ارسال به دیگران پرینت

آشپزی

طرز تهیه کیک یزدی لطیف و خوشمزه بازاری

کیک یزدی یکی از کیک‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که بافت بسیار نرمی دارد و به دلیل داشتن گلاب و هل در ترکیباتش بسیار خوشبو و معطر است.

طرز تهیه کیک یزدی لطیف و خوشمزه بازاری

کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک یزدی یکی از انواع کیک‌های سنتی ایرانی و بومی شهر یزد است. از این کیک خوشمزه در شهر یزد بیشتر برای پذیرایی در مراسم مذهبی استفاده می‌شود.

کیک یزدی بافت بسیار لطیفی دارد و به دلیل داشتن گلاب و پودر هل بسیار معطر و خوشبوست که همراه با چای یک عصرانه دلچسب خواهد بود. در این مطلب طرز تهیه کیک یزدی خوشمزه بازاری با روشی بسیار آسان در منزل همراه با همه نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به پخت این کیک تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی

تخم مرغ: ۴ عدد
شکر: ۱ لیوان معادل ۲۰۰ گرم
آرد سفید شیرینی: دو و نیم لیوان معادل ۳۰۰ گرم
ماست: یک سوم لیوان
روغن مایع: دو سوم لیوان
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: نوک قاشق چایخوری
بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری
کنجد خام برای تزیین: به میزان لازم
کاغذ و قالب کیک یزدی: به تعداد لازم
 
قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب‌تری بگیرید:
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
 
۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است.
 
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
 
ترازو
۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم‌مرغ چندین بار هم‌زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم‌مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز هم کیک بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.
 
۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.
 
اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می‌رود؛ زیرا کیک شما پف نمی‌کند.
 
ارد
۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
 
۸- وقتی می‌خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک‌نواخت همه جا پخش شود.

۹- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آن‌ها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند.

طرز تهیه کیک یزدی

ابتدا تخم مرغ‌ها را که به دمای محیط رسیده‌اند، داخل یک کاسه بشکنید و شکر و وانیل را به آن اضافه کنید. با دور تند همزن به مدت ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید تا تخم مرغ با شکر کاملا مخلوط شود و به یک مایه شفاف و کرم رنگ تبدیل شود. سپس ماست، روغن و گلاب را به آن اضافه کنید و ۳۰ ثانیه دیگر هم بزنید. بعد پودر هل را داخل مایه کیک بریزید و چند ثانیه بعد همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید. آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک کرده‌اید، کم کم به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی از یک جهت هم بزنید.
 
کیک یزدی
در مرحله آخر کاغذ‌های مخصوص کیک یزدی را داخل قالب‌ها بچینید و کاغذ‌ها را با مایه کیک پر کنید تا جایی که اندازه نصف بند انگشت از سر کاغذ‌ها خالی بماند و برای ترک روی کیک یزدی یک چاقوی تمیز را داخل روغن بزنید و بعد روی سطح مایه در هر قالب دو خط بکشید طوری که همدیگر را قطع کنند. سپس روی قالب‌ها کنجد بپاشید و بعد قالب‌های کیک یزدی را در فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد که حتما آن را از ۱۵ دقیقه قبل گرم کرده‌اید، قرار بدهید. برای اینکه کیک یزدی حالت پفی و گنبدی داشته باشد، حتما ۵ دقیقه اول پخت گریل را روشن کنید و بعد فر را روی حرارت شعله پایین تنظیم کنید.
منبع : فرارو
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه