کلی ریه و باعث سرفه و افزایش تنگی نفس شود.

پریکاردیت:

یکی دیگر از بیماری ها پریکاردیت است که هنگام تنفس باعث درد قفسه سینه می شود. پریکاردیت (التهاب پریکارد) غشایی است که قلب را احاطه می کند و در صورت ملتهب شدن، سطح مایعات بین لایه ها افزایش می یابد و به قلب فشار وارد و پمپاژ آن را محدود می کند.

علامت اصلی پریکاردیت درد شدید در سمت چپ قفسه سینه است. این درد هنگام تنفس، به خصوص تنفس عمیق و خوابیدن بدتر می شود و معمولاً سرفه ، تب و احساس ناراحتی به همراه دارد.

پلورال افیوژن(ریه آب آورده):

پلورال افیوژن یک وضعیت پزشکی است که در فضای جنب مایع بیش از حد تجمع می یابد. مقدار کمی از مایع به طور معمول در فضای جنب برای حرکت بدون اصطکاک دو غشاء در طول تنفس در برابر و پهلوی یکدیگر موجود است. فضای جنبی یا فضای پلورال به فضای پلور یا لایه جداری و لایه احشایی می گویند. درد قفسه سینه در حین تنفس عمیق، تنگی نفس، سرفه، تنفس سریع از علائم این بیماری هستند.

آمبولی ریوی:

آمبولی ریوی بیماری کشنده ای ست که با رسیدن لخته خون از یک قسمت بدن به عروق ریوی رخ می دهد. به طور کلی، این ترومبوس یا لخته خون از اندام تحتانی بدن ناشی می شود.

علائم آمبولی های ریوی همیشه یکسان نیستند. با این حال، احساس درد در قفسه سینه بسیار معمول است که با تنفس متوسط تا عمیق افزایش می یابد. علاوه بر این، باعث ایجاد سرگیجه، تحریک، اضطراب، غش و یا تشنج و .... می شود.

پنوموتوراکس یا فروافت ریه :

فروافت ریه یا پنوموتوراکس، وضعیتی است که هنگام گریز هوا از ریه و نشست بین دنده و خود ریه رخ می دهد. این تجمع هوا فشار زیادی به ریه وارد می کند و مانع از گسترش طبیعی آن هنگام تنفس می شود.

علامت معمول پنوموتوراکس درد شدیدی در قفسه سینه است که با تنفس و سرفه افزایش می یابد. افراد همچنین ممکن است دچار تنگی نفس و تنگی قفسه سینه و همچنین سرگیجه و سبک سری، تغییر رنگ پوست، افزایش ضربان قلب و شوک شوند.

فشار خون ریوی یا هیپرتانسیون ریوی:

افزایش فشار خون ریوی یا هیپرتانسیون ریوی وضعیت پزشکی است که موجب درد قفسه سینه می شود. این وضعیت به دلایلی مانند نارسایی احتقانی قلب، سیروز کبدی، بیماری ریوی مزمن، آمبولی ریه (وجود لخته خون در ریه ها)، و استفاده طولانی مدت از برخی داروها ایجاد می شود و با فشار خون بسیار بالا در شریان های ریوی، که شریان های حامل خون اکسیژن گیری شده از قلب به ریه ها می باشند، قابل تشخیص است. دشواری در تنفس، تپش قلب ،سرگیجه، درد یا احساس فشار در قفسه سینه، تغییر رنگ مایل به آبی پوست از علائم فشار خون ریوی می باشند.

ذات الریه :

یکی دیگر از دلایل درد قفسه سینه هنگام تنفس ذات الریه است. این عفونت باعث التهاب در یک یا هر دو کیسه هوایی ریه می شود. این کیسه ها می توانند از مایع یا چرک پر شده و باعث سرفه های شدید بلغمی یا چرکی شوند. شدت ذات الریه متفاوت است و می تواند زندگی را به خطر بیاندازد.

یکی از علائم مشخص ذات الریه، درد در قفسه سینه هنگام تنفس یا سرفه است. همچنین خستگی، تب، لرز، حالت تهوع، استفراغ، تنگی نفس و در بعضی موارد، سردرگمی یا تغییر در عملکرد ذهنی در این بیماری وجود دارد.

حملات هراس :

حملات هراس اپیزودهایی از اضطراب شدید بوده که وقتی رخ می دهد که فرد با موقعیت هایی که اضطراب یا ترس شدید را به همراه دارد، مواجه می شود. بعضی از افراد به صورت ژنتیکی مستعد حملات هراس هستند اما برخی دیگر به دلیل ترک ناگهانی الکل یا مصرف داروهای خاص دچار این عارضه شوند. حملات هراس با علائمی مانند افزایش ضربان قلب، درد قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، احساس خفگی، سبکی سرهمراه است.

صدمات دنده :

صدمات دنده، وجود یک دنده کبود، ترک خورده، یا شکسته شده یکی دیگر از علل احتمالی درد قفسه سینه است. آسیب به دنده ها می تواند دلایلی مانند ترومای بلانت به قفسه سینه، آسیب دنده در طول تصادف وسایل نقلیه موتوری و یا سقوط از ارتفاع داشته باشد که این صدمات به احتمال زیاد موجب درد قفسه سینه به هنگام تنفس می شود. درد در ناحیه ی آسیب دیده، درد در حین حرکت نیم تنه، درد در حین تنفس عمیق، درد در هنگام سرفه یا عطسه از علائم صدمات دنده هستند.

کوستوکندریت:

کوستوکندریت التهابی است که در غضروف بین دنده ها و استخوان قفسه سینه یا جناغ ایجاد می شود. این التهاب باعث ایجاد درد شدید در قفسه سینه شده و اغلب با حمله قلبی اشتباه گرفته می شود. در این بیماری درد با تنفس عمیق یا سرفه به طور محسوسی افزایش می یابد. علت این بیماری ناشناخته است اما معمولاً پس از چند روز یا چند هفته خود به خود از بین می رود.

 

 

قفسه سینه:

آیا تیر کشیدن قلب نشانه بیماری قلبی است؟

تیر کشیدن قلب همیشه نشان دهنده بیماری قلبی نیست و می‌تواند دلایل دیگری مانند استرس و اضطراب و یا بخاطر مشکلات استخوانی و عضلانی باشد.

آیا تیر کشیدن قلب نشانه بیماری قلبی است؟
 

ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که قفسه سینه تان درد بگیرد و یا قلبتان تیر بکشد. تیر کشیدن قلب در اکثر مواقع دلایل غیر قلبی داشته و گذرا هستند اما در برخی از موارد این مشکل حادتر است و نیاز به بررسی بیشتر دارد. در این مطلب به شما می‌گوییم کدام یک از دردها مربوط به مشکلات قلب است و علت تیرکشیدن قلب چیست؟

آیا تیر کشیدن قلب نشانه بیماری قلبی است؟

همیشه دردهای قفسه سینه و تیر کشیدن قلب نشانه بیماری قلبی نیست بلکه در اکثر مواقع تیر کشیدن قلب دلایل غیر قلبی مانند استرس ، اضطراب، برخی عفونت‌ها، مشکلات عضلانی یا استخوانی، تومورهای ریه، ترومای قفسه سینه، درد شکمی و رفلاکس معده دارد.

 
 

آیا تیر کشیدن قلب نشانه بیماری قلبی است؟

 

فشارهای روانی مانند اضطراب و تنش می‌توانند باعث بروز فشار در عضلات و یا بی نظمی ضربان قلب شوند. افراد مضطرب به سرعت تنفس می‌کنند و ممکن است در قفسه سینه، احساس ناراحتی و بی حسی و کرختی در لب‌ها و اندام‌ها کنند.

 

مشکل خوش‌خیم گوارشی نظیر سوزش سردل، فتق دیافراگم و یا پس زنش اسید معده نیز ممکن است سبب ایجاد درد قفسه سینه شوند. علت دردهای ریزی که با دم بدتر می‌شود، پلورزی یا التهاب پرده دربرگیرنده شُش‌ها، ذات الریه و دیگر درگیری‌های ریوی است.

 

علت تیر کشیدن قلب

درد قفسه سینه و یا تیر کشیدن قلب دو دلیل دارند که مربوط به مشکلات قلب و علل غیر قلبی است. تیر کشیدن قلب گاهی به علت اختلاف بین میزان خون‌رسانی به ضربان قلب و اکسیژن رسانی به عضله قلب می‌باشد.

 

آنژین صدری

اگر در حال راه رفتن زیر استخوان‌های سینه در طرف چپ احساس فشار و گرفتگی نمایید و این درد به سوی بازوها و یا به سمت بالا، پشت و گردن و چانه کشیده شود، اگر درد بعد از ۵ تا ۱۵ دقیقه و پس از ایستادن برطرف شود شما به آنژین صدری دچار هستید.

 

آنژین در اثر حمله قلبی نیست و رسوب چربی در دیواره رگهای کرونر، باریک شدن مسیر عبور خون، کاهش جریان و کاهش رسیدن اکسیژن مورد نیاز قلب موجب ایجاد بیماری‌های قلبی می‌شود.

 

این درد در زمان فعالیت، هیجان و یا زمانی که کار قلب افزایش می‌یابد و نیاز به خون پر از اکسیژن دارد رخ می‌دهد و فرد را متوجه می‌کند که قلب به اکسیژن نیازدارد. آنژین هشدار می‌دهد که رگهای کرونر به شدت باریک شده و یا لخته‌ای جریان خون را قطع کرده است. سیگار کشیدن، فشارهای روحی و روانی، فقدان فعالیت جسمی انسداد رگهای کرونر و درد را افزایش می‌دهد.

 

حملات قلبی

در حملات قلبی درد بیشتر طول کشیده و شدیدتر می‌شود و فرد دچار گیجی، تهوع، تعریق و تنگی نفس خواهد شد. در این مورد فرد باید سریعاً به پزشک مراجعه کند.

 

پریکاردیت یا التهاب کیسه‌ای

پریکاردیت یا التهاب کیسه‌ای یکی دیگر از علت‌های دردهای قلبی است که ناشی از عفونت‌های ویروسی می‌باشد. در این مورد درد تیز و ثابت است و زمان تنفس و یا دراز کشیدن، درد شدیدتر می‌شود.

 

پارگی سرخرگ‌های قلب یا بیماری‌های دریچه‌ای قلب

از دیگر علت‌های تیر کشیدن قلب پارگی سرخ رگ‌های قلب یا بیماری‌های دریچه‌ای قلب است.

 

چه دردهایی نشانه بیماری قلبی است؟

التهاب پرده قلب

دردهایی در قفسه سینه که با تنفس عمیق تشدید شود و زمان فعالیت بیشتر شود و علائم آن با:

 

-تنگی نفس

 

-تهوع

 

-سرگیجه

 

-تعریق سرد همراه باشد.

 

درد ناشی از حمله قلبی چند دقیقه طول می‌کشد و با احساس سنگینی در قفسه سینه، درد و فشار در قفسه سینه، سوزش در قفسه سینه همراه است.

 

کدام دردها ناشی از مشکل قلبی نیستند؟

دردهایی که یکی دو ثانیه طول کشیده و قلب یک لحظه تیر می‌کشد و بلافاصله تمام می‌شود، معمولاً حمله قلبی نیستند. دردهای شدید نقطه‌ای که برطرف می‌گردد احساس سوزش یا دردی که با تغییر بالا تنه شروع می‌شود، نگران کننده نیستند.

 

درد قفسه سینه غیر قلبی با تنفس، سرفه یا موقعیت تغییر می‌کند. زنان ممکن است علائم درد قفسه سینه را به اَشکال مختلفی مانند:

 

-تهوع

 

-استفراغ

 

-سرگیجه

 

-درد یا ناراحتی در یک یا هر دو دست داشته باشند.

 

علت احساس تیر کشیدن قلب زنان باردار

-سوزش سر دل

 

-سوزش معده

 

-فشار (فشار کودک بر دیافراگم / دنده ها)

 

-گسترش قفسه سینه

 

-استرس باشد.

 

شایعترین علت درد قفسه سینه در کودکان و نوجوانان، درد دیواره قفسه سینه است که این درد به ندرت به علت مشکل قلب می‌باشد، اما می‌تواند به علت سندرم مارفان یا پاره شدن آئورت باشد.

 

راهکارهایی برای کاهش درد قفسه سینه

اگر درد ناشی از آنژین صدری بهبود نیافت به پزشک مراجعه کنید.

 

-برطرف شدن درد ناشی از آنژین نیتروگلیسرین زیر زبانی استفاده کنید.

 

-داروهای مثل آتنولول و پروپرانولول مصرف کنید، این داروها سبب کاهش کار قلب و نیاز به اکسیژن و کاهش درد می‌شوند.

 

-داروهای دیگر متسع کننده عروق مانند دیلتیازم و یا نیفیدی پین مصرف کنید که موجب افزایش اندوخته اکسیژن قلب می‌شوند.

 

-روزانه آسپرین مصرف کنید. این کار سبب کاهش خطر حملات قلبی و برطرف شدن درد می‌شود.

 

-برای برطرف کردن سوزش سر دل قرص و یا شربت‌های ضد اسید مفید را مصرف کنید.

 

-برای کاهش درد های ناشی از پریکاردیت از چند بالش استفاده کنید و تا از سطح زمین بالاتر باشید.

 

-اضطراب و تنش را کاهش دهید.

 

-ورزشهای سبک‌تر مانند پیاده‌روی انجام دهید.

 

-مواد غذایی که موجب تشدید درد معده می‌شود را مصرف نکنید.

 

-سیگار نکشید.

 

-الکل مصرف نکنید.

 

-بیش از حد قهوه مصرف نکنید.

 

 

منبع : نمناک
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه